Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Átadták a huszadik körforgalmat

Elkészült, és szerdán hivatalosan – és ünnepélyesen – is átadták Szabadhegyen a Jereván u.–Zöld u.–Lepke u. körforgalmi csomópontot. Építése 105 millió forintba került.

A szabadhegyi Jereváni utcán hétköznap több mint 20 ezer jármű halad el, ebből körülbelül 1200 a kerékpáros. Az óriási forgalom veszélyessé vált, ezért is szükség volt a Jereváni u.–Zöld u.–Lepke u. csomópontjának átépítésére. Néhány hete már teljesen igénybe vehette a forgalom, a hivatalos átadás azonban tegnap volt. A kivitelező Colas-Dunántúl Zrt. főmérnöke, Boda Csaba jelentette készre a beruházást és adta át Németh Zoltánnak.

Az alpolgármester szólt a városban folyó útépítési programról, a fejlesztések folytatásáról.
Simon Róbert önkormányzati képviselő a lakosság nevében is köszönte az építők és az útkezelő szervezet munkáját, külön is említette, hogy képviselői kérésére a kommunális szolgáltató soron kívül rózsákkal ültette be a nagy átmérőjű csomópont közepét, és elhelyezte ott a Győr-Szabadhegy városrész feliratú, a város címerével ellátott táblát is.

Győr huszadik körforgalmi csomópontja 34,5 méter átmérőjű, mind a négy irányból biztonságos önálló kerékpárúttal. Külön érdekesség, Győrött még ilyen nem volt: a gyalogosátkelőknél a látássérültek közlekedésének segítésére érdesített, tehát a járdaszintből érzékelhetően némiképp kiemelkedő műanyag burkolati jeleket helyeztek el, erről az útkezelő szervezet kéri majd a látássérültek egyesületének tapasztalatait.

Jutasi Ferenc

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új körforgalom épül Szabadhegyen

A Noa Győr Investment Kft., a Royal Parkváros beruházója 120 millió forintért új körforgalmat épít… Tovább olvasom