Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

A kórházak szabadulnának az elhíresült széfektől

Győr-Moson-Sopron - A győri Petz-kórház közel 70, be nem szerelt széfjétől már megszabadult, s a többi raktáron lévő darabra is vevőt keres. A mosonmagyaróvári Margit Kórház 30-at adott el, a soproni Erzsébet viszont még a szállítás előtt vissza tudta mondani a a „kötelező" páncélszekrényeket.
Országszerte árulják a kórházak az elhíresült miniszteri rendelet alapján megvásárolt széfeket. Győr-Moson-Sopron megyében ez elsősorban a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházat érinti, amelynek közel 200 darab páncélszekrénye maradt raktáron – akkor, amikor a Horváth Ágnes nevéhez fűződő rendeletet úgy értelmezték, hogy mégsem kötelező a széfek beszerzése.

De lássuk a pontos számokat: a Petz-kórház 1010 széfet rendelt meg, s ebből 810-et szerelt fel az ágyak mellé. Kétszáz darab maradt tehát raktáron, ezeket árulják. A páncélszekrényeket darabonként hatezer forintért vásárolták (így könnyen kiszámítható, hogy hatmillió forintot költött a győri kórház a széfrendelet teljesítésére), s mostanáig mintegy 70 darabot tudtak eladni – szintén hatezer forintos darabáron. A többmilliárdos költségvetésű kórházban ez nyilvánvalóan nem jelentős tétel (420 ezer forint), de a cél az, hogy a maradék 130–140 darabtól is megszabaduljanak, s azok ne a raktárban heverjenek parlagon.

Azokat a széfeket, amelyeket már felszereltek egyszer, nem bontják le, de ami még raktáron van, attól meg szeretne szabadulni a győri kórház is. Fotó: Krizsán Csaba
Azokat a széfeket, amelyeket már felszereltek egyszer, nem bontják le, de ami még raktáron van, attól meg szeretne szabadulni a győri kórház is. Fotó: Krizsán Csaba

A mosonmagyaróvári Karolina Kórháznak 303 széfet kellett rendelnie – eredetileg. De még a szállítás előtt változott a rendelet, így a felét visszamondták.

A kórházba végül 153 darab érkezett, ezek közül harmincat el tudtak adni, 123-at pedig felszereltek a helyükre, a betegágyak mellé.

A soproni Erzsébet oktató kórház esetében más a helyzet: annak idején négyszázötven ágy melletti széfet rendeltek, a törvényi rendelkezések változásakor azonban azokat vissza tudták mondani, helyette huszonkét nagyobb méretűt vettek – minden ápolási osztályra egyet-egyet, amelyeket a nővérállomásokra helyeztek ki. Ezeket a betegek alkalomszerűen használják, a kórház értékmegőrzési szabályzatában foglaltak alapján.

Olvasóink írták

 • 9. hun002 2008. november 03. 13:33
  „Igen shadow,igazad van,ha ezzel segítek,én is veszek egyet.Ez lehetne akár egy polgári összefogás is.Mindenki vegyen egy széfet!”
 • 8. vörös g.eci 2008. november 01. 09:11
  „Szerintem butaság megfszabadulni tőlük. A most felvett horribilis kölcsönnel felvértezve az MSZP-SZDSZ úgyis megnyeri majd valamilyen hatalmas hazugsággal a 2010-es választást. Akkor úgyis újra előjönnek az eü. reformmal, annak során pedig ismét kellenek majd a széfek, csak majd nem 6000 Ft lesz darabja, hanem 12000.”
 • 7. bne 2008. október 31. 23:08
  „A címsorban említett mosonmagyaróvári kórházat összekeverték a csornaival. Mosonmagyaróváron Karolina Kórház van, Csornán Margit Kórház. no comment”
 • 6. shadow 2008. október 31. 20:20
  „Ha az ára a korházé marad ,akkor én vennék egyet.Hol szerezhető be?”
 • 5. hmmm... 2008. október 31. 19:21
  „Nem hinném,hogy H. Ágnesnak problémát jelentene megvásárolni a megmaradt széfeket ,hisz az ő zsebét már teletömték!”
 • 4. Szabó Zoltán 2008. október 31. 18:59
  „El akartom a mondani a véleményem, de látom már megtette előttem páctivald. Annyit még hozzátennék, hogy természetesen úgy, hogy a kórházak egy fillért se bukjanak rajta.”
 • 3. IQ 2008. október 31. 18:28
  „JAVASOLNÁM HOGY AZ ÖSSZES SZÉFET ÖSSZE KÖTVE,KÖSSÉK DR.HORVÁTH ÁGNES DERÉK HÁTÁRA TEST TÖMEGE MEGENGEDNÉ,ÉS ÜTNI ADDIG MIG FUTVA LE NEM KOPNA RÓLA A BÜDÖS SZÉEI,A DISZNÓ TESTE A FENTIEKRE ALKALMAS!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 2. páctivald 2008. október 31. 17:45
  „Nekem azé eszembe jutott vmi:
  Vegye meg őket az,aki kitalálta az egész baromságot!”
 • 1. NAGY GABESZ 2008. október 31. 17:12
  „ekkora marhákat bazdmeg......erre nem lehet mit mondani.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilencvennyolc dolgozó marad munka nélkül

Győr - Győrött csak Tungsram-gyárként ismerik a General Electric (GE) likócsi célgépüzemét, amelyről… Tovább olvasom