Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

A MÁV és a GYSEV így keverte meg a vonatok menetrendjét

Győr-Moson-Sopron megye – Itt van december, itt van újra, szóval ismét változik a vasúti menetrend. A kisalfold.hu összegyűjtötte, milyen változások érintik megyénket dec. 14-től.

A MÁV szerint a jövő évi menetrendi struktúra kialakításakor a Dunántúlra történő ütemes menetrend kiterjesztése volt a cél, valamint a menetrend ésszerűsítése.

A budapesti elővárosi közlekedésben a következő változásra kell figyelnünk a Budapest – Győr – Hegyeshalom vonalon

– Budapest-Komárom/Győr között óránkénti elővárosi közlekedés, tatabányai betétjáratokkal reggel budapesti, délután tatabányai irányba.
– A munkanapokon közlekedő vonatok karácsony és újév közötti munkanapokon nem közlekednek.

Belföldi távolsági és regionális forgalom esetén így változik a menetrend december 14-től

Budapest – Győr – Hegyeshalom vonal:

– Budapest-Győr-(Szombathely/Sopron) között 2 órás alapütemben hagyományos gyorsvonati közlekedés, az elővárosi közlekedéssel összhangban a jelenlegi rendszer szerint. A délelőtti órákban a gyorsvonati ütemből egy páratlan vonat a tervezethez képest lemondásra került.

Győr-Celldömölk vonal:

– A vonalon öt pár gyorsvonat közlekedik négyórás ütemben Budapestre és vissza, egy pár gyorsvonati betétjárattal kiegészítve.
– A vonal személyvonati forgalma a hivatásforgalmat szolgálja, és igazodik a Budapest-Hegyeshalom vonal ütemes menetrendjéhez.

Győr – Veszprém vonal:

– Győr – Bakonyszentlászló között kétórás, ütemes személyvonati menetrendet alakítottunk ki. A vonatok menetrendje Győr diák-, és hivatásforgalmához, valamint a csatlakozásokhoz igazodik.
– Bakonyszentlászló – Veszprém között a diák-, és a kirándulóforgalomnak megfelelően csökkentett vonat darabszámmal közlekednek a vonatok.

Hegyeshalom – Szombathely vonal:

– A Csorna-Szombathely szakaszon öt pár IC vonat közlekedik kétórás ütemben Budapestre és vissza, délelőtt és délután egy-egy ütem kimarad.
– A Hegyeshalom-Csorna vonalszakaszon a hivatásforgalomhoz igazodó személyvonati menetrend lesz, biztosítva a csatlakozásokat a végpontokon.

Szlovákia irányába és Bécs-Zágráb közötti InterCity

– A Pannonia nemzetközi gyorsvonat megszűnik, helyette májustól szeptemberig az Amicus nemzetközi gyorsvonat közlekedik Győr-Rajka határátmenetben.

– Magyarországon keresztül halad jövőre a Bécset Zágrábbal összekötő InterCity. Avonat Zágráb – Gyékényes – Nagykanizsa – Szombathely – Sopron – Bécs útvonalon közlekedik, amellyel nyugat-magyarországi lakosok egész évben könnyen megközelíthetik a horvát fővárost.

Aki bővebb információkra kíváncsi, kattintson ide.

 

Felszálók Csornán. Fotó: Bábics Norbert
Felszállók Csornán. Fotó: Bábics Norbert

Röviden a GYSEV-változásokról

"A Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) vonalain is december 14-én lép életbe a 2009. évi vasúti menetrend" – közölte a GYSEV szerdán.

Tájékoztatásuk szerint továbbra is öt pár InterCity járat közlekedik Sopron és Budapest között. Változás, hogy a 6.15-kor induló IC kivételével a további négy óra tízkor indul Sopronból.

A 17.05-kor induló IC pedig korábban, 16.10-kor indul a Keleti Pályaudvarról Bécsújhelyre, ahol csatlakozása lesz az Olaszországba – közvetlenül Bolognába, Firenzébe, Milánóba és Rómába – tartó EuroNight nemzetközi vonathoz.

A Sopron-Győr-Budapest vonalon közlekedő járatok menetrendjében szintén lesz változás.

 

 

Olvasóink írták

 • 6. jobbik68 2009. december 11. 19:36
  „elemér menj elemért”
 • 5. elemér 2009. január 26. 18:15
  „Azért mert nem gazdaságos neked egy külön járatot fenntartani. Ezen elmélkedj.”
 • 4. íyxcv 2008. december 13. 12:56
  „Miért kellett megszüntetni a Pannónia Nemz. gyorsvonatot???!!! Eddig átszállás nélkül el tudtam menni Győrből Alföldre. És most át kell szállnom... Évről évre egyre rosszabb a közlekedés...”
 • 3. csd 2008. december 04. 10:47
  „Sopron-Szombathely vonalon nem lesz változás ? vagy? az is GySev”
 • 2. antalszabo 2008. december 04. 07:38
  „Ez a Mosonmagyaróvári vasútállomás.”
 • 1. fmoni20 2008. december 04. 06:51
  „A felszállókat két l-el kell írni.
  A képen szerintem nem a csornai állomás látható, mert Csornán nem ilyen a peron és Csorna felé nem járnak osztrák vagonok. Ez a kép talán inkább Hegyeshalomban vagy Mosonmagyaróváron készült.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb garázstorlasz, több parkoló a panelrengetegben

Győr – Az utóbbi években több száz új parkoló készült a megyeszékhely külvárosi negyedeiben.… Tovább olvasom