Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Az ABBA utáni legjobb ABBA bulijával búcsúznak Győrben a nyártól

Egy fergetegesnek ígérkező show zárja a győri nyarat: a legjobb ABBA az ABBA óta látogat a megyeszékhelyre megabulijával.

A III. Győri Bornapok zárja a Négy Évszak Fesztivál nyári programjait augusztus utolsó hétvégéjén a megyeszékhelyen.

A hagyományoknak megfelelően most is várható egy igazi nagy durranás Győrben: ezúttal a Londonban, Berlinben, Zürichben óriási sikert arató Abba show-t tekintheti meg a közönség augusztus 28-án este 21 órától.

A Legjobb ABBA az ABBA óta meg a parlagfű

"Tavaly volt szerencsém megnézni a csapat budapesti fellépését, s minden túlzás nélküli állíthatom, hogy hatalmas sikert aratott az a zenekar, melyben szerepelnek az eredeti ABBA háttérzenészei is" - mondta Borkai Zsolt, Győr polgármestere két orrfújás között.


Az ABBA show főszereplői.
Az ABBA show főszereplői.Videó: Cseh Róbert.


(Zárójeles megjegyzés: a győri bornapokat bemutató tájékoztatót Győr polgármestere azzal kezdte, hogy "bizony elég sok parlagfű van Győrben és környékén", a sajtó képviselői pedig a saját szemükkel láthatták: Borkai Zsoltot sem kíméli az allergia. A polgármester egyébként sokkal hatékonyabb fellépést ígért a parlagfűvel szemben.)

Az ABBA megabulija mellett – melynek a főtámogatója az Audi Hungaria Motor Kft. – csütörtökön (aug. 26.) Freinreisz Károly bandája, a Skorpió csap a húrok közé, míg pénteken a világhírű gitáros, Al Di Meola "World Sinfonia" című koncertjét hallgathatják meg az igényes zene kedvelői.

Részletes programok itt!


Freinreisz: "a Skorpió történetének legsikeresebb számaival készülünk"

"Tavaly jártam már a győri bornapokon, remekül éreztem magam, s kicsit basszusgitároztam is Mándokiék mellett. Öt fős bandával érkezünk Győrbe, s a Skorpió történetének legsikeresebb számaival készülünk elsősorban" – mondta Freinreisz Károly.


Jön a nyár utolsó nagy bulija az Abba-showwal és a Skorpióval. Fotók: Cseh Róbert.

Latinovits Zoltán és Bujtor István féltestvére hozzátette: idén csupán négy koncert ad a Skorpió, de annak nagyon örülnek, hogy meghívást kaptak Győrbe.

Vasárnap a Győri Nemzeti Színház művésze, Nagy Balázs a "Szerelem arcai musical-esttel" mutatkozik be – s zárja a négynapos rendezvényt –, de rajta kívül a Ghymes alapító tagja, Szarka Gyula és a Besh odroM is gyarapítja a valóban remek fellépők sorát.

A III. Győri Bornapok keretein belül rendezik meg a Terményáldást és az Audi Oldtimer Ralit is.

40 pincészet méri a bort a Széchenyi téren

Végezetül, a bornapokról is essen szó.

Takács Zoltán, a BorPont Delicate ügyvezetője szerint "egyre több híres pincészet szeretne részt venni a győri bornapokon, s most már abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy válogathatunk a jelentkezők közül".

Összesen 40 pincét árulja majd borait a Széchenyi Téren felállított faházakban, miközben idén is megválasztják Győr borát, valamint a bornapok történetében először a Fesztivál borát is kihirdetik.

Ne felejtsék tehát: a pohár legyen Önökkel hamarosan!

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. buggyant 2010. augusztus 16. 06:31
  „én a programban nem találom az AL dimeola koncertet. Rosszul nézem????”
 • 32. buggyant 2010. augusztus 16. 06:28
  „Hát én megnéztem a kínálatot, AHA-nak teljesen igaza van. Lehet találni olyat ami jó. Az ABBA-ra meg nem kell ott maradni. Eddig én is szomorúan tapasztaltam, hogy mulatószene-szinten döcög a város kulturális élete, de most én is ellátogatok 1-2 előadásra. Ha nem volt jó, elmesélem.
  Mindenesetre ABBA helyett lehetett volna jó kis magyar együttest hívni, mert vannak jók, és lehet hogy olcsóbb lett volna, de hát Borkai úrnak ez tetszik. Most legalább gondolt másokra is. Vagyis aki szervezte.”
 • 31. pancser 2010. augusztus 15. 20:44
  „30.-hoz! Na mit mondtam! A legártatlanabb témában is előhozakodnak olyan dolgokkal amit rágógumiként rágnak. Nem veszem fel a kesztyűt mert hátha fertőzést kapok, inkább az árokba küldöm a jobb lábammal. Éljen az ABBA zenéje mindörökké, sokan vagyunk!”
 • 30. háté 2010. augusztus 15. 15:53
  „25. hozzászólás pancser
  --edd, csak az AbbA show-dat,
  --te, csak egy magyarul beszélő-író zsidó egyén vagy.”
 • 29. Klarissza 2010. augusztus 15. 13:21
  „Kedves öszödiböszme!
  Végül is igazad van,valahol.De mégis inkább Abba -alterego, mint a ma oly divatos ,feldolgozott mulatós zenék pop stílusban- műfajú zenék!!Persze jobb lenne rockosabb zenével búcsúztatni a nyarat, de hát az se tetszene mindenkinek. És egyébként is sokkal kevesebben vagyunk rock zene kedvelők, mint a mulatós zene kedvelői itt Győrben is már, sajnos!!”
 • 28. öszödiböszme 2010. augusztus 15. 09:52
  „Ebben teljesen igazad van. ABBA volt, van , és lesz. Igaz én más zenei irányzatot favorizálok, de a bármilyen jó zenét meghallgatok. Csak én azt nem szeretem amikor,ilyen hurrá hangulatot/megashow?!/ csinálnak. Érezzük magunkat megtisztelve, mert Borkai és klientúrája ide hozta őket. Vicc!!! Na mind egy, ABBA nagyon jó, s ezt mi jól tudjuk!!”
 • 27. pancser 2010. augusztus 15. 09:40
  „Ebben bízunk, mármint abban, hogy jó show lesz. Szívesen dúdolgatok ABBA dalokat, pedig még az imitátorok közelébe sem érek. Azt mondták régen, azok a dalok a jók igazán, amelyet a suszterinasok is fütyörésznek.”
 • 26. öszödiböszme 2010. augusztus 15. 08:24
  „Kedves Klarissza és pancser! Itt a lényeg a múlt időn, de főleg azon van, hogy csak imitátorok!!! Én azért írtam
  Elvis és Jacko hasonmásokról. Mert ez ugyan az. Mert az ABBA film/ Mamma mia/ sikerén felbuzdulva, ezt a retro hullámot meglovagolják. Ez gagyi,s nem Győr szintű. Természetesen lehet ez még ettől jó. De négy ABBA alteregro fog ugrándozva playback-kelni. Ami még lehet jó show, mint a régi NDK-s show.”
 • 25. pancser 2010. augusztus 15. 08:18
  „24-hez! Önmagad minősíted, csak hogy tudd nem az a jó, magyar vagy akármi, aki magát annak nyilvánítja.
  ABBA külömben is mindenkié. Egy percig nem tudtok a feneketeken maradni.”
 • 24. háté 2010. augusztus 14. 21:46
  „21. hozzászólás Klarissza
  Én nem tudom miért kell mindent leszólni,az Abba igenis egy nívós zenekar volt,
  Jól írod,---volt--azért soha nem dobtam magam el tőlük---és akár az általad megnevezett bandák, is letudnák másolni őket, tátogni ezek is tudnak.

  22.
  MAGYAR emberekhez írtam a hozzászólásomat.”
 • 23. kanga64 2010. augusztus 14. 20:16
  „Kedves, Szeghalmi Balázs! Köszönöm kimerítő válaszát és hogy felülvizsgálta az írást. Ha már "az online újságírás meglehetősen szabadelvű, s engedi, hogy kicsit "játszunk" a mondatokkal", megtenné nekem, hogy a következő mondatot, amelyet szintén a cikkből "ollóztam", lefordítaná? "Összesen 40 pincét árulja majd borait a Széchenyi Téren felállított faházakban,..."

  Egyébként igaza van: az írott lap szerkesztői tényleg odafigyelnek az ilyen és hasonló hibákra. Mint volt kollégák, nem ritkán beszélgetünk is erről....”
 • 22. pancser 2010. augusztus 14. 19:53
  „20! Az általad említett "nemzeti"eggyütteseket helyesen lőtték ki. Felléphetnek nyugodtan valami pusztán, távol a világtól szélsőjobbos jurták között. Szürke magyar marhák díjazni fogják őket. Nem a Klarissza által említettekre gondolok természetesen.
  ABBA élt és élni fog!”
 • 21. Klarissza 2010. augusztus 14. 18:36
  „Én nem tudom miért kell mindent leszólni,az Abba igenis egy nívós zenekar volt,anno.Talán a Romanticot,vagy a Fekete szemeket,esetleg Lagzi Lajcsit kéne felléptetni a nyárbúcsúztatón???Mert az színvonalas lenne??Il
  Borzalom,hogy mire van igény a mai világban!!”
 • 20. háté 2010. augusztus 14. 18:18
  „Borkai és a nívó!
  Minden gagyit ami tetszik neki, megeteti a Győriekkel, --nemzeti együttesek kilőve.

  "Tavaly volt szerencsém megnézni a csapat budapesti fellépését, s minden túlzás nélküli állíthatom, hogy hatalmas sikert aratott az a zenekar, melyben szerepelnek az eredeti ABBA háttérzenészei is" - mondta Borkai Zsolt, Győr polgármestere két orrfújás között.”
 • 19. AHA 2010. augusztus 14. 16:03
  „Úgy legyen!
  :-)”
 • 18. öszödiböszme 2010. augusztus 14. 15:00
  „Hát ebben maximálisan egyet értünk!!! Bornapokon Látsz egy böszme embert,az én leszek. Meg is hívlak egy-két pohár borra.”
 • 17. AHA 2010. augusztus 14. 14:54
  „öszödiböszme
  Amit én írtam,azt sem konkrétan neked céloztam,de biztos vagyok abban,hogy lesz akinek az Abba lesz sikeres.
  Az eredetit sem bírtam,ezt sem fogom meghallgatni.De elolvastam a többit,és találtam érdekeset.
  Az meg,hogy ki szervezi nem érdekel.Nem érdekel az,hogy Fidesz,vagy Jobbik,vagy Mszp.
  Egy a lényeg,hogy lehessen szórakozni.
  Sokan csak politikai szemléletből vagdalkoznak.Szánalmas kis piti alakok.
  Nagyon sok dolog nem tetszett az előző bornapon nekem sem,de ott voltam,sokan voltak,rengeteg ismerőssel találkoztam,sokat beszélgettem és nem érdekelt,hogy milyen politikai szárny rendezte.”
 • 16. öszödiböszme 2010. augusztus 14. 14:46
  „Al di Meola meg maga az Isten!!! Ez lemaradt!!!”
 • 15. öszödiböszme 2010. augusztus 14. 14:38
  „Ha nem tudod értelmezni szavaimat, akkor sajnállak. Konkrétan én az est ´Fénypontjára´ /sicc/ reagáltam. Tehát ne Ítélkezz...... Szerinted ez Győr szintű? Igaz nem láttuk. De nagyon giccsesnek tűnik. A film utáni retro ABBA láz. Látom ha nem osztjuk a véleményedet és bizonyos szimpátiát, zsigerből gyökerek vagyunk számodra. Közlöm veled, lehet másképp látni dolgokat. Mivel az én a mi pénzünkből/plusz AUDI/, finanszírozzák
  eme ´remek´ estét, hadd mondjam el a véleményemet. A Skorpiót mag én is szeretem!”
 • 14. AHA 2010. augusztus 14. 14:22
  „öszödiböszme
  Nem csak az Abba utánzat fog fellépni.El sem olvassátok a 3 napos programot csak csípőből fröcsögtök.
  Mint ahogy azt megszokhattuk.”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Területi Választási Iroda tájékoztatója a jelölt- és listaállítás feltételeiről

A 2010. évi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán a képviselő-jelöltség egyik… Tovább olvasom