Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

A segítség nem csak pénzkérdés

Az LGT örök érvényű nótája a karitatív szervezetekre is igaz: ˝mindenki másképp csinálja˝, a cél mégis az, hogy szebbé, a nélkülözőknek pedig elviselhetőbbé tegyék az ünnepet.

Körülnéztünk, melyik civil szervezet hol tart az ünnepi készülődésben, illetve melyik területen dolgoznak össze. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei több fronton is hadat üzennek a szegénységnek. Báthy Andrásné, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat területi titkára az Ofotérttal együtt szervezett programjukat említette, amelynek keretében a cég az ingyenes látásvizsgálat mellett több mint 150 szemüveg elkészítését vállalta elsősorban idős és sérült embereknek.

– Gyűjtési akciónk a nagy bevásárlónapok idején immár hagyományok szerinti – tudatta dr. Báthy Andrásné. – A három győri nagyáruházban gyűjtött élelmiszerekből csomagokat állítunk össze a nagycsaládosoknak és az idős egyedülállóknak. Elindult a várossal együtt szorgalmazott lakás-akadálymentesítési akciónk, számos érdeklődő mellett már több pályázat is érkezett. December végéig kiderül, kik azok a szerencsések, akik – otthonuk akadálymentesítését követően – komfortosabb körülmények között élhetnek. Jó hír, hogy a szeretetszolgálat plázaprogramját, a Veled-Érted programot jelölték az Európai Bűnmegelőzési Díjra.

Barát Imréné évente jótékony zenés-műsoros délutánt szervez az ünnep előtt, amelynek bevételéből idén a családsegítő szolgálaton keresztül több rászoruló gyermek kap ajándékot. Az idei karácsonyváró est december 19-én fél 5-kor kezdődik, fővédnöke a győri polgármester.

Az idei karácsonyváró est december 19-én fél 5-kor kezdődik, fővédnöke a győri polgármester.
A Magyar Vöröskereszt égisze alatt péntektől működik a Mikulásgyár, eszerint pedig a vidéki plázákban, így Győrben is gyűjtik a különböző adományokat: tartós élelmiszereket, játékokat. Az ifjúsági Vöröskereszt tagjai műsorral, ajándékcsomaggal keresik fel a betegeket a kórházakban, de az adományokból juttatnak a nagycsaládosoknak, az anyákat és gyermekeket befogadó Cirill és Method Alapítványnak, valamint a gyermekvédelmi központnak is. A győri Jókai-iskola ˝Szívesen adom˝ szlogenje már a nevelési terv része: a gyerekek minden, még jól hasznosítható holmit, játékot, mesekönyvet továbbítanak a likócsi Segítőházba, ahol a készülő ajándékcsomagoknak valahol, valakik biztos örülnek majd...

A Győr és Környéke Motorosok Baráti Körének tagjai egy meleg vacsorára hívják ünnep előtt a rászorulókat. A menü gulyás és házikenyér lesz, meleg teával.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kádár Kata kiállítás

A Kádár Kata édes rózsám című kiállítás a székelyvarsági művésztelep alkotóinak bemutatkozása,… Tovább olvasom