Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

A Móra-iskola várja a leendő tanulókat

Győr - Nemcsak a középszintű képzés, hanem az általános iskola is megújul a Mórában. Az új lehetőségekről tájékozódhatnak az érdeklődők január 14-én 8-tól 12-ig, illetve 17 órától.
A délelőtti időszakban bemutatóórákra várják a gyerekeket és szüleiket, betekinthetnek a második osztályosok magyar- és matematikaóráiba, ugyancsak látogathatók az emelt szintű képzés keretében tartott rajz-, testnevelés- és úszásórák is.

Azért, hogy a kisgyermekes szülők is nyugodtan részt vehessenek a 17 órakor kezdődő tájékoztatón, a kicsiknek játszóházat szerveznek a tanító nénik. A leendő iskolásoknak a Móra-móka című kifestő-foglalkoztató füzettel és lufival kedveskednek a pedagógusok. A szülőket képekkel is illusztrált előadásokon tájékoztatják a kínált lehetőségekről. Természetesen a felmerülő kérdéseket is megválaszolják a helyszínen.

A Móra Ferenc Általános és Középiskola a 2009/2010. tanévben sokféle lehetőséget kínál a leendő első osztályosoknak. Folytatódik emelt óraszámmal továbbra is az élsportolói képzés, a rajz és vizuális kultúra tanítása; immár többéves hagyományra tekint vissza – a Győrben elsőként alkalmazott – guruló tanrendű képzés, melyet általános tantervvel működtet az iskola.

Újdonság, hogy a Móra-iskola emelt szintű idegen nyelvi képzést nyújtó első osztályt is indít, melyben az angol vagy a német nyelv választható.

A csoportbontásban és kezdetben játékos formában megvalósított nyelvoktatás a felső tagozaton is folytatódik, célja, hogy már a hatodik osztályban elérhető legyen az alapfokú nyelvvizsgának megfelelő tudás, melynek gyakorlati alkalmazását külföldi iskolákkal szervezett cserekapcsolatok fogják biztosítani.

Újdonság továbbá az emelt szintű képzés meghirdetése informatikából és logikából a leendő első osztályosoknak. Akik ebben az osztályban tanulnak, matematikai gondolkodásukat, logikai képességüket fejlesztik; már a második félévtől informatikaoktatást is kapnak és igen hamar válnak tudatos számítógép-használókká.

A Móra Ferenc Általános és Középiskola vár minden kedves érdeklődő szülőt és gyermeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hónap tudósítása: tüntettek, majd telefonokat lopkodtak

Győr – Minden hónapban komoly összeggel, 25 ezer forinttal jutalmazzuk azt az… Tovább olvasom