Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

A töltés- szélesítés telkeket is érint Koroncón

˝Ahol nem tudják hely hiányában a hullámtér felé bővíteni a gátat, ott a védett oldal felé szélesítik, így ehhez szükség lesz több magántulajdonú telek egy-egy részletére is.˝

Korábban írtunk arról, hogy a Marcal jobb partjának árvíz elleni védelmét növeli a vízügy uniós támogatást elnyert pályázata. A projekt előkészítő szakaszának nyitórendezvényén egy környezetvédő és egy horgászokat tömörítő civil szervezet képviselője is a nyilvános tájékoztatás, az egyeztetések fontosságát hangsúlyozta. Az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság a napokban tartott is egy lakossági fórumot a leginkább érintett településen, Koroncón, de azon csak hárman jelentek meg a helyiek közül.

Horváth Lóránt polgármester elmondta, hogy a vízügy plakátokon hirdette meg a rendezvényt. Szerinte annak pályázati nyelvezetet használó szövegezését a helyiek nem értették meg, vagy ha igen, akkor megnyugtatta őket, hogy többet nem kell árvíztől tartaniuk, de nem derült ki belőle számukra, hogy érintheti telkeiket a töltések kiszélesítése.

Ugyanis többek közt Koroncó belterületén, a Bornát-ér jobb és bal partján is el akarnak végezni ilyen munkálatokat. Ahol nem tudják hely hiányában a hullámtér felé bővíteni a gátat, ott a védett oldal felé szélesítik, így ehhez szükség lesz több magántulajdonú telek egy-egy részletére is. Az önkormányzat ezért azt tervezi, hogy az érintett telektulajdonosoknak tájékoztatót szervez és arról mindegyiküket értesíti. Az időpontja – várhatóan hamarosan – portálunkon is megjelenik.

Olvasóink írták

  • 2. joci_ 2010. július 31. 19:20
    „Hello! Milyen elkerülő út? Nem is hallottam róla.”
  • 1. holuvera 2010. július 21. 09:56
    „Igen ? , és az elkerülő út épitése hol marad?? Azt igérték ,hogy majd ( TAVAJ ) elkészül. Már nyert pályázatot a kivitelező is!! Csak valahogy az út maradt el!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MR6: Versek és hangok az új rádióműsorban

˝Versek és hangok˝ címmel péntekenként új műsorral jelentkezik a Magyar Rádió regionális stúdiója,… Tovább olvasom