Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Átadták a Kazinczy- érmeket és -díjakat

Győr - Százhúsz hazai és 21 határon túli gimnáziumi és szakképző iskolai diák mérte össze tudását a Kazinczy-verseny vasárnap véget ért országos döntőjén.
Szathmári István nyelvészprofesszor a győri városháza dísztermében tartott délelőtti díjkiosztó ünnepségen az idei, a névadó születésének 250. évfordulóján rendezett verseny tanulságai közül kiemelte: „Örömteli, hogy a kiejtésben egyre inkább a természetes hanghordozás lesz uralkodóvá."

A Kazinczy-verseny döntőjén szabadon választott és a kötelező szövegek felolvasása során alakultak ki az eredmények, a legjobbakat jutalmazták Kazinczy-éremmel. Megyénkből Böröndi Bence, a soproni Széchenyi-gimnázium (felkészítő tanára Holpár Gabriella), Jáger Sára, a győri Kazinczy-gimnázium (Grábics Júlia), Kozma Andrea, a mosonmagyaróvári Hunyadi Mátyás szakképző iskola (dr. Kissné Németh Éva) és Rőczei Renáta, a győri Baross Gábor-szakközépiskola diákja érdemelte ki a díjat. Az Anyanyelvápolók Szövetsége Stummer Cintiát, a mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium tanulóját jutalmazta.

Felnőtt kategóriások: Almási Évát, Mucsányi Jánost és dr. Balázs Katalint tüntették ki Kazinczy-díjjal. Fotó: Krizsán Csaba
Felnőtt kategóriások: Almási Évát, Mucsányi Jánost és dr. Balázs Katalint tüntették ki Kazinczy-díjjal. Fotó: Krizsán Csaba

A felnőtt kategóriában a Kazinczy-díjakat adták át. Almási Éva, a pécsi Művészeti Szakközépiskola, valamint Némethné Balázs Katalin, a szegedi Gábor Dénes Műszaki Szakképzőiskola és Gimnázium tanára az anyanyelvi műveltség ápolásáért, Mucsányi János, a Duna Televízió szerkesztő-műsorvezetője példamutató beszédmódjáért kapta a kitüntető jutalmat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Jobbik újratárgyalná

Győr - Morvai Krisztina és Balczó Zoltán, a Jobbik európai parlamenti képviselőjelöltjei szombaton… Tovább olvasom