Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

A szeretet forintjai hulladék flakonokból

Győr - Hangos reccsenéssel roppannak a palackok a győri Máltai-ház alagsorában kialakított műhelyben, ahol zsákokban állnak az újrahasznosítható flakonok. A tevékenységgel a sérültséggel élők mellett az otthon is nyer.

Jó nézni Bán Krisztiánt és Árbik Vendelt, akik szorgalmasan hozzák-viszik a műanyag flakonokat, s jókedvvel dolgoznak. A sok kicsi sokra megy elve alapján teszik a dolgukat, s örömmel újságolják: pár száz forintos keresetükkel az otthon működéséhez emígy hozzájárulnak.

– Örülünk ennek az összenyomó szerszámnak – tudjuk meg a kerekes székes Bán Krisztiántól, akinek a baráti köre már csak a
fiatalember kedvéért is gyűjti a flakonokat.

– A keszthelyi Gondviselés Házában egy éve sikerrel fut a program, ezért vágtunk mi is bele – avatott be a kezdetekbe Mahálné Németh Rita intézményvezető.

Egy palack tömörítéséért 1 forintot kap az intézmény, a munkát Bán Krisztián és Fenyősi Judit nagy lendülettel és jókedvvel végzi. Fotó: K. Cs.
Egy palack tömörítéséért 1 forintot kap az intézmény, a munkát Bán Krisztián és Fenyősi Judit nagy lendülettel és jókedvvel végzi. Fotó: K. Cs.

– A speciális szerszám beszerzését Halász Vilmos és Pusztai László önkéntesek vállalták. Tőlünk az egyik hipermarketbe viszik az összenyomott, újrahasznosításra váró flakonokat.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kálvária utcai Gondviselés Házába minél több összegyűjtött műanyag palackot (kivétel az olajos vagy vegyszeres) várnak, ezeket egyelőre zsákokban, reggel 8 órától délután 4-ig juttathatják el a győriek, az iskolák, óvodák az intézménybe (Győr, Kálvária u. 2.). Később szeretnének kihelyezni egy szelektív gyűjtőt is erre a célra.

Olvasóink írták

  • 1. kamikaze 2009. május 20. 18:27
    „palackzsugoritógép.hu de szerintem itt többet adnak a zsugoritott palackért--”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiderül, kell-e műtét is

Győr–Szombathely - A győri Petz-kórházban ápolják a szombathelyi buszbaleset égési sérültjét:… Tovább olvasom