Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Az antológia az utókornak is hiteles üzenet

Győr - „Napkeltétől napnyugtáig" címmel sorban a harmadik antológia jelent meg a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai-karának gondozásában. A szerkesztők a hallgatók és az oktatók verseiből, prózáiból együttesen állították össze a kötetet.
A hallgatók lelkesedéséből idén sem volt hiány, az elsődleges cél amúgy is az volt, hogy megnyilatkozhassanak az irodalom nyelvén. Az oktatók közül ketten, dr. Lanczendorfer Zsuzsanna és Miksi Attila vett részt az alkotómunkában. A kötet bemutatója igazi ünnepet jelentett, a hallgatók és az oktatók egyaránt érdeklődéssel várták a bemutató időpontját.

Bogdán Attila kitűnő lehetőségnek tekinti a sorozat összeállítását, szerkesztését, a munkát Miksi Attilával együtt végezte. Érdeklődésüknek köszönhetően a karon már kialakult egy olyan antológiakör, amelyhez a testnevelési tanszéktől a leendő tanítókig sokan csatlakoztak.

– Az olvasás satnyul, de az írás, az önkifejezés mindig fontos marad – sommázta Miksi Attila. – Az elmúlt idők üzenete emígy megmarad, a könyv összeállítását kísérő műhelymunka pedig tartogatott némi meglepetést és izgalmat.

A bemutatón dr. Cseh Sándor dékán köszöntötte az antológiásokat: a könyv szerkesztőit, szerzőit és az irodalombarátokat. A dékán dicséretesnek, ugyanakkor biztatónak nevezte a kar szellemiségét is tükröző munkát és további alkotókedvet, további köteteket kívánt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borkai tisztábban lát - véget ért a közgyűlés

Győr - Új ösztöndíjrendszert vezetnek be Győrben azért, hogy a fiatalokat a hiányszakmák felé… Tovább olvasom