Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

A legszebb születésnapi ajándék

Győr - „A lehető legszebb ajándékot kaptam születésnapomra. Július ötödikén töltöttem be az ötvenet, kilencedikén pedig megérkezett Kincső" – fogad bennünket Szakács Imre.

Volt ugyan egy kis izgalom a végén, de aztán minden jóra fordult. Egészséges, fejlett babával büszkélkedhet a Szakács házaspár. A közgyűlés elnöke, a megyei kórház fenntartója természetesen Győrben, saját intézményében élhette át az apás szülés csodáját.

– Mint minden apának, nekem is az volt az első, hogy megnézzem, megvan-e keze-lába, orra-füle. Szinte még ki sem ért erre a világra, már felsírt. Életerős, szép, 3850 grammos babánk született" – fogad bennünket Szakács Imre. A büszke apa az alig kéthetes Kincsőt karjában tartva nyit ajtót és tessékel beljebb az ízlésesen berendezett új, győri lakásba.

A megyei közgyűlés elnöke, ahogy illik, az általuk fenntartott megyei kórházban, felesége, Kati kezét fogva izgulta végig a szülést. Azon a hétvégén éppen erős melegfront volt, a hirtelen időjárás-változás olyan sok kismamánál indította meg a szülést, hogy a kényszerűen megreformált osztályon nem maradt elég ágy.

„Még szerencse, hogy ha nincs komplikáció, akkor három nap múlva hazaküldik a kismamákat. Akik pénteken szültek, hétfőn elmehettek. Így jutott hely, Kincső ugyanis hétfőn, július kilencedikén érkezett" – mondja Szakács Imre.

A fenntartó úgy látja, egyébként is van látszata a kórházban a spórolásnak. Például naponta csak három eldobható pelenkát tudnak adni, pedig legalább a duplája kell. A különféle szettek, érzéstelenítők is kifogyhatnak a hónap végére a keretgazdálkodás miatt. De a kórháziak igyekeznek erejükön felül így is mindent megtenni, le a kalappal előttük.

Katalin szerint sok férj valószínűleg azt hiszi, hogy nem tud segíteni a szülésnél. Márpedig az apa puszta jelenléte is biztonságot adhat.

Jó dolog, ha nemcsak a műszererdő és az egyébként profi kórházi személyzet veszi körül az anyát, hanem kedvese közelségét is érezheti. Aki aztán odafigyelhet akkor is a babára, amikor ő még a szülőágyon fekszik. Főleg, ha fellép egy kis komplikáció, mint náluk. A méhlepényt ugyanis csak altatással, művi úton lehetett eltávolítani, de végül minden jóra fordult. Anya és kislánya jól vannak, egészségesek.

Hahn-Szakács Kincső Mária a Kincső keresztnevet anyukájának köszönheti. „Sokan azt hiszik, ez biztosan egy ősi magyar név, azért választottuk, pedig dehogy. Nagy Jókai-imádó vagyok, még az egyetemről. A Kincső név Jókai szüleménye, már akkor nagyon megtetszett. Máriának pedig Imre édesanyját hívták" – mondja Katalin.

A babának jó étvágya van, szereti az anyatejet, amiből szerencsére van elég, különösen délután szomjazik meg. Tapintatos a szüleivel, hiszen gyakorlatilag átaludná az egész éjszakát, néha a hajnali szoptatásra is úgy kell felébreszteni.

Az árnyékos babaszoba falát Kincső nővére, a tizenöt éves Szandra rajzai díszítik. A képen az ajánlás: „Kincsőnek, mert egy Kincs Ő".

Nyerges Csaba

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az éttermek is barokkosodnak

Győr - Igaz, hogy a császári menüsort csak a Barokk Esküvő – Történelmi Ünnepi Játékok… Tovább olvasom