Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

A Gardénia helyén szeptembertől épül a Dunacenter

Győr - Szeptemberben kezdik építeni a Dunacenter bevásárlóközpontot az egykori Gardénia-gyár helyén. Egy évre rá már vásárlókat fogadhat a létesítmény. A beruházás mintegy hatmilliárd forintba kerül.
Az osztrák érdekeltségű – Ivan Holler és a CA Immobilien International tulajdonában lévő – Pannónia Shopping Center Kft. egy évvel ezelőtt vásárolta meg az azóta felszámolási eljárás alá került Gardénia Nyrt.-től annak 1-es főút melletti, a Csipkegyári utcában lévő 44 ezer négyzetméteres telephelyét. A cég – amely az ott lévő üzemcsarnokot és egyéb épületeket már elbontatta – jogerős engedéllyel rendelkezik arra, hogy a területen bevásárlóközpontot építsen.

Ivan Holler, a kft. ügyvezető igazgatója a Kisalföld kérdésére elmondta: július végén aláírták a településrendezési szerződést a győri önkormányzattal és a magyar állammal, így az utolsó akadály is elhárult az építkezés megkezdése elől. A megállapodásban vállalták, hogy a 20 millió eurós – mintegy 4,8 milliárd forintos – beruházáson felül mintegy 5 millió euró – hozzávetőlegesen 1,2 milliárd forint – értékben közlekedési, közmű- és egyéb közérdekű fejlesztéseket valósítanak meg. Így például átépül a Kossuth Lajos utca és az 1-es főút csomópontja, utóbbira pedig az újvárosi temetői ág külön csatlakozik. A főutat a Rába-hídig négysávosítják, emellett felújítják a Csipkegyári utcát. A cég megoldja a gyalogos és a kerékpáros közlekedést is. Az 1-es főút mellett, a Kossuth utca felé eső részen zajvédő falat építenek, de úgy, hogy biztosítsák az ott található motorszalon beláthatóságát.Ivan Holler beszámolt arról is, hogy megkezdték a tárgyalásokat a kivitelezésről, amely szeptemberben kezdődik el, és egy év alatt fejeződik be. Jövő szeptemberben már vevőket várnak az épületbe, amelynek tervei a Bodrossy Attila vezette győri Dimenzió kft. nevéhez fűződnek. A Rába partján felépülő Dunacenterben – a nevet három éve helyi közvélemény-kutatás eredménye alapján választották a Pannóniacenter „ellenében" – a kereskedelmi és a szolgáltatóterület mintegy 17 ezer négyzetmétert tesz majd ki. Mindehhez 900 parkolóhely épül.

Az ügyvezető igazgató néhány bérlő nevét elárulta. Így a bevásárlóközpontban jelen lesz az Aldi szupermarket, a Kik, a Takko és a Vögele (valamennyi ruházati áruház), a Deichmann és a Leonardo (mindkettő cipőket árul). Ezeken kívül drogéria, játék-, könyv-, sportáruház, játékterem, gyógyszertár és étterem-kávézó egészíti ki a kínálatot. Érdekesség, hogy az egyik beruházó, a CA Immobilien International portfóliójában már jelenleg is több budapesti irodaház, bevásárlóközpont és hotel van.Ivan Holler tájékoztatott arról is, hogy előkészítés alatt van egy négycsillagos, 120 szobás győri szálloda építése, amit 2010-ben szeretnének megnyitni. Ez a Dunacenter mellett, a Pannon Baromfi telephelyén épül fel. Erre a beruházásra 15 millió eurót – mintegy 3,5 milliárd forintot – szánnak, részben európai uniós támogatásból.
Látványtervek a Dunacenterről: Így néz majd ki a tizenhétezer négyzetméteres bevásárlóközpont, ami egy év múlva készül el. Jövő szeptemberben már vevőket várnak az épületbe.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. Klaudi 2009. október 09. 16:08
  „Milyen üzletek nyílnak a Dunacenterben? Mert anyukám munkát keres.”
 • 27. Klaudi 2009. augusztus 18. 16:39
  „Milyen üzletek nyílnak? Mert anyukám munkát keres.”
 • 26. LEHELKE 2008. augusztus 28. 19:49
  „MAGYAROK !VTANULJUNK GANDHITOL ! A MESZALLO ,MEGNYOMORITO ANGOLOKAT UGY TUDTA KISOPORNI, HOGY MAGTANITOTTA AZ INDIAIAKAT ARRA, HOGY NE VASAROLJANAK AZ IDEGENEKTOL ! MAGYAR EMBER VEGYEN A MAGYARTOL ! TAMOGASSUK A MAGYAR GAZDAKAT( LASD TEJTERMELOK,GYUMOLCS TERMELOKKEL MIT MUVELNEK !!!) en csak is magyaroktol vasarolok ! NE VASAROLJ KINAITOL ! A TURI-BURIBAN IS TUDSZ NAGYON JO MINOSEGU RUHAT VENNI ,ES OTT MAGYAROK AZ ELADOK ! NE TAMOGASD A KINAIT, A KULFOLDIEKET !!! MAGYAR KENYERET A MAGYAR PEKTOL ! EPPEN ELEGE LEVAGYUNK MAR NYOMORITVA ! KIFELE AZ IDEGENEKKEL !!!”
 • 25. uszi 2008. augusztus 10. 20:38
  „Holler Iván tönkretette a Győri textilt majd a háttérbe vonulva Peter Zelniket - Celnik Pétert - előretolva, mert az ő neve már lejáratódott, egy bécsi cégben közösen megvették a Gardéniát. Tönkretették direkt, kimentve a milliárdokat Ausztriába. Abból aztán megépítik ezt a förmedvényt a Gardénia helyén... Nme csak őket, de a magyar strómanjaikat is meg kellene fingatni a gazdasági rendőrségnek. De a 90-es évek elején hozott magyar törvények - a magyar politikusok, MDF, MSZP, Fidesz egyaránt - ennek megsegítésére születtek. Bravó! Nesze neked magyar ipar, magyar dolgozó. Vedd meg az árút attól, aki tönkretett...”
 • 24. peet12 2008. augusztus 09. 21:30
  „Ivan Holler alias(aljas?) Holler Iván, már megint. Emlékszik valaki a 90-es évek elején Győri Textil, ....... botrány, sajtó hű,meg ha, egy kis csalás meg lopás, aztán lett Intersparunk.
  Most a Gardenia, ennek az embernek a textilipartól lehet fóbiája!
  T. Szerkesztőség ki kéne ásni az archívumból mi mi is történ anno!”
 • 23. Undergrund 2008. augusztus 09. 18:51
  „Nem bevásárló központ kéne,hanem munkahelyet biztosítsanak!Az a komoly az egészben,hogy a Kossuth utcát már körülbelül 5 éve újjítják:)Én ott lakom,de változás nem nagyon történt....jah de igen!Minden gyárat a földé tettek egyenlővé.Ez ám a fejlődés.Köszönjük!”
 • 22. egro 2008. augusztus 08. 21:30
  „Erre van penz?!?!????Mindenki sir,nincs penz,de beväsärlo központ kell!!Pär eve tele volt Györ gyärakkal,most meg Center,Plaza.....Szükseg van erre?Ingäbb legyenek Ällatmenhelyek,annak lenne ertelme!”
 • 21. Stecker 2008. augusztus 08. 19:24
  „watix nevü hozzá szóló attól nem lessz ez a város gazdagabb és modernebb ha 30 db bevásárló központ nyílik!! Szerintem...”
 • 20. watix 2008. augusztus 08. 18:31
  „Ideje már hogy Győr is fejlődjön nyugat irányába, mert Győr nagyon le van maradva a többi magyar városokhoz ( pl: Debrecen, Pécs, Szeged, Miskolc stb,) képest. Az uniós városokhoz képest meg jobb nem is beszélni!
  Én azt nem értem a győrieken, hogy ha itt valamit akarnak csinálni, azt mindig megkritizálják, és ellenzik. Pedig Győr a nyugat kapujában a leggazdagabb magyar város lehetne. Elég, ha összehasonlítjuk pl Szegeddel, aki ismeri Szegedet, tudja, miről beszélek! De sorolhatnám a többi magyarvárost is.....”
 • 19. Hazaszerető 2008. augusztus 08. 17:50
  „ELADÓ!
  Közép-Európában jó fekvésű helyen; lakott ingatlan , 93.000Km2, 19 partíciós, KB 10.000.000 lakóssal (csökkenő), enyhén mérgezett folyókkal + felújításra szoruló utakkal. Alkalmas üzletközpontok, külföldi állampolgárok luxus lakóparkjainak építésére.
  Természetvédők kíméljenek!
  Ár megegyezés szerint!”
 • 18. lehelke 2008. augusztus 08. 17:40
  „SZEGENY NEMZETUNKET MAR TELJESSEN LENYOMORITOTTAK,MAR NINCS MUNKA,NINCSENEK GYARAK A MAGYAR FOLDON ! TERMELES NINCS AZ ORSZAGBAN ! CSAK ATCSOMAGOLAS KELETROL ES NYUGATROL ! MI VAGYUNK AZ UNIO SZEMET TELEPE ! ENNYINEK TEKINT BENUNKET AZ UNIO ! EUROPA BIZONYITOTT 1100 EVEVEL MAGYARORSZAG ES A MAGYAR NEMZET FELE ! MUNKAT NEM AD A MAGYARNAK( ELVESZIK AZ ELETTERET SZINTE MINDEN SZINTEN ! HOL VANNAK A NAGY MULTU HUSTERMELOINK ( LIBA-KACSA FARMOK) AMOCSKOS FRANCIAK AKARJAK KEZENTARTANI A PIACOT!! UGY HOGY A MAGYAROKAT KIVONTAK A FORGALOMBOL !! AZ OSZTRAK-FRANCIA,SPANYOL ANGOL, DE MEG A NEMET SE HOZ ENGED BE BENUNKET SEMIFELE FORMABAN A FELEMELKEDESRE !! MAGYAROK ! EBRESZTO !! NE VASAROLJ KULFOLDI ARUT !! NE TOMD A ZSEBET A KULFOLDINEK ! OK TONKRE TETTEK A MAGYAR NEMZETET ! MI PEDIG MEG VASAROLJUK AZ O TERMEKEIKET !! A FRANCIA,OLASZ,NEMET,ANGOL A SAJATJAHOZ VISZI A MUNKAT ,NEKUNK VEGUNK !! BOJKOTTALNI KELL OKET ! NE VASAROLJ SEMMIT AMI NEM MAGYAR !!! TANULJUNK GANDHITOL!!! HOGY TUDTA A GYARMATOSITOKAT KITENNI INDIABOL ! MEGA A SAJAT RUHAJAT IS MAGA KESZITETTE EL ! A SAJAT TEJET ITTA ( VOLT KECSKEJE,ABBOL,SAJT,TURO IS ) ES ERRE NEVELTE A TOTALISSAN ELSZEGENYEDETT NEPET IS !!! CSAK EGYMASTOL VASAROLT AZ INDIAI ! HALLGATTAK GANDHIRA ES MEGCSINALTAK ! KISOPORTEK AZ ELNYOMOIKAT !!!”
 • 17. maxima 2008. augusztus 08. 16:21
  „Hol élsz "naívka",majd fákat fognak ültetni!Csak melegedjen,büdösödjön a város.Minden négyzetmétert beépíteni!Annyi a felesleges áru az unióban,azt bizony el kell passzolni.Támogatásokkal is megéri nekik.”
 • 16. abdul 2008. augusztus 08. 16:12
  „ez mind szép és jó csak mi a *** (moderálva) *** ennyi bevásárlóközpont???”
 • 15. Oklahoma 2008. augusztus 08. 13:30
  „Úgy látszik hogy Győrben csak ez a Bodrossy féle csapat tervezhet. Nagy kár, mert úgy tűnik hogy a fazon fejes vonalzóval jött a világra. Minden munkáján csak a derékszögek és az igénytelen falsíkok köszönnek vissza, de az is lehet hogy ezt a formát lehet egy zsalutáblával vigig elkészíteni. Pl. (győri élményfürdő =>igazi szocreál épület mint egy igazi régi művelődési ház az egykori kekszgyár felöl nézve. ) Nagy kár hogy a korábban beharangozott körforgalom helyett megint jelzőlámpa lesz. Köszönhetően a villanyos (győrben jól ismert ) lobbinak.Villanyszámla nem számít az úgy is olcsó mostanában. Kitáblázás lámpa nélküli üzemmódra is, vezetékszakadás javítás, izzócsere ( lehet hogy ledes lesz ) túlméretes járműveknél lebontás majd visszaszerelés, biztos megbízás az arra érdemeseknek. Mindez győr nyugati kapujában ahol a kamionos behajtás még ill. már nem tiltott. Én még átgondoltatnám, vagy már nagyon is eldöntött a kérdés.”
 • 14. dokmik 2008. augusztus 08. 12:23
  „Barmok! Rába (Bevásárló) Központ! Ha már nem erdő....”
 • 13. Prestige 2008. augusztus 08. 11:15
  „A "régi rendszerben" az volt a baj, hogy nem volt elég bolt.
  Most végre van kínálat, miért baj ez ? A piac - azaz mi, vásárlók - úgyis eldönti, hogy kell-e a Dunacenter ? A városban előbb-utóbb úgyis beáll egy egyensúlyi állapot, mert a vásárlóerő véges. Nekünk csak jó, ha van hová menni, lehet válogatni. Akinek pedig nem tetszik, ne menjen oda...”
 • 12. mirror 2008. augusztus 08. 11:06
  „a névválasztás elég magyarosra sikerült ez tény, de azt mindenkinek el kell ismernie, hogy a város nyugati felén egy normális bolt sincs (újváros mellett ide értem szigetet is).
  a kereslet meg majd úgy is eldönti, hogy érdemes volt-e megnyitni vagy sem- ez az ő kockázatuk.
  arról meg a politikusaink tehetnek ha sok lesz ott a lebzselő, dologtalan norvég.”
 • 11. naivka 2008. augusztus 08. 10:20
  „Ha már lebontásra került, ami az "átkosban" Győr iparát jelentette, inkább erdőt telepítenének, hogy legyen a városnak tüdeje a lélegzéshez - amennyi autó füstöl, nem hiszem, hogy ártana a sok fa...”
 • 10. gizi 2008. augusztus 08. 09:29
  „Hamar megtalálják majd a györieket egy röhögés erejéig!

  DUNA CENTER a RÁBA partján!!!

  Olyan, mint amikor az Auchan brazil focimezeket árult az EB apropóján.

  MUSZÁLY HÜJÉT csinálni magunkból?”
 • 9. Y2k 2008. augusztus 08. 08:44
  „Mi lenne, ha inkább Hungária Centert építenének, magyar tervezőkkel, kivitelezőkkel, eladókkal, árukkal??? Ha nem ömlesztenék be a külföldi szennyet, akkor nem lenne szabad hely ennek a rábaparti förmedvénynek, mert még állna a Gardénia...”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az új erőműve a gönyűi kikötőnél kétmillió fogyasztót lát el

Gönyű - Várhatóan októberben elkezdődik az E.ON kombinált ciklusú erőművének kivitelezése Gönyűn. A… Tovább olvasom