Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Alaposan becsapták az aggódó nagymamákat

A hiszékenység áldozatainak is okulásul szolgál az a bűnper, ami a minap kezdődött a Győri Városi Bíróságon. A vádlott a harminckét éves V. Balázs, a becsapottak pedig idős emberek, 70–85 év közöttiek.

Előfordulhatott, hogy egy-egy győri olvasót is azzal kerestek telefonon és személyesen, hogy az unoka vagy a közös ismerős bajban van, pénzre van szüksége.

A Kisalföld ügyeletes újságírója maga is beszélt egy nyugdíjassal, aki kétségbeesetten fordult lapunkhoz tanácsért. Mit tegyen? Unokájáról hozott kétes hírt egy telefonáló: a fiatal balesetet szenvedett, a kórházi ellátásához pénzre van szükség. Szerencsére a hölgy gyanakodott, felhívta a fiát, akitől kiderült, semmi baja az unokának. A Kisalföld újságírója természetesen a rendőrséget javasolta, hiszen bűncselekménynek tűnt a dolog.

Hogy az asszony miféle csalónak lett volna az áldozata, nem tudjuk meg, de ezzel nagyon is egybecsengő per kezdődött a minap a Győri Városi Bíróságon, ahol üzletszerűen elkövetett, nagyobb kárt okozó csalás bűntettel és más bűncselekményekkel vádolták meg V. Balázst.

Az ügyészség szerint a vádlott rendszeres haszonszerzésre törekedett, amikor idősebb sértettekre "specializálta magát" tavaly tavasszal. Egy asszonynak "a lánya által kért szoftvert" hozta és ezzel 160 ezer forintot csalt ki tőle. Alig két hét múlva lakásba csöngetett be, s a bajba jutott unokára hivatkozva szerzett 300 ezer forintot.

Négy nappal később elhitette egy másik asszonnyal, hogy az unokájának kell a pénz s egy ügyvédnek adja át. Egymillió-kétszázezer forintról volt szó, ami V. Balázshoz vándorolt a vád szerint és szintén nem került elő. Egy "unoka barátjaként" 150 ezret, másutt, közös ismerősre hivatkozva 160 ezret csalt ki. Nyilvánvalóan nem találomra csengetett, sőt, a látogatást rendszerint telefonhívás előzte meg, így kereste például azt az unokát, akinek később az ismerőseként jelentkezett.

A Győri Városi Bíróság a tanúk meghallgatásával folytatta a vádismertetést, hamarosan szakértőket fog kirendelni.

V. Balázst egyébként már többször is elítélték hasonló bűncselekmények miatt, az első szóban forgó tettét néhány nappal azután követte el a vád szerint, hogy az előző büntetéséből feltételesen szabadult. Az ügyész által felsorolt csalások közül csak egyet ismer el.

Olvasóink írták

 • 4. DON 2011. december 14. 11:44
  „Törvényi szigor?
  Többszörös visszaesőként feltételesen engedik szabadlábra. Nincs pénz a börtönökre, nincs pénz a törvények betratatására, és különben is bűnbanda irányítja az országot, és igen, bennük még él a betyárbecsület:)”
 • 3. axelero 2011. december 13. 19:41
  „Korábban már többször is elítélték, mégis feltételesen szabadlábra helyezték. Ezt az elvetemült bűnözőt mért kell szabadlábra helyezni feltételesen? Kiengedik, és tovább folytatja eme cselekményeit, megkárosítva ezzel az idős embereket. Csak azt nem értem, soha nem tanulnak az idősek? Ez a rohadék már nem egyszer szerepelt a hírekben, sőt még a fotóját is közzé tették lásd csak a csatolt híreket.

  Unokára, gyermekre hivatkozott, majd a pénzzel együtt meglépett

  A Győri Rendőrkapitányság elfogató paranccsal körözi üzletszerűen elkövetett csalás megalapozott gyanúja miatt Varga Balázs 30 éves győri lakost.

  http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/unokara_gyermekre_hivatkozott_majd_a_penzzel_egyutt_meglepett
  /2156039/

  Itt a fotóját is láthatják.

  A vizsgálat eddigi adati szerint a férfi Győrben és az ország más városaiban idős embereket tévesztett meg. Unokájukra, gyermekükre hivatkozva eddig ötmillió forintot csalt ki tőlük.

  Mindaddig folytathatja ámokfutását, amíg a törvény szigora megálljt nem parancsol ennek a gazembernek.”
 • 2. zoltania2 2011. december 13. 14:52
  „Csetneky Ezt a hsz-t címezhetted volna a Szájerné féle jogászoknak is.”
 • 1. Csetneky 2011. december 13. 11:14
  „Ebből is látszik, mennyire érdemes az ilyeneket feltételesen szabadlábra helyezni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri csalók: igazolványt kell kérni a hívatlan látogatóktól

Továbbra is szedik áldozataikat a lelkiismeretlen csalók, akik idős embereket lopnak meg.… Tovább olvasom