Kisalföld logö

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -9°C | 1°C Még több cikk.

Advent Hírnök gyermekszájak tolmácsolásában

Advent 3. vasárnapján felemelő élményben volt része mindazoknak, akik meghallgathatták a nyúli Római Katolikus templomban rendezett Ünnepi hangversenyt.
"Számos helyi, valamint meghívott kórus és hangszeres előadóművész mellett előadta csodálatos adventi dalcsokrát a nyúli Pilinszky János Általános Iskola Gyermekkórusa.

A kristályosan csengő kicsi ajkak, és az őszintén csillogó szemek olyan melegséggel töltötték el a hallgatóság szívét, hogy a lélek azonnal feltelt a Karácsony fényével.

A tehetséges gyermekek hatalmas szeretettel és áhitattal énekelnek együtt, melyben óriási szerepe van Spissichné Gesztesi Zsófia kórusvezető tanár néninek, aki "tyúkanyó" módjára nevelgeti, tanítgatja "kiscsibéit", s akinek szavait szinte isszák a gyerekek.

A nyarat sem töltötték tétlenül, jónéhány alkalommal összejöttek, énekeltek, sőt, volt rá példa, hogy Zsófi néni saját otthonában fogadta a csemetéket, és egy medenceparty-val egybekött próbát tartottak.

A kórusba 2. osztályos kortól lehet jelentkezni, s heti 2 alkalommal tudnak iskolai keretek között, de a tanítási időn túl próbát tartani.

Fot: Tudósító
Fot: Tudósító

Az iskola vezetése is kiemelt feladatnak tekinti a tehetséges gyermekek gondozását minden téren, s ennek érdekében minden támogatást megadnak gyermekeinknek.

A Gyermekkórus számos helyi és vidéki eseményen fellépett már, szerepeltek egyházi, önkormányzati és kultúrális rendezvényeken, és szívesen tesznek eleget bármely felkérésnek, cserébe pedig egy őszinte mosolyt és egy kis tapsot kérnek.

A tagok között nem egy őstehetség rejlik, akik szólóéneklésben kiemelkedő eredményeket tudhatnak magukénak. Az idei tanév eddigi mérlege szóló kategóriában - Szigetközi népdaléneklési vereny - Győrzámoly: 1 db I. helyezés, 2 db II. helyezés, 1 db Különdíj.

Fújdogál a szél - nemzetközi népdaléneklési verseny - Győr: 3 db Aranyminősítés, 1 db Ezüst- és 1 db Bronzminősítés, ugyanitt csapatban mindhárom éremből 1-1-1. A Pilinszky- napon Nyúlon 4 gyermekünk nyerte el a szakértő zsűri Aranyminősítését.

Az elmúlt évek versenyeredményeit nagyon hosszú lenne felsorolni, de ők bárhol indulnak vagy fellépnek, mindenütt a legmagasabb szintjét képviselik ennek a csodálatos művészetnek. További sok sikert, kitartást kívánunk mind a gyermekeknek, mind pedig Zsófi néninek az áldozatos munkához!
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gulyást osztottak, jótékonykodtak a győri motorosok

A gulyásosztást idén hetedik alkalommal szervezték meg a baráti kör tagjai, egy egyedülálló… Tovább olvasom