Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

A Krúdy-szalon vendégei

Győr - A Krúdy Gyula-középiskola új kezdeményezése sikeresnek bizonyult. A cél az értékek népszerűsítése. A módszer: kávéházi környezetben ismerkedhessenek a diákok a modern művészet alkotásaival és a korszerű ismeretszerzés technikáival.
A kávéház kultúrtörténetét idegenforgalmisok előadásából lehetett megismerni, stílszerűen egy fekete elfogyasztása közben. A múlt század felidézéséhez érdekes adalékot szolgáltatott Simon Géza Gábor A Monarchia és a ragtime című előadása is.

A kiállított könyvritkaságok a tanárok és diákok gyűjteményéből származtak, és a tanítványok vállalták az ismertetést. Olyan különlegességek is felbukkantak, mint Pázmány Péter Kalauzának eredeti példánya. A stúdiósok fotó- és filmmontázst készítettek a jelentkezőkről. Kiállították a diákok festményeit, melyeket kedvenc filmjeik és könyveik ihlettek. Látható volt egy tematikus válogatás a Mediawave fesztivál filmjeiből és fotóiból is.

A diákok akkor értik meg, hogy a művészet vélemény a világról, ha hagyjuk elmondani, milyennek látják ők a világot. Sőt, kíváncsiak is vagyunk rá – magyarázza Iván Csaba magyartanár, akitől a Krúdy-szalon ötlete származik.

De az iskolának is másként kell közvetíteni az ismereteket. Ezért alkalmazták az e-learninget, hogy kiderítsék, ki mit tud az iskola névadójáról. S ezért készítettek a diákok hipermédiát egy tananyag feldolgozásához. A kisaulában Fűzfa Balázs, a szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskola tanára tartott előadást a magyartanítás megújításáról.
A fiatalokat is megszólító művészetet propagálta Forgács Péter, a győri színház igazgatója, ennek jegyében játszott a minap délután Egressy-darabot az egyetemisták színpada. S ezért jön januárban az iskolába a Krétakör Színház Hamletje is. Mert a szalon – és a show – folytatódik.
A szalon következő összejövetele január 15-én lesz, a rendezvény nyitott, minden érdeklődőt várnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Katasztrófavédelmi gyakorlat egy győri benzinkútnál

Győr - Lefejtés közben kilyukadt egy tankautó tartálya a Galántai úti Mol-töltőállomáson, folyt… Tovább olvasom