Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 22°C Még több cikk.

Aláírásgyűjtés a kórháztörvény ellen

A Magyar Demokrata Fórum megyei szervezete szombaton délelőtt kilenc órától aláírást gyűjt Győrben a kórháztörvény-tervezet ellen – jelentette be tegnap Szabó Miklós, az MDF megyei elnöke.
„ Ha a kormány nem veszi figyelembe a módosító javaslatainkat és erőből elfogadtatja a kórháztörvényt, akkor a szegények ismét rosszul járnak, a gazdagok pedig jól, csak azért, mert van pénzük" – mondta a tegnapi sajtótájékoztatón Medgyasszay László MDF-es országgyűlési képviselő. Elhangzott az is: a demokrata fórum fenntartással kezeli a törvénytervezetben megfogalmazott kórház-privatizáció számos pontját, ezért állt az orvosi kamara mellé. Nem véletlen, hogy a győri sajtótájékoztatójára meghívta dr. Pohárnok Lászlót, az orvoskamara megyei elnökét is, aki elmondta: a kórház-privatizációval a magánbefektetők járnak jól, akik állami pénzeket tudnak kivenni maguknak profitként. A szakember hangsúlyozta: nem magát a magánosítást ellenzi a kamara, de nem szabadna hagyni, hogy az úgynevezett szakmai befektetők – például a gyógyszergyártók – tulajdonrészt nyerve rátelepedjenek a hazai egészségügyre.

A Kisalföld kérdésére, hogy a kamara nem hibázik-e akkor, ha a szakmai kérdést politikai síkra viszi – úgy például, hogy az egyik parlamenti párt sajtótájékoztatóján vesz részt –, Pohárnok azt felelte: a kórház-privatizáció kérdése politika. Azt is hozzátette, bármelyik párt meghívásának eleget tesz addig, amíg esélyt lát arra, hogy az említett módosításokat el tudja fogadtatni a kamara a parlamenti döntéshozókkal. Minden lehetőséget meg kell ragadni – hangsúlyozta –, így ezt is.

Tíz napja van még az MDF-nek

A parlament tíz nap múlva szavaz a kórháztörvényről: az MDF addig gyűjthet aláírást a tervezet ellen. A győri akció szombaton délelőtt kilenc órától délután kettőig tart, helyszíne a Baross út, részt vesznek rajta a párt helyi vezetői és tagjai, de meghívták az orvosokat és a polgármestereket is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ipartörténeti múzeumot terveznek

Ipartörténeti múzeum létrejöttét sürgetik Győrben a gyárvárosiak, s aligha akad, aki ezzel nem ért… Tovább olvasom