Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

A lehetőségek városa: Győr!

Győrben nem csak tanulni jó, hanem élni is. A városnak két felsőfokú intézménye van, ahol számos képzésből lehet válogatni.
Pedagógus, vendéglátós, idegenforgalmi, szociológiai, andragógia és rekreációs szakok a NYME Apáczai Csere János Karon, míg a Széchenyi István Egyetemen jogász, egészségügy, mérnöki, közgazdász és zeneművészeti szakára lehet jelentkezni.

Mind a két iskolában van könyvtár, amelyekben nem csak a bő választékú szakirodalom, de szórakoztató könyvek is találhatók. A modern tantermekben élvezet az előadásokat hallgatni, mivel kivetítőn is prezentálják a tananyagot. Ha valaki nem tud még dönteni arról, hogy mi lesz, ha nagy lesz, azok jelentkezzenek OKJ-s képzésre. Ezek kicsivel könnyebbek, mint a diplomás szakok és csak 1-2 évig tartanak.

Akinek tetszett a képzés és az elsajátítottak, az tovább mehet a diplomás képzésre.

Lehetőségük van a tanulóknak diákmunkára is. Hat diákszövetség segít a dolgozni vágyóknak szabadidejük hasznos és kifizetődő eltöltésére. Több jelentős vállalkozás mellett Győrbe települt az Audi gyáregysége, amely minden korosztálynak munkalehetőséget biztosít. A tervezett továbbfejlesztés még kedvezőbbé teszi az elhelyezkedést a tanulmányok befejezése után.

A tanulás mellett természetesen a szórakozás is fontos. A szakesteken, gólyabálon, egyetemi bulikon érdemes részt venni, mivel már nem a „kicsikkel" kell osztozkodni a táncparketten, hanem a „nagyokkal". Itt lehet ismerkedni, táncolni, szórakozni és természetesen a sikeres zh-t vagy vizsgát megünnepelni. A felsőfokú képzésben kötelezően előírt alacsony óraszámú sportoláson kívül is számos lehetőség van a mozgásra, mint pl.: vízisportok, labdarúgás, kézilabda, atlétika, ütős sportok és konditerem használatára.


A leírtak mellett maga a város, barokk stílusának köszönhetően gyönyörű. Jó időben sok egyetemista sétál a felújított tereken, utcákon vagy kiülnek a hangulatos teraszokra, Széchenyi térre fagyizni, csakúgy, mint a Rába partra napozni. Télen sem kell félni, hogy unatkozni fog az ember a lyukasórában vagy órák után, mert ilyenkor be lehet ülni teázókba, kávézókba a barátokkal. Rengeteg kikapcsolódási lehetőség van Győrben, mint pl.: termálfürdő, strand, állatkert, színház, mozi, múzeumok és műjégpálya. A városban sok rendezvény van, ahol a kulturális programok mellett vásárok és koncertek is várják a közönséget. Itt rengeteg érdekes terméket árulnak, melyeket kedvező áron meg is lehet vásárolni. Helyi járatok keresztül-kasul közlekednek, összekötik a városszéli területeket a központtal és egymással. Autóbusszal az egyetemeket is nagyon könnyen meg lehet közelíteni.

Előnye a városnak, hogy az ország olyan részén fekszik, mely közel van két szomszédunk – Ausztria és Szlovákia – határához. Gépjárművel szinte egy órán belül elérhetők, de vonattal és busszal is gyorsan megközelíthető Bécs és Pozsony is. Télen a bécsi karácsonyi vásárba majdnem minden iskola szervez csoportos buszos kirándulást.

Végeredményben Győr nem más, mint a találkozások és lehetőségek városa. Mért ne tanulnál és élnél itt?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miért jó Győrben élni?

Szerintem Győr, mint lakóhely minden korosztály számára ideális választás. Nekem ez a szülővárosom,… Tovább olvasom