Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

A győri motorosok meglepték Zsuzsát

Győr - A két hónapja új szívvel élő Trajtlerné Herczeg Zsuzsa ugyan a múlt hetet végig a városmajori klinikán töltötte, ám a kórházból hazatérve meglepte, mennyien gondoltak rá és nevelt lányára.
Mint azt korábban megírtuk, fürdőszoba nélküli kis házban él a súlyos műtéten átesett asszony és lánya, Ramóna, s nagy álmuk egy fürdőszoba. A győri motorosok kezdeményezésével az álom valóra válhat.

Remény van a gyógyulásra, az asszony felépülésére, bár ehhez még nem minden laboreredmény biztató. Az új szívvel élő asszony azonban nemcsak magáért, 12 éves nevelt lányáért is élethalálharcot vív. A csőszerelési munkálatokat a Csőlavina Kft. munkatársai jóvoltából már megkezdték, a vizet tegnap elvezették arra a szintre, ahol a fürdőszobát kialakítják.

– Barátaim, ismerősök, régi szomszédok is megkerestek, elsírtam magam, olyan jólesett, mennyien aggódnak értünk – sorolta az asszony. – Tényleg igaz a mondás, miszerint bajban ismeri meg a másikat az ember. A Fekete-iskolából ingyen megkapjuk az ötödikes tankönyveket, a füzetcsomagot a Segítőház Alapítvány tagjai vásárolják meg. A szomszédunk, Láng Imréné Piri néni nálunk már családtag: főz ránk, gondoskodik rólunk, de a velünk szemben élő Ella nénire is mindig számíthatunk. Gallai Rezső bácsi Győr legidősebbjeként velünk érzett: ötezer forintot küldött a beiskolázás körüli kiadásokra. A Győr és Környéke Motorosok Baráti Körének tagjai már jártak nálunk, felmérték, mire lenne szükség. Bizakodom: mire hidegre fordul az idő, lesz fürdőszobánk.

Terveznek és számolnak: Szükség lesz minden forintra, de összefogással meglesz Trajtlerné Zsuzsáék hőn áhított fürdőszobája. Fotó: Harcsás Judit
Terveznek és számolnak: Szükség lesz minden forintra, de összefogással meglesz Trajtlerné Zsuzsáék hőn áhított fürdőszobája. Fotó: Harcsás Judit

A Győr és Környéke Motorosok Baráti Körének tagjai két áccsal és egy kőművesmesterrel érkeztek a helyszínre. Ígéretük szerint a tetőszerkezetet és a fóliázást a cserepezésig megcsinálják és hamarjában bágodos ismerősüknek is szóltak, segítsen. A motorosok közül Kukori és Gömbi is további támogatókat szeretne toborozni.

– Egyszerű emberek vagyunk, a találkozóink bevételét mindannyiszor jótékony célra fordítjuk – sorolta Gömbi. – A családdal való első találkozást követően elhatároztuk, tető alá hozzuk valamiképp a fürdőszobát, s ehhez a barátaink, pártolóink segítségére is számítunk.

– Két fuvar között vagyok, megyek mindjárt a következő munkára, de én is kíváncsi voltam Zsuzsáék helyzetére – toldotta meg Kukori. – A látottak meggyőztek arról, hogy késlekedésre nincs idő.

A helyszínre érkező néhány mester mellett a nemzetközi árufuvarozással foglalkozó Reményik László is megjelent, s ígérte, amiben csak tud, támogatást nyújt. A fürdőszoba kialakítását elkezdték, ahogy a gyűjtést is. A Segítőház Alapítvány 12096705-00174855-00400006-os alszámlaszámláján, „Újszíves" megjelölés alatt olvasóink is segíthetnek az anyának és lányának, s ugyanígy a Győr és Környéke Motorosok Kis-Rába-menti Takarékszövetkezet 58900057-11012074-es bankszámlaszámára befolyt összeget is a felújításra fordítják.

(A jótékony motorosokról bővebb információt a www.gyorimotorosok.hu elérhetőségen találnak olvasóink.)

Olvasóink írták

 • 7. Boróka 2008. augusztus 28. 20:41
  „Megfogadtam a cikkíró javaslatát, és beleolvastam a győri motorosok honlapjába... Minden elismerésem, tiszteletem példaértékű tevékenységükért! Csak "címszavakban" - a teljesség igénye nélkül - áldásos adományaikról : Győri Szívcentrum, Mindszentpusztai Autista Intézet, szelevényi árvízkárosultak, Likócsi Segítőház, Győrújbaráti Ifjúsági Tábor, számos beteg gyermek "kínai őssejtbeültetésének" hathatós támogatása, mozgássérül kislány anyukájának autót vásároltak... s még folytathatnám a sort... és mindíg csak adnak, és adnak és adnak - mindenféle ellenszolgáltatás nélkül!! Jó, jó... el tudom képzelni, hogy egy hálás kézfogás, egy gyermeke miatt aggódó szülő könnyes szeme, betegségből gyógyuló kisgyermek mosolya többet ér mindennél!! Kívánom tiszta szívből, hogy ezt a kezdeményezésüket is siker koronázza! Jó egészséget a családnak!! Csak így tovább győri motorosok!!”
 • 6. Motorka007 2008. augusztus 28. 20:35
  „Csak így tovább Győri motorosok,
  Abban a szerencsében vagyok, hogy ismerhetem őket közelebbről, és a hitetleneknek mondom, hogy higgyék el valóban ők a napi munkájuk mellett azt a kevés időt, ami marad, mert nem sok marad csak a jótékonyságon, törik a fejüket, kint tudnának segíteni. Azért azt is elmondom, hogy nem engednek bele szólni abba, hogy kinek segítsenek ez az ő belső ügyük, ők döntik el hová osztják el a motoros találkozón befolyt összeget. Én ezt tiszteletbe is tartom, ők az egyesület vezetői. És a Kisalföldnek köszönhetően mindenki értesül róla kit, mivel, és mikor segítenek. E nemes cselekedetről példát vehetnének azok a klubok egyesületek is akik csak a rongyrázás csinálják és a felsőbb tízezerhez akarnak tartozni vagy már oda is tartoznak, hogy bizony ezek a motorosok a mai nehéz megélhetős világban is próbálnak erőn felülteljesíteni és nekik nincs több száz millió a bank számlájukon és ha elmennek egy bálba mint ahogy a ,,tisztelt" klubok résztvevői nem akarnak egy egész oldalon feszíteni az újság első oldalán és világgá kürtölni, hogy nagy mellényel adakozunk a bevételünkkel (kb.100 ezer Ft) ilyen és ilyen alapítványnak. Akinek a tulajdonosa érdekes módon ott mulatott velük. Legközelebb meg egy másik alapítványnak, aki úgy szintén ott mulat, annak adják a pénzt. Minek is mondják ezt....egyik zsebemből átrakom a másikba. Már most tudom nem lesz egy milliomosnak sem annyi vér a puccájába, hogy segítsen nekik. Pedig ennek a családnak nagyon kellene a segítség és a motorosoknak a pénze kevés lesz. Egy arany igaz közmondás sajnos mind a mai napig él és élni is fog, szegénynek szegény a barátja. És egy kicsit azért bízom abba, senki nem fogja a sírba vinni a millióit, és ha megszólalna a lelkiismeretük máskép állnának hozzá az élet nehéz dolgaihoz. "I Love Győri motorosok.”
 • 5. Edvy Róbert 2008. augusztus 28. 10:31
  „Nagyon rendes tett ez a motorosoktól! Igen rendes embereket vagytok! További sok sikert kívánok a munkátokhoz! A családnak jó egészséget kívánok!”
 • 4. force 2008. augusztus 28. 08:26
  „Vannak még rendes emberek...akiknek helyén van a szíve!
  Minden tiszteletem.....
  Jó egészséget....”
 • 3. Béni 2008. augusztus 28. 08:07
  „Nagyon jó egészséget kívánok az anyának és a lányának!
  Már megint bebizonyították a motorosok, hogy mennyire jó emberek.Nekik is minden jót kívánok!Remélem azokat akik önzetlenül segítenek a bajbajutottakon a sors megjutalmazza.”
 • 2. Egy anya 2008. augusztus 28. 07:58
  „Nem lepődtem meg , a motorosok együtt érzőek és segitőkészek!
  Jó egészséget, és hosszú életet kivánok az anyának és lányának!”
 • 1. Tajtianyu 2008. augusztus 28. 07:22
  „Lám ebben a rohanó ,eldurvult ,érzéketeln világban vannak még EMBEREK,akiknek egy vadidegen társuk megsegítése nem tűnik áldozatnak és azonnal reagálnak a bajban .Jó ilyet olvasni ,a hölgynek pedig erős szívet és szervezetet,egészséget és mielőbbi teljes életet kívánok !!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két és fél milliárd iskolákra, óvodákra

Győr-Moson-Sopron - Az elmúlt ötven év legnagyobb iskolafelújítási programja kezdődik meg Magyarországon – jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter keddi budapesti sajtótájékoztatóján. A megyébe több mint két és fél milliárd forint jutott. Tovább olvasom