Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

A válság az iparosokat sem kíméli

Győr - Lehangoló helyzetbe kerültek azok az iparosok, akik a sokat emlegetett körbetartozások részesei, így jó ideje nem jutnak a pénzükhöz. Helyzetüket a válság csak tetézi.
A kilábalás lehetőségeiről, a válság túléléséről is szó volt minap a Győr és Vidéke Ipartestület küldött-taggyűlésén, ahol Maloun Tibor ügyvezető és Gricz József elnök értékelte az elnökség múlt évi munkáját. Összességében elmondható, hogy egyetlen szakosztály sincs irigylésre méltó helyzetben, az építőipari vállalkozásokat érintő körbetartozás pedig már-már drámai helyzeteket teremt, s a közeljövőben is vállalkozások sora dőlhet be emiatt. A gondokat a gazdasági válság csak tetézi, amelynek egyelőre senki nem látja a végét. Maloun Tibor ügyvezető szerint a megrendeléseket tekintve mindenki kivár.

A bűvös szó ma a megrendelésállomány, ám ennek híján mindenki tartózkodó és bízik a magyar termékek és szolgáltatások programjának támogatásában, az alkalmazotti és a tanulói létszám megtartásának lehetőségében. Erre Győrben egy 150 milliós alapot hoztak létre, amely – pályázati formában – szinte bizonyosan mentőöve lehet jó néhány vállalkozásnak.

Kiváló iparos: Gricz József elnöktől Farkas Béla rugókészítő lakatosmester veszi át a jubileumi aranygyűrűt. Fotó: Harcsás J.
Kiváló iparos: Gricz József elnöktől Farkas Béla rugókészítő lakatosmester veszi át a jubileumi aranygyűrűt. Fotó: Harcsás J.

Persze azért, hogy jó hírekről is beszámoljunk: jubileumi aranygyűrűvel ismerte el az ipartestület két kiváló iparos, Csörnyei József víz-, gáz- és központifűtés-szerelő, valamint Farkas Béla rugókészítő lakatosmester négy évtizedes munkáját. Hatan jubileumi ezüstgyűrűt kaptak, az aranykoszorús mesteri címet pedig ugyancsak hatan használhatják.


Ezüstgyűrűsök

Szőllősi Imre (esztergályos), Gaál Imre (szobafestő és mázoló), Péntek Tamás (fa- és műanyagburkoló), Villányi László (víz-, gáz-, központifűtés-szerelő), Csepi István (víz-, gáz-, központifűtés-szerelő), Feller János (kőműves).


Aranykoszorús mesterek

Vas Imre (kőműves), Kasznár Gyula (autószerelő), Kertics István (esztergályos), Tóth Pál (szobafestő és mázoló), Horváth Ferenc (szobafestő és mázoló), Wéber László (ács-állványozó).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már próbaüzemben jönnek az új zöldek

Győr - Vasárnap este a Jókai utca börtön melletti szakaszát leszámítva már az új forgalmi rend… Tovább olvasom