Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

A téti anya és lánya egymást gyógyítanák

Hamarosan újra megműtik a farkastorokkal és nyúlajakkal született Dorkát. A család segítséget kér.

– Hamarosan újra megműtik a farkastorokkal és nyúlajakkal született Dorkámat. Kérem, segítsenek abban a Kisalföld olvasói, hogy legalább ebben a nehéz időszakban egy kicsit könnyebben élhessünk.

Biztosítani szeretném neki, hogy csak a gyógyulására figyelhessen. Segítsenek abban, hogy tudjak neki tápláló ennivalót adni, hogy a szobánkat be tudjam fűteni – hívta fel szerkesztőségünket Zsenák Henriett, aki 11 éves lányával él együtt Téten.

Az iskolába járó Dorkát már kiskorában is többször operálni kellett, de mivel megnőtt, újabb korrekcióra szorul. Édesanyja reméli, hogy később már nem lesz gondja a műtét miatt és nem látszik meg majd egyáltalán szép arcocskáján.

Henriett arról szokott álmodni, hogy a balettozni vágyó kislányból gyönyörű nő lesz, aki táncolhat is, és jobb körülmények közt élhet, mint ahogy most nevelheti.

A lány viszont nem magáért aggódik, legtöbbször azt hajtogatja, hogy "Gyógyulj meg, anya!". Henriettnek ugyanis daganatos betegségei voltak, amiket példás erővel küzdött le. Ahogy az őt segítő tétiek szokták mondani: "anyatigrisként tartott ki, nem hagyta el magát".

Korábban sportolt az anya, talán az akkor tanult kitartásból merített erőt és főleg a szeretetből, ami a lánya és a közte lévő szoros köteléket fonta. Most viszont nem elég a "csakazértis" gyógyulásukhoz, segítséget kérnek a jó szándékú megyénkbeliektől.

Összesen 59 ezer forint ugyanis havonta a bevételük, ez a családi pótlékból és az anya rehabilitációs ellátásából jön össze. Tartós élelmiszerre lenne szükségük, kályhára, tüzelőre, bojlerre, palackos gáztűzhelyre. Azért is hálásak lennének, ha szakember vagy vállalkozás Dorka szemüvegét, fogszabályzóját segítené beszerezni.

Lelkileg megviseli őket az újabb műtét, sokat jelentene nekik, ha legalább életkörülményeik javulnának átmenetileg.

"Biztos megértenek azok, akik hozzám hasonlóan a legjobbat, a legtöbbet szeretnék adni gyerekeiknek" – mondta el az anya, akinek egy fia is van, aki egészségi állapota miatt bentlakásos intézményben nevelkedik. (Aki segíteni szeretné Dorkát, édesanyját a 70/585-8407-es számon hívhatja fel.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bevallási nyílt nap a győri NAV-nál

A NAV február 6-án 8.00 órától 11.00 óráig segítséget nyújt az adóbevallás kitöltéséhez. Tovább olvasom