Kisalföld logö

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 2°C | 14°C Még több cikk.

Átszabják a belvárosi közlekedést

Győr - Nyolcvanmillió forintból szabják át a győr-belvárosi forgalmi rendet heteken belül. Új kanyarodósávot, zebrát és jelzőlámpás csomópontot alakítanak ki. Lesznek utcák, amelyeket kétirányúvá tesznek és olyan is, amely egyirányú marad ugyan, csak fordítva. Mindezt egy rendszámfelírásos forgalomszámlálás alapján terveztette meg az önkormányzat, amelynek során felmérték, milyen irányokba hány jármű közlekedik a belvárosban.
A rendszámfelírásos forgalomszámlálás adatai alapján készítette el a városi útkezelő szervezet a közlekedéskorszerűsítési program idei, 80 millió forintos ütemét. Németh Zoltán alpolgármester a Kisalföldet arról tájékoztatta: napokon belül megkezdődnek a munkálatok, és december közepétől jelentős változásokat tapasztalhatnak az autósok. Ettől a forgalom gyorsítását várják a szakemberek, bár a kedvező hatások minden bizonnyal csupán a karácsonyi csúcs, valamint az után jelentkeznek, hogy a közlekedők hozzászoktak az újdonságokhoz.

A politikus elmondta, ezekből lesz bőven. Az Árpád út és a Teleki László utca rendkívül balesetveszélyes találkozásához rendőrlámpákat szerelnek fel. Emellett megváltoztatják a forgalmi rendet a városháza és a vasútállomás környékén. A Szent István úton a Budapest felől érkezőknek balra kanyarodó sávot alakítanak ki a Városház tér felé, a Jókai utcánál viszont megtiltják a balra kanyarodást, ott csak egyenesen lehet majd haladni. A Jókai utca Szent István út és Révai utca közti szakaszának irányát megfordítják, s onnan a Szent István útra két sávból lehet majd kikanyarodni balra. A Révai utca teljes szakasza kétirányú lesz, így a Honvéd liget térségében is. A taxiállomás megközelítése miatt burkolati jellel felfestett körforgalmi rend lép életbe a Révai utca és a Jókai utca kereszteződésében.

A Városház tér földhivatal előtti szakaszát szintén kétirányúvá teszik, emiatt onnan nem lehet majd balra kifordulni a főútra, a Szent István útról viszont mindkét irányból bekanyarodhatnak az autók.

A városháza és a Hotel Szárnyaskerék között zebrát festenek fel. A Szent István úton a Teleki utcánál a másik oldalra helyezik át a gyalogátkelőhelyet. Mindehhez a Szent István úti jelzőlámpák ismételt újraprogramozása társul.

A változások miatt több parkolóhelyet megszüntetnek a földhivatal, a Szárnyaskerék szálló és a vasútállomás előtt. A mérleg mégis pozitív lesz, mert új parkolóhelyeket alakítanak ki a városháza mögött, valamint a 2. számú postahivatal előtt.

A mostani változások a tavalyi program folytatását jelentik. Emlékezetes, hogy akkor ugyancsak 80 millió forintból hangolták át a Szent István úti és a Tihanyi Árpád úti jelzőlámpákat, szereltek fel kiegészítő zöld jelzéseket és a piros jelzésből hátralévő időt mutató órákat több csomópontba. Németh Zoltán úgy véli, az átalakítások eredményesek voltak, és sikeresen gyorsították a forgalmat.

Olvasóink írták

  • 3. fmoni20 2008. november 14. 12:37
    „Én arra leszek kíváncsi, majd hány baleset fog történni a vasútállomásnál és a postánál. Szerintem írtó nagy hülyeség azon a részen a kétirányusítás! Eddig is épp eléggé megkavarodtak az okostojás sofőrök a Szárnyaskeréknél, és a posta előtt is.”
  • 2. Dexter 2008. november 14. 08:13
    „Van akinek semmi nem jó.”
  • 1. Stewe 2008. november 13. 21:02
    „Szép hogy ez megvalósul, vannak benne vitathatatlanul jó dolgok. DE: nincs ez a projekt kissé túlvarálva ???”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új lehetőségek a falusi turizmus fejlesztésére

A falusi turizmus – a nem kiemelt üdülőhelyen: faluban, tanyán, tanyasi térségekben folytatott… Tovább olvasom