Kisalföld logö

2018. 10. 24. szerda - Salamon 9°C | 14°C Még több cikk.

A ZöldErő a hulladékégetőről

Győr - A ZöldErő Környezetvédő és Szépítő Egyesület – amely hat éve azon dolgozik, hogy a Bácsa térségében működő Győri Hulladékégető Kft. tevékenységét korlátozza – örül a fellebbezésnek.
Győr - A ZöldErő Környezetvédő és Szépítő Egyesület – amely hat éve azon dolgozik, hogy a Bácsa térségében működő Győri Hulladékégető Kft. tevékenységét korlátozza – örül annak, hogy a 2007 tavasza óta engedély nélkül működő cégnek októberben kiadott működési engedélyezési határozatát Győr vezetése megfellebbezte – közölte lapunknak kedden küldött közleményében dr. Ferenczi Zoltán, a szervezet elnöke.

Hozzátette: remélik, hogy az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség a város lakosainak érdekét szem előtt tartva elfogadja a fellebbezésben foglalt érveket.

Dr. Ferenczi Zoltán új környezetkultúrát vél felfedezni a megyeszékhelyen, amelynek lényege: a lakosság egészségének megőrzése fontosabb a kétes gazdasági érdekeknél. Megemlíti: Borkai Zsolt polgármester az égetőben tett látogatása során azt mondta, a város vezetője felelős azért, a győriek milyen vizet isznak és milyen levegőt szívnak.

A közleményben szót ejt a politikus kezdeményezésére és vezetésével megalakult társadalmi bizottságról, mely ellenőrizheti, megfelel-e a veszélyes hulladékot feldolgozó üzem a lakosság elvárásainak és a környezetvédelmi előírásoknak. Ebben az egyesület orvos, mérnök és környezetvédő szakértői és részönkormányzati képviselői is szerepet vállaltak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világbajnokságra utazik a győri Dimenzió

A győri Dimenzió Tánc Sport Egyesületet delegálja a Magyar Táncsport Szakszövetség a formációs… Tovább olvasom