Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

A győri Fidelitas is elkötelezett a rezsicsökkentés mellett

˝A fiatalok szinte teljes mértékben támogatják a rezsicsökkentést, noha egyébként kevésbé érdeklődnek a politikai jellegű témák iránt.˝

Sajtótájékoztatót tartott Radnóti Ákos a Fidelitas Győri Elnöke, Országos Választmány Alelnöke szerdán a Magyarország nem hagyja magát, aláírásgyűjtés a rezsicsökkentésért - a fiatalok tükrében, szempontjából témában, melyen részt vett Kara Ákos országgyűlési képviselő, választókerületi elnök, továbbá Simon Róbert Balázs alpolgármester, választókerületi elnök is.

Aktívan vesz részt a rezsicsökkentésért folytatott kampányban a Fidelitas Győri Szervezete, sokadik alkalommal lehetett találkozni a fiatalokkal a város több pontján is, így a Belvárosban, Adyvárosban, de még a május elsejei majálison Kiskúton is. Radnóti Ákos elmondta, a Fidelitas hagyományosan erős szövetségese Győrben a Fidesznek, rendkívül tartalmas munkát végeznek a fiatalok a közéletben, az önkormányzatban képviselőik által, különösen a fiatalok érdekében tevékenykedve, de a politikai kampányokban is mindig erős a jelenlétük.

Úgy tapasztalják, hogy a fiatalok szinte teljes mértékben támogatják a rezsicsökkentést, noha egyébként nehéz őket megszólítani, hiszen kevésbé érdeklődnek a politikai jellegű témák iránt, de a kampány így arra is ideális, hogy megszólítsák őket, eszmét cseréljenek, megismerjék a véleményüket és eközben megismertethessék a rezsicsökkentéssel kapcsolatos információkat.

A Fidelitas elkötelezett a kormány mellett, hogy további rezsicsökkentés valósuljon meg nyártól a víz-és csatornadíjak, a szemétdíj -és a kéményseprési díjaknál, de támogatja azt is, hogy a következő fűtési szezonnál további gáz-és áramár csökkenés valósuljon meg. Hiszen a Gyurcsány-Bajnai kormány alatt a villany ára kétszeresére, a gázé háromszorosára emelkedett, elviselhetetlen terheket róva ezáltal a családokra. A kampányban a fiataloknak elmondják, fontos, hogy támogassák azt, noha lehet még nem mindegyikük érintett a rezsi kifizetésében, de a szülők, nagyszülők esetében már nem mindegy, hogy mennyit tudnak ezáltal spórolni.

Egyúttal elutasítják a szocialisták és a Bajnai-féle "együttműködés" ténykedését, mivel a rezsicsökkentés ellen foglalnak állást, s ezzel a magyar családok és fiatalok további sanyargatása a céljuk, persze nem lehet ezen meglepődni, hiszen politikájuknak egyik alapja, hogy a multinacionális cégek mellett állnak a családok helyett ezúttal is. A kampány során úgy úgy tapasztalják, hogy egy életre elegük van a választóknak belőlük, hiszen teljesen lejáratták magukat és tönkretették az országot, hitelességük egyenlő a nullával, amikor ebben a témában megszólalnak, de ahelyett hogy végleg távol tartanák magukat a közélettől folytatják romboló és családellenes politikájukat.

Radnóti Ákos jelezte, a kampányt folytatják májusban is, s minden esetben kiállnak a Fidesz és a kormány családokat segítő intézkedései mellett és felkérte egyúttal a jelenlévő választókerületi elnököket, hogy tegyenek meg mindent a rezsicsökkentés további támogatásáért, hiszen a fiatalok is ezt fogalmazzák meg aláírásukkal és bíznak a Fideszben és a Fidelitasban is.

Végül a sajtót jelenlétében felkérte alelnöküket Németh Jenő Pétert, hogy az interneten támogassa a rezsicsökkentést a nála lévő laptopon, mivel most már ott is lehet leadni a támogatást, s ez a fiataloknak is különösen fontos, hogy ismerjék, mivel nagyon sokan interneteznek és itt érhető el: http://rezsicsokkentes.fidesz.hu/

Simon Róbert Balázs elmondta: Nagyon örül annak, hogy nagyon sok fiatal, köztük egyetemisták és főiskolások, valamint fiatal családosok is nagy számban támogatták aláírásukkal a rezsicsökkentést. Ez azt mutatja, hogy ők is átérzik az ügy fontosságát és egyetértenek a kormányzat ezirányú törekvésével.

Elmondta továbbá, hogy Győrben a két parlamenti választókörzetben már több, mint húszezer aláírás gyűlt össze. A kampány május végéig folytatódik. A támogatók a Baross úti csónakos szobornál, a Fidesz Király utcai irodájában, a vidéki autóbusz pályaudvar mellett, a Hermann Ottó utcai vásárcsarnoknál, valamint az Ady-városi és Marcalvárosi lakótelepi nagyáruházak közelében felállított standoknál tudják aláírni az íveket. Az aktivisták pedig személyesen is felkeresik a győrieket, ezzel is lehetőséget adva az ügy támogatására.

Kara Ákos elmondta, hogy a rezsicsökkentés konkrét segítséget jelent a családok, háztartások számára. Győrben is és vidéken is nagy számban támogatják az emberek a rezsicsökkentést, amely azt jelenti, hogy támogatják a kormányt ebben a döntésben.

Olvasóink írták

 • 7. gitta1000 2013. május 11. 20:50
  „A csökkentés törvényben foglalva.
  Az aláírás gyűjtés burkolt pénz és adat szerzés a Fidesznek.
  A szerencsétlen embereknek ezt kell elmagyarázni és talán kinyílik a szemük.
  Úgy lopnak meg bennünket hogy közben még a beleeggyezésünket is kérik.
  Ez a mai nagy magyar valóság.”
 • 6. Lendvai_Ildi_néni 2013. május 10. 11:46
  „Éljen a rezsicsökkentés, éljen Radnóti Ákos a Fidelifas Győri Elnöke, éljen <moderálva> Viktor, éljen május 1!!!!!!
  Éljen, hogy a filatalok lesz.ják a politikát és a politikusokat!”
 • 5. Köszörűs 2013. május 09. 15:53
  „Győr vidéki buszpályaudvar du. fél három.
  - Hatszáz a pamutzokni.
  - Nem kell.
  - Ötért?
  - Nem.
  Egészen halkan.
  - Magának odaadom háromszázért, de ne mondja el senkinek!
  - Nem érdekel!
  Faképnél hagy.
  Jön a másik.
  - Aláírást gyűjtünk a rezsicsökkentésre.
  - Nem írom alá.
  - Mért? Ön nem szeretné, hogy olcsóbb legyen a villany?
  - Az apró betűs rész miatt nem.
  - Mi baja az apró betűssel?
  - Hogy nem olvasta fel. Én viszont már elolvastam máshol és nem szeretném, hogy a Fidesz szabadon rendelkezzen személyes adataimmal.
  - De...
  Mondaná még, de a szavába vágok.
  - Jó gyűjtögetést!
  Faképnél hagyom.”
 • 4. DON 2013. május 09. 06:27
  „Továbbra sem értem, hogy miért kell azért aláírást gyűjtenie a kormányzó pártnak, amit kétharmaddal akkor tesz meg, amikor akar? Kubatov Úr? Maga az?”
 • 3. embertelen 2013. május 08. 15:20
  „Mi van, ezek is észbe kaptak? Orbán valószínű, hogy azért gyűjtet aláírást a rezsicsökkentés mellett, hogy nehogy azt a fidesz frakció eltörölje! Más értelmét nem látom a dolognak!”
 • 2. Demalgon 2013. május 08. 15:18
  „Borsiék kispajtás csoportja csak maradjon csöndben, és csak a maga nevükben beszéljen. Elkötelezettek a hülyeség iránt.”
 • 1. pozdorja 2013. május 08. 13:52
  „Uncsiiiii
  Mindenki roppant elkötelezett, mindenki heppi
  Uncsi.
  Úúúú, most nézem, már interneten is lehet rezsicsökkenteni. Állat.
  Állat uncsi.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Féláron nyalhatjuk Győrben is: ma van a fagyi napja!

A magyar kézműves fagylalt napja idén május 8. Két győri cukrászda is csatlakozott az országos… Tovább olvasom