Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

Akció az erdők nyugalmáért

Akciókat tartanak a pannonhalmi rendőrőrs járőrei az erdőben a turisták biztonságát veszélyeztető és a vadakat zavaró, krosszmotorral és terepjáróval száguldozók visszaszorítása érdekében.
A közelmúltban tartott első akcióban öt szabálysértővel szemben indult eljárás. Az enyhe időjárást, kora tavaszt kihasználva megjelentek a sokorói dombságon, a Bakony kirándulóhelyein és az erdészeti területeken a krosszmotorosok, illetve a terepjárókkal közlekedők. – Évek óta problémát jelent a motorosok megjelenése.

Nem csak az erdők nyugalmát zavarják, a Bakonyban a Cuha völgyében, Vinye területén több száz turista kirándul egy hétvégén, az ő biztonságukat nagyban veszélyeztetik a motorosok, s rongálják a természetet. Az erdészet, a vadásztársaságok és a környezetvédelmi hatóság is jelzett felénk problémát – tájékoztatta a Kisalföldet Huszár Levente százados, a győri kapitányság pannonhalmi rendőrőrsének parancsnoka. Elmondta, hogy a jelenség visszaszorítása érdekében akciókat szerveznek az említett társaságokkal és a zöldhatósággal.

Az elsőt a közelmúltban tartották felmérő jelleggel, s öt szabálysértővel szemben intézkedtek. – Az első alkalom tanulságait levonva döntöttünk úgy, hogy minden hónapban többször ellenőrizzük az erdőket, s az akciónkhoz csatlakoztak a zirci rendőrőrsnél szolgáló kollégák is. Ezzel kibővíthetjük az ellenőrzött területet, amit így át tudunk fogni szinte Veszprémtől Győrújbarátig. A technikát is összpontosítani tudjuk, a megyei főkapitányság által lízingelt terepmotorok mellé a veszprémieket is bevethetjük a közös ellenőrzések során – magyarázta Huszár Levente. Az őrsparancsnok hangsúlyozta, hogy az erdőben motorozás szabálysértésnek minősül, ráadásul sokan vannak, akik műszaki vizsga vagy vezetői engedély nélkül közlekednek. A környezet, a turisták és a vadak zavarását fokozza, amikor több motoros összeverődik és utakat szerveznek, túraszerűen járják az erdőket.

Tóth Gyula

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr is elégedetlen az E.ON-nal

A győriek számára nem ismeretlen helyzet, hogy a meghibásodott köztéri lámpák miatt gyakran hosszú hetekig – de van, hogy hónapokra – sötétbe borulnak egyes utcaszakaszok, az áramszolgáltató pedig többszöri bejelentésre is csak ígéri a gyors intézkedést. Megelégelte ezt Győr vezetése is, amely a szolgáltatóval kötött megállapodás izsgálatakor furcsa megállapításokra jutott. Tovább olvasom