Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

A sport: szerelem - Makray Katalin a Móra-iskolában

A győri Móra Ferenc Általános és Középiskolába látogatott Dr. Schmitt Pálné Makray Katalin, aki a súlyosan sérült sportolók jövőjének megsegítése érdekében találkozott Virág Zsolttal, a sérült magyar bajnok tornásszal.

A győri Móra Ferenc Általános és Középiskolában találkozott Makray Katalin, a köztársasági elnök felesége, a 2007-ben lesérült tornásszal, Virág Zsolttal szerda délelőtt. A rendezvény helyszínéül nem véletlenül a Móra-iskola szolgált, hiszen a tornász fiú itt töltötte az általános iskolás éveit. A beszélgetés témája Zsolt és a hasonló sorsú sportolók jövőjének megsegítése volt.

A rendezvényt köszöntőjével a Móra Ferenc Általános és Középiskola igazgatónője, Csengeri Mária nyitotta meg. A beszélgetés moderátora, Szabó Tamás sportkommentátor és rádiós műsorvezető először a pályafutás kezdetét eleveníttette fel.

Zsolt szerint ezt az állapotot nem lehet elfogadni, csak beletörődni. Makray Katalin megtiszteltetésnek érezte, hogy részt vehetett a rendezvényen, hiszen ő is kiemelkedő tornász múlttal rendelkezik. A rendezvény után kérdéseinkre készségesen és közvetlenül válaszolt. Megtudtuk tőle, hogy a családjában magától értetődő volt a gyerekek és az unokák sportközpontú nevelése.

Mégsem kényszerítették a fiatalokat, hanem természetes volt ez a mentalitás. Az unokák közül néhányan kisebb sikereket is elértek már a különböző sportágakban. Jelentős feladatának tekinti az állami szimbólumok szélesebb körben való népszerűsítését, különös tekintettel a Magyar Koronára. Hiszen ez az a szimbólum, amely leginkább kifejezi Magyarországot, ennek ellenére kevés figyelmet kap. Az emberek tudják, hogy ott található a Parlamentben, sokan látták is már, de legtöbben nem tulajdonítanak neki különös szerepet, pedig prezentálja egész történelmünket. Utazásai során mindenhol azt tapasztalta, hogy a magyarokat a sportolóikról is azonosítják.

Bárhol járunk a világban, mindenki tudja ki az a Puskás Ferenc, pedig már nem jelenünk sportolója. Az egykori olimpiai tornásznő is mindig arra törekedett, hogy hazáját képviselje a versenyeken, külföldi utazásai során. Ha valahol járt a világban, elsősorban sportolóként, magyar sportolóként volt jelen.
Hartmann Réka, Lakatos Ferenc

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Késeléssel végződött a kutyasétáltatás

Egy férfi és egy nő szólalkozott össze - úgy tudjuk, már nem először - Győrben a Bercsényi ligetben.… Tovább olvasom