Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 9°C | 11°C Még több cikk.

Agyhártyagyulladás után nem ismerte meg még a gyermekeit sem

Pér - Nem ismerte meg a saját kislányait, elfelejtette, hogy szoptat, a gyes mellett egyetemre jár, s hogy péri otthonukban egy család reszket az életéért.
Piller Józsefné csak most, két hosszú esztendő elteltével meri kimondani: talán túljutott a betegségen, a rejtélyes, máig ismeretlen eredetű agyhártyagyulladáson, amely minden túlzás nélkül halálos lehetett volna. Pillerné Margit újra dolgozik, folytatná az egyetemet, mi több, agykontrolltanfolyamra szeretne járni. Két éve akadt olyan ismerős, de még nővér is, aki húsz fillért sem adott volna az akkor 28 éves asszony életéért.

Piller Józsefné előző este megszoptatta, elaltatta kisgyermekeit, majd éjszakába nyúlóan készült a vizsgáira. Gyes mellett a Nyugat-magyarországi Egyetem közgazdászfakultását végezte.

Későn feküdt, de azon az ominózus reggelen maga elé meredt szemekkel csak ült az ágya szélén, majd elvesztette az eszméletét.
– A rohammentőre, a nyolcnapos intenzív terápiás ápolásra nem emlékszem, azt meg pláne nem tudtam, mi bajom lehet – keresi a szavakat az agyhártyagyulladásból felépült fiatalasszony. – Nem emlékeztem, hogy férjnél vagyok, hogy gyerekeim vannak, hogy a kicsit még szoptatom... A kórházban hetek múlva eszméltem fel, de csak foszlányokban jöttek a képek. Hiába beszélt bárki is a gyerekeimről, nem válaszoltam, nem reagáltam. A javulásommal párhuzamosan hideg zuhanyként ért a felismerés: te jó ég, nekem Szilvike meg Timi mellett lenne a helyem!

Visszakapták az anyut: Az ismeretlen eredetű agyhártyagyulladás átrendezte Pillerék életét. A hétéves Szilvi és a négyéves Timike boldogan ölelik újra őt. Fotó: Harcsás Judit
Visszakapták az anyut: Az ismeretlen eredetű agyhártyagyulladás átrendezte Pillerék életét. A hétéves Szilvi és a négyéves Timike boldogan ölelik újra őt. Fotó: Harcsás Judit

Lassan, fokozatosan javult a péri fiatalasszony állapota, aki hetekig nyomta a kórházi ágyat. Háromféle, ismeretlen eredetű baktériumot találtak a vérében, de az agyhártyagyulladás okát máig sem tudja senki. Nehezen, de hazaengedték, kontrollra kellett visszajárnia. Pillerné Margit bármilyen munkát, csoportterápiát vállalt volna, ám amikor érdeklődött, azzal utasították el: örüljön, hogy él, de még vissza is kérdeztek: mit akar a munkával?

– Mentőövet jelentett a háziorvosom, dr. Demetrovics Szilárd javaslata és segítsége – folytatta az asszony –, ugyanis a memóriám szorult leginkább némi aktivizálásra, így olyan helyet próbáltam keresni, ahol számolni, fogalmazni, levelet írni kell.

A péri önkormányzatnál a létező legnagyobb szeretettel fogadtak. Ami egyik nap még lassabban, másnap vagy egy hét múlva már jóval gyorsabban ment. A hivatalban ugyan ingyen dolgoztam, de nekem ez akkor mindent megért.

Piller Józsefnét nem rokkantosították le (nem is szerette volna ezt), s a napokban már ismét a régi-új munkahelyén, a Philips utódcégénél dolgozik. Nem fogják elhinni: pénzügyi vonalon, számokkal, papírokkal, nagy felelősséggel.

A férje, a családja türelmes szeretete, a munkatársak segítőkészsége mind-mind hozzájárult ahhoz, hogy Margit élete, egészsége egyenesbe jött.

A konyhából együtt nézzük a kertben felhőtlenül játszó gyerekeket, a hétéves Szilvit és a négyéves Timikét, akik ellátását – anyjuk betegsége alatt – a nagymama vette át, s máig mindenben számíthatnak rá. Nélküle nehéz lett volna bármilyen munka, tanulás, s ugyanilyen erőt jelent az is, hogy Margit munkahelye, a Lite-On IT vezetése és a kollektíva visszavárta az asszonyt.


Hiányzik a rehabilitáció

Dr. Demetrovics Szilárd, Pér háziorvosa szerint a hazai egészségügy egyik nagy betegsége a hiányzó rehabilitációs munka, ami nemcsak a képességek helyreállításában, de a léleképítésben is segíthet. Nemcsak a helyek, de a lehetőségek is hiányoznak, s ezt a betegek mellett a család is megérzi.

Olvasóink írták

 • 5. takacs maria 2008. május 25. 22:41
  „Draga Margitka!
  Renkivul buszke vagyok rad,kitartasodra!Te lettel a peldakepem,hogy pozitiv gondolkodassal barmit elerhet az ember,soha nem szabad feladni!:)
  unokanovered,Marika”
 • 4. Égel Katalin 2008. május 14. 20:17
  „Drága Margit!
  Ma küldtél nekem e-mailt, de amilyen szerény vagy, meg sem említetted ezt a cikket!
  Szeretettel puszil a Banda! :-)”
 • 3. Várady. A. 2008. május 14. 09:10
  „Szívet-lelket melengető történet. Jó egészséget kívánok az édesanyának. Harcsás Juditnak ezúttal is köszönet. :)”
 • 2. kubizo 2008. május 14. 08:48
  „Minden jót kívánok!”
 • 1. garázs 2008. május 14. 08:04
  „Végre egy jó hír a sok tragédia közül. Nagyon örülök hogy jóra fordultak az események és a család visszakapta a szerető édesanyát.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzeikről vallottak a pártok

Magyarország - Az MSZP, az MDF és a Fidesz nyereségesen gazdálkodott tavaly. A parlamenti pártok… Tovább olvasom