Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Arrabona EGTC: milliárdos szerepvállalás

Kétmilliárd forintnyi beruházást menedzselt tavaly az Arrabona Európai Területi Együttműködési Csoportosulás (EGTC).
  
Az Arrabona EGTC elsősorban pályázatírással, projekt- és pénzügyi menedzsmenttel foglalkozik, főként a csoportosulás tagönkormányzatainak, de más önkormányzatoknak, civil szervezeteknek, vállalkozásoknak, egyházaknak is segítenek.

Tavaly az Arrabona 2 milliárd 23 millió forintnyi beruházást menedzselt, ebből 1 milliárd 522 millió forint támogatást nyertek el partnereik.
Sárkány Péter, a társulás igazgatója elmondta: munkájuk eredménye, hogy az összes – huszonnégy – falubuszpályázaton nyertek, szerepet vállaltak a győri ipari park vágányainak meghosszabbítására kapott több mint 800 milliós pályázat végigvitelében, LEADER-programokban, közösségi és szolgáltatóházak kialakításában segítettek.

Ami pedig a jövőt illeti, elkészült az Arrabona EGTC integrált területi stratégiája – ennek keretében 28 projektcsomag található. 2015-ben a hazai finanszírozású, a határ menti, interregionális és transznacionális együttműködéseket támogató új pályázati lehetőségek széles körben megnyílnak. Erre is készül a csoportosulás.

Az Arrabona nemrégiben megtartott közgyűlésén arról döntöttek, hogy a csoportosulás két új taggal, Nagybajccsal és Dunaszigettel bővüljön. Így már 31 tagot számlálnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyílik a bérolló a nemek között

Egy felmérés szerint hazánkban a nők átlagosan 18,4 százalékkal kevesebbet keresnek, mint a férfiak. Tovább olvasom