Kisalföld logö

2018. 08. 14. kedd - Marcell 20°C | 29°C Még több cikk.

A Pro Urbe ismét frakciót alakít

Győr - Schmidt Péter független önkormányzati képviselő részvételével a Pro Urbe ismét frakciót alakít a győri közgyűlésben – jelentette be tegnap a civilszervezet elnöksége.
Mészáros József elnök minőségi változásként értékelte a bejelentést. Mint mondta, ezt a képzettség foka, a diplomák száma és a közéleti aktivitás egyaránt jelzi az új frakció esetében. Hozzátette: Schmidt Péter eddigi szerepvállalásai alapján megismert értékrendje beleillik a Pro Urbe „Szakértelemmel, nyíltan, hitelesen" jelmondattal kifejezett értékrendjébe is.

Bárány István frakcióvezető a változásról szólva reményét fejezte ki, hogy eljön még hazánkban az idő, amikor a képviselőket úgy választják, hogy előtte megnézik, mit tett le addig az asztalra. Dr. Schmidt Péter korábbi közéleti szerepvállalásainak, eredményeinek listája hosszú lenne, de megemlítette az MTA Jövőkutatási Bizottságának tagjaként, a Baross Gábor Emléktársaság vagy a Győr-szigetiek Baráti Köre elnökeként végzett szerteágazó tevékenységét. A szlovákiai Dunaszerdahely, Galánta, Ilava városokkal példamutatóan ápolja a város határon átnyúló kapcsolatait, ennek egyik eredménye, hogy a színtiszta szlovákok lakta Ilaván utcát neveztek el Baross Gáborról, a környék szülöttéről. Schmidt Péter volt az, aki édesapja, dr. Schmidt Ferenc kezdeményezésére újraalakította Győrött a Bencés Diákszövetséget, később ő szerkesztette a Civil Paletta elnevezésű, a civilszervezeteket bemutató kiadványt is.

Az új frakciótag tudatta, még március 19-én, a közgyűlés zárt ülését követően jelentette be kilépését az MDF-frakcióból, ennek következményeként ma bejelenthetik a Pro Urbe-frakció újraalakítását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MSZP többet adna a vállalkozásoknak

Győr - A győri MSZP támogatja a mikro- és kisvállalkozások munkahelymegőrzésére kiírt pályázatot, de… Tovább olvasom