Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

A fürdőzők az élményt választják Győrben

Miért kell jegyet vennünk a győri fürdőközpontba, ha mi kint szeretnénk strandolni, úszni, lehűteni magunkat?

Többen is felteszik a kérdést portálunkon keresztül, mi pedig megkerestük ezzel a Rába Quelle fürdő igazgatóságát.

Először is részlet egy minap érkezett olvasói levélből: ˝Kértem 2 jegyet a strandra. Mire a pénztáros felvilágosított, hogy oda nincs külön jegy. Miért? (...) Tavaly volt külön jegy a strandra 900 Ft-ért, nem én voltam az egyetlen, aki azt igénybe vettem! Mivel csak 1–1,5 óra úszásról lett volna szó részemről és kedvesem részéről, így a 3 órás jegy megváltásával tudtunk volna bejutni a strandra, ami a tavalyi strandjegynek a duplája˝ – írta Veöreös nevű olvasónk.


Ingyen vár az Aranypart! Fotó: Krizsán Csaba.
Ingyen vár az Aranypart! Fotó: Krizsán Csaba.


Kiderült azonban, hogy a Rába Quelle fürdő vezetése megfordítja ezt a logikát: a fürdőközpontot egészként kezeli, a kinti strand használatát pluszszolgáltatásnak tartja, amelyért nem kér külön pénzt.

– Fontos leszögezni: ez egy fürdőközpont, az országban az egyik legszínvonalasabb, tizenöt medencével, több mint negyven élményelemmel – mondja Horváth Cs. Attila általános igazgató. – Bármerre járunk az országban, nem találunk olyan fürdőközpontot, ahol külön belépőjegy mellett kínálnák a kinti szolgáltatást. A tavalyi ˝retrostrandról˝ is elmondtuk, hogy ezt utoljára tesszük meg, mivel az idényfürdőre teljes átalakítás vár. Az önkormányzat tájékoztatása szerint az örökségvédelmi hivatal tilalma miatt erre egyelőre nem kerülhetett sor, a tervek készen állnak, s remélem, hogy a következő évben elkezdődhet a munka ütemezése.

– Én most egyrészt azon az állásponton vagyok, hogy az önkormányzat által támogatott beruházás okán természetesen kompromisszumkészen fogunk leülni a városvezetéssel és kérése esetén a strandot külön szolgáltatásként kezeljük. Ugyanakkor egyre inkább hajlok arra, hogy a mai időjárási viszonyok között nem éri meg két hónapig üzemeltetni egy létesítményt. Ez jelentheti például azt is, hogy a sportmedencét lefedhetővé teszik, így egész évben használható lenne.

– Amíg viszont az átalakításra nem kerül sor – és ez a legfőbb érv az említett panasszal kapcsolatban –, addig a volt idényfürdő balesetveszélyesnek nyilvánított öltözőit nem lehet használni. Így mindenképpen az élmény- és termálfürdő kiszolgálóhelyiségeire van szükség – tette hozzá.

Felvetettük, hogy más strandokkal ellentétben a győrit nemzedékek használták, mielőtt melléépült a fürdő, akár az Aranypartot, amit ma is több ezren látogatnak. Horváth Cs. Attila közölte: tavaly, amikor a látogatók 900 forintért használhatták a ˝retro-˝ (idősebbek kedvéért: a ˝Cziráky˝) strandot, akkor is minimális volt az érdeklődés. Az élmény- és termálfürdő látogatói létszámának mindössze 11 százaléka vett jegyet a kinti medencékhez. Az is hozzátartozik, hogy a létesítmény annyira elavult, hogy nem 900, hanem 9000 forintos belépőjegy mellett lehetne a működtetése rentábilis.

Az igazgató mindemellett úgy véli: a jegyárak nem elrugaszkodottak, ha összehasonlítjuk őket más fürdőkkel, kedvezőbbek. Emellett hangsúlyozta: számos szolgáltatást nyújt ingyen a Rába Quelle fürdő, a strandon már van pingpongasztal, lengőteke és óriássakktábla, újra működik az óriáscsúszda, továbbra is ingyenes a parkoló és a napozóágy.

Az Országos  Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a hőség miatt az ország egyre nagyobb területére adott ki piros – azaz a legmagasabb, harmadfokú – figyelmeztető előrejelzést, amely megyénkre is érvényes. Ez rendkívüli meleget jelent, azaz a napi középhőmérséklet 27 fok felett várható.  A harmadfokú figyelmeztetést akkor szokták kiadni, ha legalább három napig várható tartós meleg, márpedig most a hétvégéig garantálható a hőség. Az ÁNTSZ pedig a mért adatok alapján tegnaptól II. fokú hőségriasztást rendelt el kedden az ország területére. Dr. Paller Judit megbízott országos tiszti főorvos ezzel együtt felhívja az egészségügyi intézmények, a mentőszolgálatok, az önkormányzatok figyelmét is, hogy az egészségünket érintő megelőző intézkedéseket tegyék meg. A legmelegebb helyeken a hőmérséklet csütörtökön-pénteken akár a 37 Celsius-fokot is elérheti.

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. Rozó 2010. július 20. 14:38
  „Mmiért kell olyat mondani ami nem igaz?
  Idézem:
  "Bármerre járunk az országban, nem találunk olyan fürdőközpontot, ahol külön belépőjegy mellett kínálnák a kinti szolgáltatást"
  Halkan zárójelben megjegyezném, Zalakaroson lehet...
  De örülök, hogy ilyen jól tájékozottak a felsőbb vezetők, és ismét így próbálják nekünk előadni, hogy rossznak látszik, de ez tulajdonképpen rettentően megéri.
  Ingyen ping-pong asztal, ingyen parkoló, stb stb stb.
  Ez olyan mint amikor leszólítanak a bevásárlóközpontban h vegyél egy parfümöt 30.000 forintért, de adnak hozzá ajándékba mindent, csak vidd már el...
  Mi csak a strandra szeretnénk kimenni...”
 • 37. wagon+ 2010. július 19. 22:39
  „Jaj!-csúszda!”
 • 36. wagon+ 2010. július 19. 22:36
  „Igen,szégyen,hogy nincs normális strand.Lentiben töltöttük a múlt hetet.Szuper a fürdő.Minden van ami kell.Sok a szlovén meg az osztrák,de az árak reálisak.Egy ezresből lehet ebédelni sörrel v.üdítőve,kávéval.l.Amúgy a sárváriban is sok győrivel lehet találkozni,akik csak egy napra leugranak.Most meg épült még három csúzda meg egy nagyobbacska gyerekeknek való medence.Szóval szégyen a győri fürdő.”
 • 35. titokgyula 2010. július 19. 20:13
  „Nos. Akinek van pénze be tud jutni az élménybe. A város gondolt a szegényebbekre is, mert megépült a Széchenyi tér..”
 • 34. Sanyi32 2010. július 19. 15:15
  „ha elmegyek Lipótra fürdőzni, akkor Ti nem jöttök oda többet?”
 • 33. balterswil 2010. július 18. 21:16
  „HORVÁTH CS. PEDIG JOBB LENNE, HA SEMMIT SEM NYILATKOZNA...”
 • 32. balterswil 2010. július 18. 21:15
  „IRÁNY PÁPA! OTT 700FT-ÉRT LEHET ÚSZNI! KIA A .... ÉRDEKEL A LOPÓS - GOMBÁS GYŐRI "ÉLMÉNYFÜRDŐ"? A GYŐRIEKET BIZTOSAN NEM!”
 • 31. Truder 2010. július 18. 14:28
  „Gratulálok az igazgatónak!
  A vizek városában a fürdő körüli hercehurca egy nagy szégyen! A Rába Quelle már akkor is elavult volt mikor átadták, az országban ennél sokkal szebbek, nívósabbak vannak.
  A vezetőség érdekét ez szolgálja, hogy kombinált jegyet sózzanak ránk, mert a mi érdekeink le vannak tojva.
  Mért nem adnak külön jegyet ide is, oda is, had döntsem már el én, hogy melyiket akarom igénybe venni. Ha meg kombináltat akarok aranyáron, abban is had döntsek..(amúgy egyiket sem, mert a környező városokban sokkal jobb helyek vannak...nem veszik észre, hogy elűzik a fürdőzni vágyókat máshova)”
 • 30. bbbb 2010. július 18. 13:02
  „En meg nem voltam, de nem is megyek az "elmenyfurdobe".
  Ellenben lipotra szivesen megyek a csaladdal. Egy rendkivul tiszta, es rendezett kornyezet fogad ott mindig.
  A belepo oda sem olcso, de legalabb cigok nelkul kapcsolodhat ki az ember.
  Fiatal koromban en is sok nyarat toltottem a gyori strandon. Szerettuk, szerette mindenki.
  Hagytak tonkremenni, majd bagoert megveszi vmelyik jokepessegu, es utana felujitjak, es arany aron mehetunk megint.
  Amugy pl az egri strandon is van elmenyfurdo. A bejaratnal eldonthetem, hogy akarom-e hasznalni vagy sem. Ha igen fizetem a magasabb arat, es oda is be tudok menni. Ugyhogy ez kozel sem igaz amit a letesitmenyvezeto vetit, hogy az orszagban mindenhol igy van. Csak elfelejtette hozzatenni, hogy ott van igy ahol a lehuzas a lenyeg. Marpedig itt errol van szo.
  Miert lehet meg mindig mindenkit hulyenek nezni ebben az orszagban???”
 • 29. csoki71 2010. július 18. 09:38
  „Szégyen, hogy győri létemre Lipótra vagy Pápára kell mennem. Lipót is nagyon drága a Szlovákok miatt. Ki fizet több ezer forintot egy olyan belépőért aminek az ára nem tükrözi a szolgáltatás minőséget. 40 fokban ki megy a meleg medencébe? A régi strand meg egy putri az árához képest.
  Itt ez a gyönyörű város és egy két ember akinek az érdekei azt diktálják tönkreteszik a várost az idegenforgalmat és egy csomó ember szórakozását. Kérem a városvezetést, ha az örökségvédők zsebbe kérik a pénzt vagy a fürdő vezetőinek kell adni akkor tegyék meg a város és az emberek érdekében. Az a pár száz millió már nem mindegy?”
 • 28. hidas 2010. július 17. 17:43
  „#27
  A fontossági szempontokon lehetne vitatkozni de nem érdemes, mert mindenkinek más a fontos. Viszont az igéret négy éve hangzott el, azóta a város bevétele hozzávetőlegesen 4-szer kb 42Mrd ft volt. Azért ez nem kis összeg, hogy mire ment el azt meg lehet nézni a győr.hu-n, már amit lehet látni. A Jedlik hídra egyébként erre az évre 2,1Mrd ft van betervezve, tehát nem a teljes összeg. A többi megjegyzéssel egyetértek főleg az ETO-s lányok helyzetével!!! Hogy a Fideszes támogatás milyen lesz azt azért várjuk meg!”
 • 27. Hedon 2010. július 17. 16:11
  „#26

  "Egyik legtöbb bevétellel rendelkező város, hová tűnnek a pénzek!?"

  1.) Jedlik híd 4,2 Mrd a kapcsolódó úthálózattal > állami támogatás 0 Ft
  2.) Új bácsi út 1,2 Mrd állami támogatás 0 Ft
  3.) Barátság park 800 millió Ft állami támogatás 0 Ft
  4.)Nádor aluljáró 4Mrd (balogék építették tisztán hitelből) mostani
  városvezetés törleszti.
  5. Adóerő lefölözés (elvétel a város bevételeiből) évente 1,5 Mrd forint

  Miközben Szegeden úgy épült új termál fürdő, hogy az állami
  és uniós támogatás együtt 3,3 Mrd (3300 millió) forint volt.

  Komcsi kormány ideje alatt ez is szép teljesítmény volt.
  Most talán könnyebb lesz (még ez sem biztos) Fideszes
  támogatással, bár a Győr fóbia sok judapesti és kelet-Mo-i
  képviselőnél párt független
  Lásd : stadion kell állami pénzből Debrecennek(a Főnix csarnok és az uszoda után)
  mert egyszer BL 32 közé jutottak, az Audi ETO kézis lányai pedig
  BL döntősként egy szocreál tornateremben fogadja elődöntős ellenfeleit..”
 • 26. hidas 2010. július 17. 14:41
  „Győr a vizek városa ... azért valami mégiscsak hiányozhat hiszen Borkai Úr is igért 4 évvel ezelőtt a kampányában egy új uszodát! Csak közben valahogy elfelejtette... Vajon miért? Idén ősszel ismét lesznek választások, megint meg lehet ígérni!!! Egyébként valóban vicc kategóriába tartozik, hogy nincs Győrben egy használható uszoda. Egyik legtöbb bevétellel rendelkező város, hová tűnnek a pénzek!?”
 • 25. Elemér 2010. július 17. 13:56
  „Tapasztalatom a Rába Quelle fürdő-vel jók. Udvariassak, jó a minöség és tiszta. Bármikor nyugati mércével is mindenben megállja a sarat. Jó lenne egy sport uszoda vagy medence is. Magassak az árak Mo.-n a fürdöhelyeken, ez vitathatatlan. Az uszodát Györben pedig úgy ismertem mint tenyeremet. Mindig volt oda bérletem.”
 • 24. titokgyula 2010. július 17. 09:01
  „Mi az hogy nem kér pénzt. Akkor a régibe bemegyek ingyen. Engem nem érdekel a csúszdás dolog. Már rendes strandja sincs Győrnek. Köszönjük.”
 • 23. dr66 2010. július 16. 02:12
  „<moderálva> engedték,hogy elvegyék tőlünk,győriektől a strandunkat.Óriási zöld területek,árnyékot adó ,hatalmas fák nagy tér.Én is itt voltam egész nyarakon át és mindez már csak az emlékeinkben él.Hihetetlen és örjítő,hogy egyszerűen leszarják a véleményünket mert megtehetik.Vedd meg a 2400 forintos jegyet és akkor bemehetsz a lepusztított strandunkra is.Vagy élvezd az "élményt" ,ami zsúfolt,nem lehet a zajtól hallani egymás szavát bent,kint alig van hely...SZÓVAL EGY TRAGÉDIA AZ EGÉSZ!”
 • 22. ficki 2010. július 15. 22:35
  „Ma voltam ebben a "csodálatos fürdőben", már a kerítésen benézve az meglepő volt, hogy 35 fokban alig lézengett valaki a strandon. Mindenben meg tudom erősíteni az előttem szólókat, a kisebbségiek kritikán aluli viselkedése, kosz, bűz mindenhol, de ha más nem a belépőjegyek ára az már európai színvonalú. Gratulálunk ez a folyók városa.”
 • 21. igazmondó 2010. július 15. 22:04
  „győr a vizek városa... volt... 25 évvel ezelőtt
  csatlakozom azokhoz, akik a lábukat többé be nem teszik a győri élményfürdőbe.
  mi megyünk inkább lipótra, balatonra, szlovákiába, de ide nem.

  azzal viszont nem értek egyet, hogy ez nem igazi élményfürdő. aki ide belép, az tuti, hogy élményekkel távozik. csak az előjel kérdéses...”
 • 20. lzsuzsanna 2010. július 15. 20:14
  „"A tavalyi ˝retrostrandról˝ is elmondtuk, hogy ezt utoljára tesszük meg, mivel az idényfürdőre teljes átalakítás vár. " Ó, mily kedvesnek tetszik lenni... Igazából a régi stranddal sem volt semmi baj, amíg rá nem építették ezt a kacsaúsztatót, majd el-vasfüggönyözték a kettőt. Nehogy már a csóri strand belépőért, élősködjél a "minőségi" fürdőben. Nekem az nem színvonal, hogy a koszos, ruhástól fürdő "hapcik"-kal osztozzak a medencén, meg a fürdő is olyan, amilyen, koszos, balesetveszélyes, és fertőző is. Ez az órarendszer is egy primitív dolog. Szerencsére nem megyek oda, de emlékszem régen milyen jó volt a Cziráky-medencébe ugrálni hátul, nem néztek ki a strandon, ha szendvicset ettem és otthonról hozott jó hideg üdítőt ittam, a törölközőt alig lehetett letenni, mert már reggel annyian voltak, és sokat csúszdáztunk.
  Ezek pontosan megvárták, amíg tönkremegy a strand, de valakinek megérte ez a beruházás is, csak nem a fürdőzni vágyó győrieknek, akiknek épült. Azt se bánnám ha eldózerolnák az egészet, ahogy van.”
 • 19. manka1984 2010. július 15. 18:05
  „azóta nem voltunk mióta fertőzést kaptunk...................”
38 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közlekedési változások a Vaskakas Ünnepi Játékok miatt Győrben

Ideiglenes parkolási tilalom lesz érvényben a Dunakapu téren csütörtökön reggel 7 és 18 óra között… Tovább olvasom