Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

A turisták sokkal fegyelmezettebbek

Nem lettünk szabálykövetőbbek, csak kevesebben vagyunk a városban. De lassan véget ér az „uborkaszezon" a közterület-felügyelőknél is.
– A mi munkánkban is érzékelhető, hogy jól a nyár közepén járunk – mondja Truka István, a győri közterület-felügyelet intézményvezetője. – Látni például, hogy a belvárosban sincs akkora forgalom, sokan még nyaralnak, elutaztak. Az ide látogató turistákkal pedig nincs annyi gondunk, figyelmesebben betartják a szabályokat, akárcsak mi, ha idegenbe megyünk.

A közlekedéssel kapcsolatos szabálysértések is mérséklődtek az elmúlt hónapokban – de ez nem marad így, a tapasztalat szerint később, pár hét múlva már emelkedni fog a számuk. Szóval nem lettünk szabálykövetőbbek.

Kisebb a tömeg a belvárosban, sokan nyaralnak, viszont ilyenkor több a turista is. Fotó: M. M.
Kisebb a tömeg a belvárosban, sokan nyaralnak, viszont ilyenkor több a turista is. Fotó: M. M.


A közterület-felügyeletnek mostanság két, a lakosságot leginkább irritáló „témakör" ad leginkább munkát. Az egyik a hajléktalanok viselkedése. Nem pusztán a jelenlétükkel van baj, hanem az italozással, és azzal, hogy közterületen, nagy nyilvánosság előtt végzik kisebb-nagyobb szükségleteiket. Nyáridőben sokkal többet járnak az emberek a szabadban, jobban feltűnik az ilyesmi.

Akárcsak az, hogy a kutyatartók – tisztelet a kivételnek – nem takarítják el a piszkot az utakról, parkokból kedvenceik után. Persze ha egyenruhás felügyelőt látnak, rögtön nyúlnak a nejlontasakért, de az ellenőrök sem lehetnek mindig mindenütt. Ilyen ügyben azért is több bejelentés érkezik nyáron a felügyelethez, mert a melegben a kutyapiszok nemcsak ronda, hanem bűzlik is, sokszor a nyitott ablakok alatt. Azt is kifogásolják a bejelentők, hogy játszótéren találkoznak kutyasétáltatókkal. Ez azért szerencsére ritka, a közterület-felügyelők helyszínen még nem is találkoztak ilyennel. A játszóterek többnyire már körbekerítettek, ami figyelmeztetésül is szolgál.

És hogy ki ne felejtsük, évszaktól függetlenül „slágertéma" az illegális hulladék. Állandó és gyakori az ellenőrzés, de változás évek óta nincs: havonta 8–10 esetet derítenek fel. Helyszíni bírság, feljelentés, kötelezés az eltakarításra a következmény, már persze ha meg lehet találni a tettest. 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ütött, rúgott, majd kést nyomott a férfi egy 19 éves torkához Győrben

A 27 éves ácsi férfi Nádorvárosban bántalmazta a fiatalt. Tovább olvasom