Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 32°C Még több cikk.

A molekuláris gasztronómia rejtelmeiről középiskolás diákoknak az Apáczain

Lehet-e a "nehezet könnyen" tanulni? A válasz egyértelműen igen, méghozzá a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karán. A Junior College nevet viselő programsorozat keretében, közvetlenül hasznosítható tudást átadását tűzték ki célul, méghozzá középiskolás diákok számára.Elhivatottak abban, hogy rávilágítsanak, a reáltudományok nem olyan rémisztőek, mint sokan gondolják. Lehet róluk közérthetően is beszélni, vagyis a "nehezet, könnyen" érthetővé tenni. Céljuk, hogy megmutassák, a természettudományos és műszaki pályában rejlő lehetőséget az önmegvalósításra. A tehetséggondozást már a hallgatóvá válás előtt szem előtt tartják, hiszen ez a pályaválasztás sikerességében is kiemelkedő szerepet játszik.

Kiemelten egy viszonylag új szakterületet, a molekuláris gasztronómiát mutatják be minden érdeklődőnek, egy teljes programsorozaton keresztül. Négy foglalkozás keretében ismertetik meg a témakörhöz szükséges alapokkal látogatóikat. A foglakozások mindegyike 2+2 óra terjedelmű, melyből két óra előadás, két óra pedig gyakorlati foglalkozás. A kurzust egy ún. "mini-konferencia" zárja le, ahol a diákok egy-egy általuk kiválasztott témából rövid prezentációt tarthatnak. Itt bemutathatják mit tanultak az előadások során, illetve mire jutottak egyéni kutakodásuk segítségével. A részletes program az alábbiak szerint alakul:

2011. május 12. 16.00-19.00 Molnár Zsolt: Makromolekulák a tányérunkban

2011. május 19. 16.00-19.00 Szabó Krisztina: "Gaia zöld ruhája"

2011. május 26. 16.00-19.00 Dr. Csóka Géza: Operációkutatás a gyakorlatban

2011. június 2. 16.00-19.00 Dr. Halbritter András: Határfelületek az ételekben a tudomány és a konyha határvidékén

2011. június 9. 16.00-19.00 "mini-konferencia"

Előadások helyszíne: Győr, Liszt Ferenc utca 17. 110. terem

A programsorozat megvalósulását a TÁMOP 4.2.3- 08/1-2009-001 "Science without borders" – "Tudás határok nélkül". Tudásdisszemináció a Nyugat-magyarországi Egyetemen című projekt támogatja.

Az Apáczai Csere János Kar kapui ezeken a napokon nyitva állnak minden vállalkozó szellemű középiskolás előtt! Legyen szó továbbtanulás terén bizonytalankodókról, céltudatos diákokról, kíváncsi természetűekről, vagy jó programot keresőkről, a Junior College biztosan maradandó élményt nyújt mindenki számára!

Bővebb információ:
Dr. Szabó Péter - a Junior College Kari koordinátora
Telefonszám: (36 96) 516-763
E-mail: szabo.peter@atif.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vidékfejlesztés génmódosítás nélkül

A vidékfejlesztést a kis- és közepes családi gazdaságokra, a helyi közösségekre, az őshonos tájfajtákra kell alapozni - mondta a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) főosztályvezető-helyettese. Tovább olvasom