Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

A marcalvárosi OKos Hely hírei

A marcalvárosi aluljáróban működő közösségfejlesztési projekt sok újdonsággal várja a közönséget, továbbra is díjmentesen.
A közösségfejlesztési projekt a házigazdája az október 9. és 12. közötti, 72 óra kompromisszumok nélkül országos önkéntes akció győri nyitó- és záróeseményeinek. Az OKos hely szervezésében – és a Győrszol által biztosított anyagokkal – az önkéntesek rendbe teszik és virágosítják az aluljáró virágos felületeit. A 72 órás akció záró bulijára 12. vasárnap 15 és 18 óra között minden érdeklődőt szeretettel várnak az aluljáróba.

A közönség kényelme érdekében programfüzetben foglalták össze állandó programjaik és alkalmi rendezvényeik kínálatát. A füzet megtalálható a projekt központi helyszínén, az aluljáróban található Közösségi kávézóban, mint ahogy eljut postaládákba, és sok járókelőnek az utcán adnak a projekt gyakornokai. A Széchenyi Egyetem szociális munkás asszisztens szakos hallgató több sorozat házigazdájaként is várják Marcalváros lakóit az aluljáróba.

Minden kedden 16 órától elsősorban általános iskolásokat várnak – akár felnőtt családtagjaikkal együtt – az aluljáróba, a kreatív kézműves foglalkozások sorozatára. Az október 14-i alkalom címe és témája a betakarítás lesz. Inkább felnőttebbeknek szól a havonta egy szombaton délelőtt sorra kerülő Kreatív kézműves klub, ahol 18-án 10 órakor szobadekorációkat fognak készíteni, és természetesen szívesen látják a fiatalabb családtagokat is.

Szintén egyetemisták szervezik a középiskolásoknak, egyetemistáknak és már dolgozó fiataloknak indított sorozatot, melynek első eseménye egy barátságos darts- és csocsómérkőzés lesz Panelos biliárdteremben Mónus Illés u. 47., október 15. szerda 18.30-tól.

Október 13-án új sorozat indul, melynek Győr népszerű krónikása, az író, újságíró, rádiós Harcsás Judit lesz a házigazdája. Kéthetente hétfőnként 16 és 18 óra között rendezik a Közösségi kávézóban a beszélgetős délutánokat. Havonta egy alkalom az egészség, gyógyulás kérdései, hagyományai, alternatívái adják a témát. Szintén minden hónapban könyvek, irodalom körül folynak majd a beszélgetések. 13-án 16-kor Fűben-fában lesz a beszélgetés címe, és a házigazda Cs. Németh Margit nénivel beszélget a könyve kapcsán a gyógynövényekről.

A tanév megkezdése óta újra több egyetemista korrepetál tanulási gondokkal küzdő marcalvárosi gyerekeket az OKos hely lakóközösségi információs és szolgáltató irodájában. Sok család szeretné, ha az ő gyerekük is segítséget kaphatna, ezért a közösségfejlesztési projekt örömmel venné önkéntesek jelentkezését, akik általános és középiskolás diákok korrepetálását vállalnák.

Az OKos hely szívesen biztosít helyet és lehetőségei szerint egyéb feltételeket is marcalvárosi közösségi eseményeknek. Erről és a meghirdetett programokról is tájékoztatást a lakóközösségi információs és szolgáltató iroda az aluljáróban, hétfőn, szerdán 8-12, Kedden, csütörtökön 14-19, szombaton 9-13 óra között, továbbá a +36 20 66 11 887 telefonszámon. A programokról tájékozódni lehet a facebook OKos hely oldalán is.

Az OKos hely közösségfejlesztési projekt heti programja napi bontásban – a programok helyszíne az aluljáró, az ettől eltérő eseteket jelezzük.

Október 13.
15:30 - Angol beszélgető kör
16:00 - 18:00 - Harcsás Judit

Október 14.
16:00 - Kreatív kézműves foglalkozás
„Betakarítás"
Képek készítése terményekből, magvakból

Október 15:
10:00 - Zenés ülőtorna
17:00 - 19:00 - Sütő - főző klub
18:30 - Csocsó & Darts barátságos mérkőzés (Helyszín: Marcalváros, Panelos Billiárdterem, Mónus Illés u. 47.)

Október 16.
10:00 - Baba mama klub
Október 17.
16:00 - Ifjúsági klub
Október 18.
9:00 - 10:00 - Zenés üőtorna
10:00 - 12:00 - Kreatív kézműves klub (szobadekoráció készítés)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három autó ütközött Győrben - fotók

Összeütközött három személyautó szerda késő este Győrben. Tovább olvasom