Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

A győri ökoiskolások együtt meséltek Karafiáth Orsolyával

A győri Kölcsey-iskolában a környezetvédelem jegyében fát ültettek és közös mesét ˝szőttek˝ a gyerekek Karafiáth Orsolyával és Tamás Zsuzsával.


Faültetéssel támogat oktatási intézményeket (Budapesten, Miskolcon, Győrben, Szegeden és Pécsett) az Oriflame Magyarország, hogy a tanulók és pedagógusok számára élhetőbb, egészségesebb környezetet teremtsen. 

A rendezvénysorozat győri állomására, a Kölcsey Ferenc Általános Iskola és Óvodába szerdán érkezett a program két ismert arca: Karafiáth Orsolya költő, fordító, publicista, énekesnő és Tamás Zsuzsa meseíró, meseolvasó. 

A győri ökoiskolások közös mesét ˝szőttek˝. Fotók: H.Baranyai Edina

Az eső miatt a nyírfa csemetét már korábban elültették, így délután a tanintézmény ebédlőjében gyűltek össze kicsik és nagyok, ahol elsőként Jámbor László intézményvezető köszöntötte a résztvevőket. Beszédében elmondta, hogy rendkívül büszke az elnyert Ökoiskola címre, s nagy öröm számára a Kölcsey-iskola szereplése az Oriflame rendezvényén. 

Az iskola alsó tagozatos diákjaival vidám és tartalmas játék kezdődött. A gyerekek örömmel és bátran válaszoltak Karafiáth Orsolya és Tamás Zsuzsa környezetvédelemmel kapcsolatos kérdéseire, s ahogy az egy ökoiskolához méltó, a nebulók meglepően okos válaszokat adtak.

A jó hangulatot csak fokozta, amikor vicces ˝megoldások˝ is születtek: egy gyerkőc arra kérdésre, miszerint mivel növelhetjük egy fa élettartamát, azt válaszolta: ˝ Úgy, hogy nem vágjuk ki a fát!˝ 


Tamás Zsuzsa és Karafiáth Orsolya lelkesen vezette a játékot. Fotók: H.Baranyai Edina.

A tanulók egy mesét is szőttek az ismert vendégekkel, amelyben szerepet kapott a békés család, a csokit ˝ültető˝ kutya és egy környezettudatos hód is. Ez a feladat egy pályázatra hívta fel a figyelmet: az Oriflame 2010. november 25. és 2011. március 1. között ˝Egy fa élete˝ címmel országos irodalmi- és rajzpályázatot hirdet az általános és középiskolás diákok részére. A pályamunkákat Karafiáth Orsolya és Tamás Zsuzsa értékeli és díjazza majd.

Tamás Zsuzsa szerint a mesék nyelvén sikeresen megértik a gyerekek a környezetvédelem alapjait, s egy saját alkotásnál nincs jobb, ami maradandó élményt jelenthet. Karafiáth Orsolya pedig elmondta, hogy legyen szó állatvédelemről és természetvédelemről, kiemelkedően fontosnak tartja megismertetni azt a tanulókkal. ˝Szeretném, ha nem csak egy megtanult dolog lenne a környezetvédelem, hanem a valóságban is alkalmaznák.˝

A rendezvény végén a gyerekek almát majszolgatva az ablakból nézték az átadott nyírfát, s megígérték, hogy a következő évtizedekben gondját viselik, s vigyáznak rá.

A kozmetikai termékeket forgalmazó világvállalat, az Oriflame kiemelt figyelmet fordít a környezetvédelemre. Nagy Zsuzsa, a vállalat regionális vezetője a győri programon elmondta, hogy  a kozmetikai termékek tesztelésénél nem végeznek állatkísérleteket, s maximálisan természetes alapanyagokkal dolgoznak.

Továbbá a jövőre 20 éves Oriflame Magyarország összhangban az anyavállalat tevékenységével, rendszeresen támogat óvodákat, iskolákat, kórházakat és különböző alapítványokat, valamint nagy hangsúlyt fektet a vállalat környezetbarát működtetésére.

Olvasóink írták

 • 3. nane 2010. november 17. 17:11
  „Mi a fontos egy írónál?:mivel van bekötve a feje vagy mi van a fejében?”
 • 2. Szilágyi_Zsolt 2010. november 11. 11:31
  „Micsoda hülye kendő, úgy néz ki tőle, mintha sérülés miatt lenne bekötve a feje.”
 • 1. anuvuk 2010. november 10. 19:21
  „Örülök a volt iskolámba a Kölcsey-ben, bár régebben más néven hívták, hogy a régi falak közé a környezetükért tenni akaró ifjuság jár. Rég volt de igaz volt, mikor az ötvenes években az Erzsébet ligetbe tartottuk a madarak fák napját,- bár a liget, a réginek a töredékére zsugorodott.
  Az idős fák a megmaradtak, még dacolnak az idő múlásával és vannak kik a jövőben a megújulás fiatal fáit jó helyre fogják ültetni.

  " Madárvédelem - Természetvédelem"”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb többmilliós adomány Devecsernek

A burgenlandi vállalkozó, Michael Leier folyamatosan figyelemmel kíséri a múlt hónap elején a… Tovább olvasom