Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 33°C Még több cikk.

Ahol víznek kell lenni, ott legyen víz!

Ungvári István színművész éveken át lóháton járta a vidéket, a Mosoni-Duna partja felé is gyakran vitte az útja. Mint természetjáró, akkor szembesült azzal, hogy az ártér évről évre nagyobb, egyre kevesebb a víz a mederben: – Senki nem tudta megmagyarázni, hogy miért apad a víz.
Nem vagyok sem biológus, sem balneológus, de azt magamtól is látom, hogy ahol eddig víz volt, ott most nincs. Ezért is nagyon jó a kampány szlogenje, mert egyszerűen és lényegre törően fogalmaz, ahol víznek kell lennie, ott legyen víz! Nem lehet nem megállni a felhívásra. Ha csak egyetlen embert sikerült meggyőzni a személyemmel, már akkor elértem a célomat és egy jó ügy mellé megnyertem valakit.

Ungvári István színművész
Ungvári István színművész

A Győri Nemzeti Színház Kisfaludy- és Szent István-díjas művésze, Ungvári István egy napokban olvasott hírt is megosztott velünk: – Két afrikai folyót, a Nigert és a Nílust is a kiszáradás fenyegeti, és ott is azért, mert az ember akarja irányítani a természetet.

A folyók vizéből hatalmas területeket árasztanak el, az alsó szakaszokon már a kiszáradás mutatkozik. Ha az ember Istent játszik, előbb-utóbb benyújtja a számlát a természet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nélkülözhetetlen szakácskönyv

A Kisalföld 10., jubileumi szakácskönyve nélkülözhetetlen kiegészítője az eddig megjelent Kisalföld-receptek könyveknek. Tovább olvasom