Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

A Fidesz elítéli a „Balogh-csomagot

A győri közgyűlés Fidesz–Magyar Demokrata Fórum–Magyar Keresz- ténydemokrata Szövetség frakciója nem ért egyet a városvezetés iskolabezárási terveivel.

„ Ma már világosan látszik, hogy Balogh József szocialista polgármesternek nincs jövőképe: az elmúlt négy év a gyárak bezárásáról szólt, most pedig az iskolák megszüntetése került napirendre" – jelentette ki tegnapi sajtótájékoztatóján Dézsi Csaba András. A győri közgyűlés Fidesz–MDF–MKDSZ frakciójának vezetője elítélte ezt a fajta „Balogh-csomagot".

A politikus több problémát is említett az iskolabezárási hullámmal kapcsolatban: a városvezetés tagjai a szakmaiságot figyelmen kívül hagyva csupán pénzügyi szempontokat vesznek figyelembe; az előkészítő munkába nem vonták be a szakembereket és a szakszervezeteket; nem biztosított a dolgozók elhelyezése és az oktatás eddigi színvonala; az iskolákat az „oszd meg és uralkodj!" elvet alkalmazva szembeállítják egymással. Dézsi megjegyezte, hogy Balogh harciassága jelentősen megkopott azóta, hogy a szocialisták irányítják az országot.
Kalmár Ákos, a pénzügyi bizottság MDF-es alelnöke azt hangsúlyozta: a gondok eredője, hogy a Medgyessy-kormány nem biztosítja a megemelt közalkalmazotti bérek fedezetét az önkormányzatoknak, ez azonban nem jelenti azt, hogy iskolákat kellene becsukni. Kovács Tamás, az oktatási és kulturális bizottság fideszes alelnöke furcsának nevezte és hiányolta, hogy mindeddig nem készült írásos anyag a tervezetről. „A szakmaiságot minden döntésnél számon kérjük" – tette hozzá.

Dézsi Csaba András felvázolta, mit tenne a Fidesz–MDF– MKDSZ koalíció a város régi-új vezetője helyében. Szerinte tíz-tizenöt éves távlatban meg kellene tervezni Győr gazdasági struktúrájának alakulását, hogy tudni lehessen, milyen szakképzést igényel a jövő a jelen oktatási rendszerétől. „A takarékosságot a pazarlás megszüntetésével kell kezdeni, például a közüzemi cégek gazdálkodásának felülvizsgálatával. Emellett határozottan fel kellene lépni azért, hogy a béremelések teljes anyagi fedezetét biztosítsák a központi költségvetésből" – jelentette ki a frakcióvezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kérdések a polgármesterhez

A tervezett győri iskolabezárások kapcsán nyílt kérdéseket intéztek tegnap a polgármesterhez a Győri… Tovább olvasom