Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

A híd környékén élők aggódnak

Győr - A szigetiek a forgalom elvezetése, Révfalu lakói a környezet növekvő terhelése miatt aggódnak elsősorban – derült ki a két városrészt összekötő híd építéséről tartott szerdai közmeghallgatáson.

A szakértők minden felvetésre – még a Hédervári út 8. szám alatti házban keletkezett repedésekre is – igyekeztek megnyugtató választ adni.

– A megyeszékhely forgalmának részbeni átterelődése miatt valóban több gépjármű halad át a hídra vezető útszakaszokon, a környezetet azonban alig éri nagyobb terhelés az alkalmazott forgalomtechnikai eszközöknek és a minőségi útburkolatnak köszönhetően – foglalható össze érvelésük.

A szigetiek ezzel együtt nyugodtabbak lennének, ha az építést a kivitelezők ellenkező előjellel ütemeznék: először a rá vezető utak készülnének el, azután a híd... A műtárgy leendő használói nem képviseltették magukat a meghallgatáson, így az esetleges ellenvélemények elmaradtak.

A közmeghallgatás Borkai Zsolt polgármester elnökletével, Fűke Péter városépítési osztályvezető és a kerületi képviselők – Kalmár Ákos, Németh Viktor – részvételével zajlott. Bevezetésként Major Zoltán vezetőtervező ismertette a kivitelezés három szakaszát. Elsőként a híd készül el a Töltésszer utca, illetve a Kálóczy tér felőli bekötésekkel, ezután – a szükséges közműfeltárásokat követően – a Híd utcai áttörés a Radnóti utca felé, onnan az Erkel utca teljes burkolatfel-újítással a Petőfi híd felé. Ezen a vonalon haladnak egy irányban a járművek délre, északra, Révfalunak pedig a Petőfi híd–Híd utca érintésével. A Töltésszer utcánál a híd ˝belevág˝ a töltésbe: az árvízvédelmet két oldalának magasításával oldják meg, úgy, hogy a strandhoz külön lejárat vezet. A másik oldalon körforgalmat alakítanak ki mind a Kálóczy téren, mind a Szövetség utca–Hédervári út kereszteződésében.

Megoldják a parkolást. Ceglédiné Nagy Erzsébet igazgatóhelyettes – felvételünkön – az evangélikus iskolaközpont előtti parkolóhelyek számát firtatta. Fotó: K. Cs.
Megoldják a parkolást. Ceglédiné Nagy Erzsébet igazgatóhelyettes – felvételünkön – az evangélikus iskolaközpont előtti parkolóhelyek számát firtatta. Fotó: K. Cs.

Tervezője, Gilyén Elemér mutatta be az épülő hidat. A karcsú, felsőpályás, fehér színű, háromnyílású – 41, 63 és 36 méter –, kétszer két cölöpön álló, úgynevezett ˝acél plusz beton˝ szerkezet gyalogos és kerékpáros közlekedésre is alkalmas, kétszer 4 méteres járdát, valamint egy 8 méteres kocsipályát tart majd. Az építés látványos része lesz, hogy magát a szerkezetet négy alkalommal – elsőként 4, majd 2–2 szerelési egységben – a szakma nyelvén ˝jármokon˝, vagyis a folyóra telepített tartókon húzzák a helyére. A hídra elkészültét követően vezetik rá a környező utakat, összesen 3,5 kilométernyi szakaszt újítanak fel 2012 elejéig.

Olvasóink írták

 • 3. adalfold 2009. október 27. 20:56
  „Pista!
  nemmondod?
  én úgy tudom az olajgyáron keresztül fogják vezetni.
  egyébként így is úgy is be kell egy szakaszon vezetni szűk utcába. konkrétan a simon p tere és a híd utca közt.....illetve a zsinagógánál is:s
  A révfalui oldalon meg szinte semmi beépítettség.
  nem tudom mit aggódnak, de ez egy tökéletes nyomvonal ahhoz ,hogy kialakuljon egy újabb kvázi körút-szakasz,
  ami a legfontosabb terv és lépés Győr közúti közlek fejlesztésében.

  szóval ennél rosszabbat SOHA!”
 • 2. adalfold 2009. október 27. 20:53
  „hát tessék elköltözni, ne mondják már,hogy fehér szigeti lakosokként ez a legnagyobb bajuk:D:D:D:D
  úristen.”
 • 1. urbaniastapista 2009. október 23. 21:28
  „Azért ez a két év nem lesz semmi: elkészül a híd (végre), aztán nekilátnak az úthálózatnak. Két év folyamatos forgalmi káosz a környékén. Bizonyára még az önkori-választások előtt nekilátnak a kapcsolódó úthálózat átépítésének. :)
  A jelenlegi rendezési tervben az egykori olajgyáron keresztül van egy széles út kijelölve. Miért nem arra vezetik el az új híd forgalmát a Sziget felőli oldalon a szűk meglévő utcák helyett?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem kell Győrbe utazni egy fülvizsgálatért

A szerződés szerint 2010. szeptember végére készül el Pannonhalmán a kistérségi járóbeteg-ellátó… Tovább olvasom