Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

A megyei SZDSZ a koalíciót fenntartását akarja

Győr-Moson-Sopron - Megyénk szabad demokratái egyértelműen az MSZP–SZDSZ koalíció fenntartása vagy új programmal, esetleg új vezetőséggel újjászervezése mellett foglaltak állást. Elvetik egy előre hozott választás lehetőségét is.
„Higgadt, elemző együttgondolkodással" alakították ki állásfoglalásukat a megye szabad demokratái a koalíciós válság ügyében – hangzott el az SZDSZ megyei szervezetének pénteki győri sajtótájékoztatóján. Mint Szentkuti Károly elnök elmondta: együtt tartott ülést a megyei választmány és a küldöttközgyűlés (utóbbi tagjai vesznek majd részt az április 27-i országos küldöttgyűlésen).

Három kérdésben döntöttek szavazással. Az első: fenntartsák-e a koalíciót? A választmány tagjai 7 igennel, 7 nemmel és 2 tartózkodással voksoltak, a küldöttek nagy többséggel a fenntartás mellett foglaltak állást. A másik kérdés az volt: törekedjék-e az SZDSZ új koalícióra új programmal, megújított vezetéssel? Erre a választmányi tagok és a küldöttek is – mindössze egy ellenszavazattal – úgy válaszoltak, hogy igen. Ugyancsak egyetlen ellenszavazattal úgy foglaltak állást, hogy sem az országnak, sem az SZDSZ-nek nem érdeke egy előre hozott választás.

Dr. Mohos Antal megyei alelnök a koalíciós válságról szólva leszögezte: a megye szabad demokratáinak egyértelmű véleménye, hogy a lényegében egy nap alatt hozott budapesti döntés a pártvezetés részéről elhamarkodott volt, nem demokratikus, mert ilyet a párt alapszabálya szerint csak az országos küldöttgyűlés hozhat. Ezzel a döntéssel okafogyottá vált az SZDSZ-nek a kormányba bevitt programja, elveszett a párt jövőképe. Ezenkívül nehéz helyzetbe hozta a vidéken a koalíciós együttműködésben dolgozókat, jelentősen csorbul a vidéki politizálás lehetősége.

Kérdésünkre, hogy vajon más megyei SZDSZ-szervezeteknek mi az álláspontjuk, Szentkuti Károly elmondta: néhol még ezután alakítják ki (a kezdeményezés megyénkből indult), de például Zala vagy Hajdú-Bihar megyében ugyanúgy vélekednek, mint Győr-Moson-Sopronban, néhány helyen pedig megoszlanak a nézetek.

Olvasóink írták

 • 3. a Tibi 2008. április 14. 12:51
  „Nahát elég rosz lehet a szadeszosoknak hamár a munkára való utalást is törölni kell.
  Ezért hazugság az egész lap!!!”
 • 2. győri polgár 2008. április 14. 10:00
  „Tragikomédia, hogy az SzDSz un. megyi választmány szavazás szerint 16 főből álló asztaltársasága még mindíg politikai szerepben tetszeleghet.”
 • 1. tutti 2008. április 13. 11:52
  „persze mert a kutya sem szavazna rájuk, de nyugi egy 2010-ben sem lesz másképp...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NyME: Csúszik a fizetés kis része

Győr - Fizetésük csúszására panaszkodik a Nyugat-magyarországi Egyetem győri karának több… Tovább olvasom