Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Aludj máskor! A vetélkedőre a képviselőket is meghívtak

Aludj máskor! – Cselekedj most! a címe annak a regionális ifjúsági találkozónak, melyet szombaton és vasárnap rendeznek Győrött.
A nyugat-dunántúli régió ifjúsági szervezeteinek és szakembereinek összefogásával jött létre a különleges, 24 órás vetélkedő, amelyben a régió 6 városának (Győr, Szombathely, Zalaegerszeg, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Kőszeg) legjobb iskolai csapatai vetélkednek. Több mint 700 fő veszi birtokba az egyetemi sportcsarnokot és a várost is, hiszen számos „kültéri " feladatra küldik majd ki őket a szervezők. A vetélkedés, mely próbára teszi a fiatalok kitartását, akaraterejét, kovácsolja a csapatszellemet, számos barátságot szül és készséget fejleszt.

Mint azt a játék kitalálói elmondták, céljuk, hogy a rendezvény által a fiatalok és a döntéshozók közelebb kerülhessenek egymáshoz, párbeszéd alakulhasson ki játékos formában és a 24 óra eltelte után a régió 700 fiataljának bevonásával egy koncepció születhessen.

A tavalyi hasonló rendezvények is sikeresek voltak.
A tavalyi hasonló rendezvények is sikeresek voltak.

Talán ezért is kapott meghívót a rendezvényre Szűcs Erika, a Szociális és Munkaügyi Minisztériumot vezető miniszter, a megyei jogú városok polgármesterei, a megyei közgyűlések elnökei, a régió országgyűlési képviselői, a vetélkedőn szimbolikusan részt vevő 12 európai ország nagykövetei és konzuljai, valamint számos ismert előadóművész.

A vetélkedő az éjjeli órák kivételével a nagyközönség számára is nyitott. Ma este Márk-koncerttel színesedik a program, melyre a belépés természetesen ingyenes.

Feladatok

A vetélkedő folyamán ötvenfős csapatok játszanak. A csapatok tagjai a nyugat-dunántúli régió középiskoláinak tanulói. A résztvevők különböző feladatokat oldanak meg, melyek az élet területének főbb szegmenseit ölelik fel a sporttól, a logikai feladatoktól az előadásokon át a kvízkérdésekig. A csapatok ezért is ilyen nagy létszámúak, hiszen minden területen jártasnak kell lenniük, hogy eredményesen versenyezzenek a többiekkel. A 24 óra folyamán így mindenki tudására szükség lesz, mindenki egyaránt szerepet tud vállalni a siker elérésében.


Olvasóink írták

  • 1. lindita 2008. november 09. 16:05
    „képek majd lesznek?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri mocisok rongyoltak a sivatagban: kalandtúra Marokkóban

Győr-Marokkó – Kilenc motoros közel 3000 kilométert motorozott Marokkóban. Útjukat… Tovább olvasom