Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Abroncscsere biztonsági vizsgálattal

Nagyüzem van a gépjármű-gumiszervizeknél, szinte egyszerre akarják lecseréltetni a téli abroncsokat az autósok. A szakember felhívta a figyelmet arra, hogy a hideg tél végén a futóműveket, felfüggesztéseket és a fékeket is érdemes ellenőriztetni, s ha kell, javíttatni.
A tavaszias időjárás az autósok zömét arra készteti, hogy ellátogassanak a gumiszervizekbe, s lecseréltessék téli abroncsaikat.

Egy győri gumi- és gyorsszerviz vezetője elmondta: a „roham megindult", s ezt mutatja a műhely előtt várakozó autók sora is.

Ha már a kerekeket a cseréhez leszerelik, érdemes más szerkezeteket is ellenőrizni. Fotó: H. Baranyai Edina
Ha már a kerekeket a cseréhez leszerelik, érdemes más szerkezeteket is ellenőrizni. Fotó: H. Baranyai Edina

– Fontos a gumiabroncsok évszakos cseréje, amit már egyre több autós tart természetesnek, mivel más a téli gumik rugalmassága, tapadása, mint a nyári abroncsoké, így a biztonság is eltérő, amit nyújtanak. Azonban nem csak erre érdemes a cserénél odafigyelni. Ilyenkor aktuálissá válhat a gépjárművek állapotfelmérése is, mivel a hideg időben tönkremehetnek a jobban kopó, forgó, csukló alkatrészek – magyarázta a szakember. A szervizvezető úgy véli, hogy az elmúlt, keményebb téli hónapok jobban megviselték az autókat, azok kormányműveit, a fékeket, gumialkatrészeket.

– Az abroncscserék alkalmával, ha már úgyis szervizben van az autó, s a kerekek le vannak véve, érdemes megnézni az autó esetleges hibáit. Amennyiben található ilyen, lehet orvosolni, vagy egy későbbi időpontban elvégeztetni a javítást, amivel sokat várni nem szabad. Ellenőrizni kell a fékcsöveket, a gömbcsapokat, a porvédő gumikat, azzal későbbi hibák előzhetők meg. A futóművet is érdemes ellenőrizni, s ha kell, beállíttatni – javasolta a szakember.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vándordíj és aranytoll – hagyományos Kisalföld-elismerések a kollégáknak

A Kisalföldnél hagyomány, hogy negyedévente vándordíjat adnak az adott időszakban kiemelkedőt nyújtó… Tovább olvasom