Kisalföld logö

2017. 04. 25. kedd - Márk 10°C | 21°C Még több cikk.

A Veres-iskola igazgatója visszalépett

Győr - A Veres-középiskola igazgatói kinevezése néhány hete még „csak” politikai vihart kavart, most azonban a frissen megválasztott intézményvezető le is mondott. Döntését a támadásokkal és a fenyegetésekkel indokolta.
Borkai Zsolt győri polgármester kedden közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe, amelyben ez áll: „A mai napon a hozzám eljuttatott levelében a Veres Péter Mezőgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 2007. augusztus 1-jei hatállyal a közgyűlés által kinevezett új vezetője az igazgatói állás betöltéséről lemondott. Indokai között a személyét érintő – a közgyűlési döntést megelőző, illetve azt követő – sajtóbeli támadások sorozatát, valamint az ismétlődő névtelen telefonos fenyegetéseket jelölte meg. Ez utóbbiak tartalma értelmében úgy látja, szervezett erők teszik lehetetlenné munkahelyi tevékenységét.
Győr vezetőjeként sajnálatosnak tartom, hogy egy közgyűlés által kinevezett új iskolaigazgatót fenyegetésekkel és támadásokkal olyan helyzetbe lehet juttatni, hogy lemondjon vállalt feladatáról.
Természetesen igazgatónő elhatározását tiszteletben tartva visszalépését tudomásul veszem, és a szükséges lépéseket megteszem annak érdekében, hogy az intézmény vezetése augusztus 1-jétől megoldott legyen."

A Veres-iskola igazgatóválasztása körüli politikai csatározás odáig fajult, hogy Kun András volt szocialista alpolgármester ellen etikai vizsgálat indult, mert a politikus a zárt ülésen hozott, szerinte hibás döntésről, illetve annak hátteréről nyilatkozott.

Arról, hogy melyek ezek a „szükséges lépések", Bakács László médiareferens annyit tudott mondani: a jogi lehetőségeket vizsgálják, hogyan lehet átmeneti időre intézményvezetőt megbízni. A most lemondott igazgatót természetesen megkerestük mi is, de döntése okáról nem kívánt külön nyilatkozni.


Sudár Ágnes
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Cant’ Art új éneklemeze

Győr - Tizenhat éve énekelnek együtt, a Cant’ Art énekegyüttes koncertjeit a város zenei… Tovább olvasom