Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

A határvonalat tisztítják a megyében

Kilenc megyében összesen csaknem 500 közfoglalkoztatott vesz részt a határvonalak tisztításában – tájékoztatott a közfoglalkoztatási program kommunikációs felelőse.
Samu Attila közleménye szerint úgynevezett határnyiladékot kell azokon a határszakaszokon kialakítani, ahol a határvonal sűrű növényzeten vagy más, a rálátást gátló terepviszonyok között halad. A határnyiladék mérete az osztrák és szlovák határon 1–1 méter; a horvát, a szerb és a szlovén határszakaszon 2,5–2,5 méter, a román és az ukrán szakaszon pedig 3–3 méter szélességű sáv az egymással szomszédos államok szárazföldi területén.

Bács-Kiskun; Békés; Borsod-Abaúj-Zemplén; Csongrád; Győr-Moson-Sopron; Hajdú-Bihar; Nógrád, Vas és Zala megyében az államhatár hossza 1538 kilométer, a magyar területen álló határjelek száma 2611 darab. A kilenc megyében az államhatár szárazföldi, tehát tisztítást igénylő szakasza 1036,6 kilométer hosszú.

Olvasóink írták

  • 1. miro132 2011. október 04. 14:28
    „már ideje volt hogy csináljanak valamit. Bozót és elhanyagoltság jellemzi az osztrák határnyiladékot. Ráadásul az átkelőknél hiányoznak a Magyarország feliratú táblák és az Államhatár feliratúak pedig rossz helyeken vannak például Kapuvár környékén... Sajnos a kapuvári jegyző évek óta nem tudja kihelyeztetni a megfelelő táblákat a Tarcsai Hídnál lévő átkelőhöz. Sajnos ugyanitt nem iratoztatta fel a híd északi felén lévő német nyelvű feliratokat sem...
    Ugyanitt az osztrák oldalon lévő magyar nyelvű feliratok pedig hemzsegnek a helyesírási hibáktól méltatlanul az os menekültek emlékéhez illetve az emléket állíttató vöröskereszthez is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szigorúan ellenőrzött és dézsmált vonatok

Hosszú időn keresztül dézsmálták a vagonok üzemanyagát a GYSEV állomását őrző biztonsági őrök és… Tovább olvasom