Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

Audi Győrben: készül az új A3-as

42 ezren pályáztak munkahelyre, közülük idén 1500 új munkatársat tudtak felvenni.
Audi-start nyáron

Jövő év közepére tervezik az új győri gyár avatóünnepségét; az Audi Hungaria úgy számol, hogy addig a péri repülőtér fejlesztése is befejeződik. Thomas Faustmann ügyvezető igazgató a keddi évértékelőn jelentette be, hogy jövőre mintegy 800 újságíró részvételével Magyarországon tartják az új A3-as „dinamikus prezentációját".

Az új A3-as az az autó, amelyet hamarosan Győrben gyártanak, s amely a remények szerint nagy sikerre számíthat. A prezentáción a világ minden tájáról érkező szakújságíróknak mutatják be a modellt.
Az évértékelő szokásos módon a számok és az eredmények felsorolásával kezdődött. Így derült ki, hogy a motorgyártás (1,9 millió darabbal) idén csúcsot dönt Győrben. Mindezt tovább erősíti az a tény, hogy 14 új motorcsalád jelent meg a palettán.

Thomas Faustmann a győri óriásberuházásról, vagyis az új gyárról elmondta: az építkezési munkálatok 76 százalékát magyar vállalkozások végezték, mintegy 300 millió euró értékben.

Nem kis szám az új dolgozói létszám sem, illetve az a keret, amelyből választhattak: 42 ezren(!) pályáztak munkahelyre, közülük idén 1500 új munkatársat tudtak felvenni. Az Audi Hungaria negyedszer lett egyhuzamban az év legvonzóbb munkahelye, amely az előbbi számokat megerősíti.

A péri repülőtér fejlesztéséről is szólt az ügyvezető igazgató, őt idézve: „nem tudtuk kivárni, hogy ezzel valaki kész legyen". Ezért fektetett jelentős pénzt az Audi a kifutópálya-bővítésbe – erről már többször írtunk lapunkban. Arról azonban eddig nem tudtunk, hogy mikorra készülhet el a beruházás. Thomas Faustmann azt válaszolta, a magyar közbeszerzési eljárások kiszámíthatatlansága miatt pontos dátumot nehéz mondani, de jövő év közepére el akarnak készülni. „Az év vége nekünk már késő lenne" – tette hozzá. Kérdésünkre válaszolva azt is elmondta, hogy az Audinak elsősorban személyszállításra kell a repülőtér, a teherforgalomban drága lenne ugyanis ez a szállítási forma. Azt is megerősítette, hogy az Audi – azt követően, hogy a beruházásért cserébe bevásárolta magát a repteret üzemeltető kft.-be – beleszólást kér a fenntartásba. Vagyis az ügyvezetésbe küld egy embert a német cég.

Közéletet érintő kérdést is kapott a Kisalföldtől Thomas Faustmann, mégpedig azt, hogy az Audi köt-e stratégiai megállapodást a kormánnyal (hasonlóan más világcégekhez, amelyek már megtették). Az ügyvezető igazgató azt válaszolta: „Az Audinak most is gyakorlott stratégiai együttműködése van a kormánnyal. Alá lehet persze írni külön is papírt erről, de azt gondolom, ennek akkor van értelme, ha amögött tartalom is van."

Olvasóink írták

  • 2. zsi-ci 2013. január 02. 19:57
    „1! tavriát???”
  • 1. Valaki 2012. december 23. 10:03
    „Én inkább keleti autót veszek. :)))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Nagy Testvér még jobban figyel: tíz új térfigyelő kamerát telepítettek Győrben

Az idei évben tíz új térfigyelő kamerát szereltek fel Győrben közel 15 és fél millió forintos költségvetésből. Ön örül a Nagy Testvér vigyázó szemeinek? Szavazzon! Tovább olvasom