Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Áruház kétmilliárdból

Hivatalosan csütörtökön reggel nyolc órakor nyitja meg kapuit Magyarország első vidéki KIKA áruháza Győrött.
A KIKA nem titkolt szándéka, hogy ne csupán a fővárosban, de vidéken is az egyik legerősebb lakberendezési és bútoráruházzá váljon. Győrött a Tesco mellett nyitották meg az első, közel kétmilliárd forintból felépített nagyáruházukat 13.000 négyzetméteren, 300 autóparkolóval, de már épül a pécsi is, és egy-két éven belül Miskolc, Debrecen, valamint Szeged is számíthat egy-egy KIKA-ra.

A győri nyitást megelőzően a KIKA Magyarország ügyvezető igazgatója, Juhász Attila adott tájékoztatást a beruházásról.

A győri áruház nagyon hasonló lesz a budapestiekhez. Vonzáskörzetét előzetesen hatvan-száz kilométerben jelölték meg a szakemberek. Az ügyvezető igazgató kitért rá, nem egyszerű nagy telket találni, de Győrött mindenki segítőkész volt. Külön kiemelte a polgármester konstruktív hozzáállását. Igaz, a KIKA sem maradt hálátlan, hiszen öt éven keresztül évi ötmillió forint értékben adnak majd bútort a győri közintézményeknek, és a forgalomkönnyítéshez, optimalizáláshoz is nagyban hozzájárultak az áruház környékén.

A KIKA győri áruházában 110 alkalmazott talált munkát, és közel negyvenen vannak azok, akik áttételesen, szállítás, szerelés, biztonság, szintén munkát kaptak a világcég győri beköltözésével. A munkatársak képzése négy-öt hónapot vett igénybe, naponta vitték őket a budaörsi KIKA-ba – tanulni.

Az osztrák Leiner-csoport tulajdonában lévő KIKA-hoz, annak magyarországi terjeszkedéséhez nagy reményeket fűznek. Juhász Attila elmondta, a magyarok sokat vásárolnak lakberendezési tárgyakat és bútorokat. Győr és környéke a felméréseik szerint különösen magas vásárlói potenciállal rendelkezik. Pk felkészültek, ha olyan lesz a forgalom, a KIKA-t, amely így sem egy kis épület, egy emelettel bővíteni tudják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki vert kit a bíróságon?

Drogügy miatt elővezetett húszéves fiát azért fojtogatta és ütlegelte a rendőr, mert a fiú… Tovább olvasom