Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Átadták a műszaki mentő járművet Veszprémvarsányban

Készenlétbe állították a helyi önkéntes tűzoltó-egyesület Mercedes- Benz műszaki mentő gyorsbeavatkozó gépjárművét.


Ünnepi pillanat volt a héten Veszprémvarsányban: készenlétbe állították a helyi önkéntes tűzoltó-egyesület Mercedes- Benz műszaki mentő gyorsbeavatkozó gépjárművét, amelyet a civil szervezet a kisújszállási tűzoltóságtól vásárolt. Pethőné Gócza Veronika elnök elmondta, az autó 300 ezer forintos árának több mint negyedét települési önkormányzatok (Fenyőfő, Bakonyszentlászló, Bakonygyirót, Lázi, Sikátor és Veszprémvarsány) adták össze, negyedét báli bevételből, csaknem felét fémhulladékgyűjtésből fedezték.

Az ünnepségen Tolnai László, a győri tűzoltóság parancsnokhelyettese gratulált Pethő Tivadarnak, a veszprémvarsányi önkéntes tűzoltók parancsnokának.
Az ünnepségen Tolnai László, a győri tűzoltóság parancsnokhelyettese gratulált Pethő Tivadarnak, a veszprémvarsányi önkéntes tűzoltók parancsnokának.

A járművet és a vele dolgozókat Magassy Sándor evangélikus lelkész, Gilicze Tamás református lelkipásztor és Lőrincz Pál római katolikus plébános áldotta meg. Beke Zoltán alezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatóhelyettese és Tolnai László őrnagy, a győri tűzoltóság parancsnokhelyettese meglepetésként feszítő-vágó berendezést ajándékozott az egyesületnek. Tolnai László elmondta: úgy érzik, hogy a veszprémvarsányi tűzoltó-egyesület ˝Győr déli kinyújtott karja˝.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Égő ajtó mögül mentett családot

˝Kihozni őket, gyorsan!˝ – csak ez járt a fejében a tűzoltónak, aki pár hónapja egy egész… Tovább olvasom