Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Ami Nagy Bandó bögyében van

Győr - Nagy Bandó András humorista, korábban a Kisalföld humormellékletének állandó szerzője a közelmúltban Győrben vendégeskedett. A könyvhéten két új könyvvel jelentkezett Nagy Bandó.

– Az elmúlt öt évben tizenkét verses-, illetve meséskönyvet írt és adott ki. Meddig tartható még ez a tempó?

– Buzgó forrásnak ne akarjuk útját állni. Egyedül a családokra negatívan ható válság emelhet gátat a további köteteim megjelenése elé. A legszebb könyvek megjelentetése is rizikós: ki tudja, képesek lesznek-e pár ezer forintot áldozni könyvekre. A könyvhét még válságmentesen zajlott le: két új kötetemért sort álltak, és a kismamák kedvencének mondható Ringató is százak kezébe került. A terjesztési gondokat legyőzve magam ˝terjesztem˝ a könyveimet, mindenütt ott vagyok, ahol dedikálhatok, s ahol szépre és derűsre éhes százak hallgathatják a verses műsoromat.


– A vakond története nagyon is valóságosnak tűnő mese. Az orfűi kertbe vezetnek a szálak, ahol lakik?

– Velünk ugyanolyan vakondkaland esett meg, mint bárkivel, aki a saját kertjét műveli: belerondított a kertünkbe, küzdöttünk vele, és a végén már kacagtunk magunkon. Végül egy nagyvárosi unoka szemszögéből meséltem el a történetet, sok szépet és felemelőt is beleszőve a vidéki nagyszülőkről. A madaras könyv felnőttek számára is élvezetes és tanulságos olvasmány. Ez szó szerint egy humoros ornitológiai szakkönyv. A közel másfél száz madár önvallomásához magam rajzoltam meg a madarakat. Minden madár mellé egy mércét is tettem, hogy a magasságukat is érzékelhessék az olvasók. Valóban azt mondják el versben, ami a bögyükben van, azaz amit nekünk egy-egy madárról tudnunk kell. A madárbarátok csemegéjévé lett. Akár a természetbe is vihető zsebkönyv.


– A Kalákával közösen felvett CD-jén 24 versét énekli. Az egykori népszerű humorista dalos babérokra vágyik?

Radványi Balázs remek dalokat írt népszerű verseimből válogatva, én pedig igyekeztem nem rontani rajtuk. A Tölgyből van a fakutya befutott, a győri műsoromban ezekből is énekeltem, de volt Szélkiáltó-dal is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Örökségvédelmi pályán a civilek

Nyugat-Dunántól - Közös programba kezdett a Reflex Környezetvédő Egyesület és a Kulturális… Tovább olvasom