Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

A Győri Baloldal a gazdaságpolitikáról

Pápa Levente, az Együtt – A Korszakváltók Pártja elnökségi tagja és Varga Márk, a Győri Baloldal önkormányzati képviselőjelöltje a baloldal gazdaságpolitikáját mutatta be sajtótájékoztatón.

A pártszövetség képviselőjelöltje hangsúlyozta: „A legnagyobb óriás is gyenge, ha csak egy lábon áll. Az elkövetkező évek elsődleges feladata, hogy az autóiparban szerzett sikerekre alapozva megerősítsük a gazdaság más területeit is. Fél milliárd forinttal fogjuk támogatni a győri kis- és közepes vállalkozások eszközfejlesztését, a városunkból szárba szökkenő startupokat, a kreativitást, az innovációt."

A sajtótájékoztatón elhangzott: Győr érdeke, hogy az autóipar kimagasló teljesítményéből befolyó adóforintokat ne felélje, hanem jelentős részét hosszú távú beruházásokra fordítsa. Szó volt arról is, hogy új lehetőségeket kell teremteni minden olyan vállalkozásnak, amely technológiai innovációval, zöldmezős, ipari beruházásokkal, modern telekommunikációs, egészségügyi, pénzügyi vagy logisztikai szolgáltatásokkal teremthet új munkahelyeket a városban és a térségben. Mindezek érdekében a Győri Baloldal tovább fejlesztené a helyi kis-és középvállalkozások eszköz- és technológia-fejlesztésének támogatását, az erre fordítható az önkormányzati forrásokat 500 millió forintra emelné meg. Terveik között szerepel az ipari park bővítése, új ipari területek kijelölése, a péri repülőtér és a gönyűi kikötő fejlesztésének támogatása. Kiemelt célnak tartják a kreatív, fiatal vállalkozások támogatását, a startup cégeket befogadó közösségi irodaház kialakítását.
Varga Márk, aki a győri hármas körzetben (Belváros, Révfalu) a Győri Baloldal önkormányzati képviselőjelöltje ugyanakkor emlékeztetett: „A helyi gazdaságpolitikai mozgástér a Fidesz központosítási törekvéseivel tovább szűkült, ma már nem számolhatunk a személyi jövedelemadó eddig helyben maradó nyolc százalékával, az illetékbevételekből való részesedéssel, de le kell mondania a győrieknek a gépjárműadó hatvan százalékáról is."

Szabó Sándorné, a Győri Baloldal polgármesterjelöltje elmondta: ma van az idősek világnapja, ezért jókívánságaikat szeretnék küldeni a nyugdíjasoknak, a szépkorúaknak, és méltósággal megélt, tapasztalatokban gazdag éveket kívánnak nekik. „Ezért ajánljuk magunkat." – hangsúlyozta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerítésnek ütközött a mezőgazdasági vontató Gyömörén - látta valaki?

A rendőrség szemtanúk jelentkezését várja. Tovább olvasom