Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

A Győri Fészek küldetése

Nyolc ismert és elismert ember, a gazdaság, a kultúra képviselői pártoktól független közéleti fórumot hozott létre. A Győri Fészek a Club Carat étteremben alakult meg a múlt hét végén.
Az alapítótagok
Elég a neveket felsorolni: Jancsó Péter, a Graboplast rt. elnök-vezérigazgatója, dr. Szekeres Tamás, a SZIF volt rektora, dr. Bugovics Elemér, a megyei kórház igazgatója, Schein László, a Pannon Team ügyvezetője, Rosta S. Csaba építész, Horváth Péter, a Révai-gimnázium igazgatója, dr. Havasi Dezső ügyvéd és Szammer István, a Kisalföldet is kiadó Lapcom kft. ügyvezetője. A nyolc alapító eddigi munkássága a garancia arra, hogy olyan ügyet karolnak fel, amely sikerre van ítélve. A Győri Fészek alapító okiratának aláírásával a grémium pártoktól független, nyitott, önkéntes alapon létrejövő klubhoz hasonló szerveződést hozott létre.

Mivel a szabadság és az egyetértés már az első összejövetelen, a múlt hét csütörtökjén is elsőként került szóba, a tagok szigorú házirendet, működési szabályzatot nem alkottak. Néhány alapvetést azonban elfogadtak. Ezek közül az egyik legfontosabb, hogy 3–4 hetente a Club Carat étterembe neves gondolkodókat, közéleti személyiségeket hívnak meg beszélgetni. Többek között olyanokat is, akik segíthetnek a város problémáit más szemszögből megvizsgálni, azokra esetleg megoldást találni. A Győri Fészek azután, ha konszenzus alakul ki a tagok között egy-egy témában, akár a város vezetése felé is javaslatokat fogalmaz majd meg. Az alakuló ülésen többen kifejtették, szükség van elit társaságokra, klubokra és összejövetelekre. Nem kell szégyellni az elit szót, hanem élni kell azokkal a lehetőségekkel a közérdekében, amit egy-egy ilyen társaság jelenthet.

A vezető értelmiségnek feladata lehet, hogy eszmecserére alkalmas környezetet hozzon létre és a nyilvánosság segítségével ezáltal közvélemény-formáló erővé váljon. Az összes alapító egyetértett abban, szándékuk valóra válásához nagyon fontos, hogy minden ügyet önmagában, a politikai ideológiáktól mentesen vizsgáljanak, értelmezzenek majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr: van új közgyűlés

A képviselők és Balogh József polgármester eskütételével csütörtökön megalakult az új győri… Tovább olvasom