Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

A `Dunakapu téri piac´ július 1-én nyit az Árkád melletti Rába-területen

Az eddig a Dunakapu téren árusító kereskedők, őstermelők és büfések - összesen 130 vállalkozó - közel 100 százaléka hajlandó az Árkád melletti új helyszínre költözni.

Mint arról korábban beszámoltunk, március 11-én, hosszas egyezkedés és viták után született arról döntés, hogy a Dunakapu téri piac az Árkád melletti, Rába-céghez tartozó területre költözik ideiglenesen.

"Májusban megtörtént az új piac engedélykérelmének benyújtása, most júniusban elkezdődik az új helyszín tereprendezése, műszaki előkészítése, majd július 1-én (pénteken) debütál az új helyszín" - közölte Somogyi Róbert, a GYŐR-SZOL Zrt. ingatlangazdálkodási igazgatója.


Hamarosan búcsúzik a Dunakapu téri piac.
Hamarosan búcsúzik a Dunakapu téri piac.


Több mint 130 kereskedő költözik

"Összesen 7000 négyzetméter áll a kereskedők rendelkezésére, de a terület nagysága szükség esetén akár a duplájára is növelhető.

Mostanáig 57 kereskedő, 59 őstermelő és 10 büfés jelezte írásban, hogy a Dunakapu térről az Árkád mellé költözik.

Ez az eddig Dunakapu téren árusítók közel 100 százaléka. A piac bérleti díjai nem változnak, maradnak a Dunakapu téri árak" - tette hozzá Somogyi Róbert.

A piacot üzemeltető GYŐR-SZOL Zrt. az új helyszínen a fedett helyiségeket igénylő irodák, mellékhelyiségek számára, valamint a vágott baromfi és tejtermékek árusítására modern konténerek bérlését tervezi.

A kereskedők elhelyezése az egyes árusítóhelyeken sorsolás útján történik majd, míg az őstermelők kérése az volt, hogy a Dunakapu téren megszokott "ültetési rendet" vegyék át, s minden maradjon a régi rend szerint az Árkád melletti területen is.

"Nem díjazzuk, hogy el kell mennünk, de az új feltételekkel elégedettek vagyunk"

Bakódi Béla a kereskedők és őstermelők nevében úgy nyilatkozott, hogy a Dunakapu téren árusító piacozók eleinte felháborodva fogadták, hogy költözniük kell.

"Azt továbbra sem díjazzuk, hogy el kell mennünk, de az új feltételekkel elégedettek vagyunk.

Reméljük, hogy ebben az 1-1,5 évben legalább olyan helyünk lesz az Árkád mellett, mint a Dunakapu téren volt"  - tudatta Bakódi Béla.

Visszatérnek-e a Dunakapu térre a kereskedők?

Ha már szóba került az 1-1,5 év, adja magát a kérdés: vajon mi lesz ezt követően a piaccal?

Borkai Zsolt korábban úgy nyilatkozott, hogy "az árusok visszatérhetnek, amennyiben egységes képet tudnak kialakítani a Dunakapu téren".

Sági Géza, a GYŐR-SZOL Zrt. elnök-vezérigazgatója csütörtöki nyilatkozata szerint "úgy kötöttük meg a Rába-céggel a szerződést, hogy 1+1 évig bérelhetjük a területet.

Mindez természetesen függ attól, hogy a Dunakapu téri munkálatok milyen ütemben haladnak, illetve a Városrét tervezett fejlesztése milyen irányt vesz".

Sági Géza leszögezte: szükség esetén a győri holding kész megvásárolni az új piac helyszínét.

10 ezer szórólappal, molinókkal kívánják népszerűsíteni az új helyszínt

Végezetül, térjünk vissza a pár hét múlva esedékes július 1-ei premierre.

A GYŐR-SZOL Zrt. ígérete szerint a piac új telephelyét újságcikkekkel, 10 ezer darab kétnyelvű (magyar és szlovák) szórólappal, illetve szintén magyar és szlovák feliratú molinókkal elhelyezésével kívánják népszerűsíteni.

Az új piac nyitásáról a kisalfold.hu tudósít majd.


Ide kattintva tekinthetik meg a piac új helyszínét, illetve itt olvashatnak a piac melletti ingyenes parkolási lehetőségről.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. pintero 2011. június 11. 21:21
  „Jo otlet az uj piacnak kijelolt hely!!!!!!!!!”
 • 25. apex 2011. június 10. 22:13
  „Nekem a nyilatkozatokból az derül ki, hogy a piacozókat soha nem engedik vissza a Dunakapu térre.
  ˇ" illetve a Városrét tervezett fejlesztése milyen irányt vesz"”
 • 24. Agent 2011. június 10. 18:27
  „"Nekik ez jó ötlet, mert bevásárolnak az Árkádban és utána kint árulnak mint östermelök"
  Na, ez így van.”
 • 23. elemér 2011. június 10. 14:32
  „130 vállalkozó - közel 100 százaléka hajlandó az Árkád melletti új helyszínre költözni. Nekik ez jó ötlet, mert bevásárolnak az Árkádban és utána kint árulnak mint östermelök.”
 • 22. fortuna54 2011. június 10. 10:33
  „10.szúnyog te csak csipkedd a györieket,a balatonnál van szúnyog böségessen.Több éves tapasztalat.Különben mi lenne,ha legalább egyszer valamit helyeselnél?”
 • 21. bojtár 2011. június 10. 09:53
  „130 vállalkozó - közel 100 százaléka hajlandó az Árkád melletti új helyszínre költözni
  úgy mégis mit tehetnének???”
 • 20. embrus 2011. június 10. 08:11
  „A busszal járók is mehetnek piacra? Vajon hány kilométert kell sétálni a pakkpkkal a 11-es buszig?”
 • 19. toni9142 2011. június 10. 00:17
  „Üdv minden hozzászólónak!-csak egy!a piac szükségessége?-olvashatunk ilyen meg olyan bakterokról,ami ezt meg azt okoz!-a piacon?-volt valaha is gond?-a hiper szuper markettokba!-szinte naponta!-tehát a piac minden normális városban,ill kisebb településeken is egy jó,és ki merem jelenteni,egészséges terméket forgalmazó hely!-nó komment!”
 • 18. Révfalui-szúnyog 2011. június 09. 22:24
  „A Dunakapu 1939 óta piac. Előtte a Jedlik utca és Tejfölös köz sarka, a Kreszta ház előtti kis térség és az Apáca utca volt a piac, még korábban, de ezzel párhuzamosan is a Széchenyi tér, ami a valódi tradicionális győri piac, úgy is hívták még a reformkorban, hogy piactér. Semmi gond, tegyük vissza oda. Valamivel jobban mutatna befásítva, piaccal, mint most.”
 • 17. Agent 2011. június 09. 21:34
  „Csak halkan súgom, hogy Győrben a Dunakapu-tér soha nem volt "tradicionális" helye a piacnak, ez egy - meglehetősen elbaltázott - döntés volt, szerencsétlen árusok a nyár kivételével ázhatnak fázhatnak az evezős csatorna felől akadálytalanul fújó szélben, a közlekedés káosz piacnapokon, a piac elvonulta után pedig bokáig lehet néha járni a szemétben - 82-től 2007-ig laktam a Dunakapu-tér szomszédságában.”
 • 16. Iveco 2011. június 09. 21:11
  „Komáromban és Tatán is máshova tették a piacot .Azóta haldoklik. Én érdekelt voltam mind a kettő helyen, ma már nem. A győri is erre a sorsra kerül majd.Remélem nem nekem lessz igazam.”
 • 15. Hedon 2011. június 09. 21:10
  „A régészeti szakfelügyelet és a régészeti feltárás nagyon nem
  egy kategória.
  Csak az utóbbi esetben kell hogy a feltárás megelőzze a kivitelezést.
  A szakfelügyelet pedig a tárgyi kivitelezés ellenőrzése a munkavégzés
  során, annak különböző fázisaiban.
  Ahogy pl. egy gázvezeték fölötti munkavégzéshez is szakfelügyelet van előírva.
  ahol a kirendelt szakfelügyelő feladata az előírt technológia betartatása.
  Tehát az alsó rakparton a munkavégzés régészetileg teljesen rendben van.”
 • 14. pancser 2011. június 09. 21:08
  „13! Vannak megátalkodottak és vannak tévelygők!”
 • 13. Révfalui-szúnyog 2011. június 09. 20:59
  „Pancser! Nem őriztem kenddel birkát!”
 • 12. pancser 2011. június 09. 20:57
  „10! Sikerült elbizonytalanítani? Az sem lehet véletlen, hogy az árusok odamennek 100-%-ban. Megkockáztatom, még több árus lesz, mint az eredeti helyen. Furcsa dolog ez a piac, Mosonmagyaróváron az történt, hogy a piacot a felújítás miatt ideiglenes helyre költöztették. A dolog olyan jó sikerült, hogy jobban szeret az ideiglenes helyen mindenki, szinte rossz rágondolni, hogy vissza kell menni a felújított placcra, ami remélem nem jár úgy mint az óvári városrész piaca, amelyik a felújítást követően gyakorlatilag megszűnt, most benne a sok pénz, üresen áll, egy két nénike árulgat ott néhanapján.
  "Szúnyog" igaz hogy mindenfélét elkövetnél velem, de azt tanácsolom jóindulatilag egy belvárosi ember ne menjen vidékre. Sok minden hiányozni fog ami Győrben a lábaidnál hever!”
 • 11. gralaci 2011. június 09. 20:55
  „Belőled ki is nézem, hogy hugyozol, ahol rád jön! Igaz ez a maximum is amit kinézek! És ki még hogy megálljon a többesszám, a 200 év szaporulata?”
 • 10. Révfalui-szúnyog 2011. június 09. 20:40
  „Semmit se találunk ki. Ha az őstermelőknek ott valóban jobb lesz, és ott akarnak maradni a csalánosban, akkor tudomásul veszzük. Persze velük együtt a belvárosi kereskedőknek és vendéglősöknek is repesniük illene majd, s szerintem ezen az oldalon is lesz gond. De ha úgy alakul, hogy mindenki seggét veri a földhöz örömében, tudomásul vesszük, hogy ismét sikerült elba..ni valamit, ami Győr volt, ami szép volt, ami tradíció volt. Legfeljebb hazafelé hugyozunk egy jót a rendezvénytéren. És elkezdünk töprengeni, hogy miért érdemes még egyáltalán itt maradni. Az én családom több, mint kettőszáz éve ebben a városban él, én vagyok az első, akinek megfordult a fejében, hogy elmenjen innen, de nem az aglomerációba! Nem. Messzebbre. A kedvencem a Balaton felvidék.”
 • 9. gralaci 2011. június 09. 20:36
  „8.
  Teljesen igazad van! És ha piac nélkül a belváros szombaton bamba mint a májusi szúnyog, akkor csak olyan mint hétfőtől péntekig. Kérdés az is, mi történik a piac területén, vasárnap, hétfőn, kedden, csütörtökön, pénteken. És minden délután. Mert eddig parkoló volt. És ahogy itt olvasom, az elképzelhetetlen.
  Egyébként azt hiszem, az Árkád mellé költöző piacnak csak az ottani élelmiszer kereskedők nem örülnek. A plázacicákból pedig akár vevő is lehet.”
 • 8. pancser 2011. június 09. 20:24
  „A piac oda való, ahol sok ember megfordul, könnyű megközelíteni gépkocsival. Már most mondom, meg fogják kedvelni a győriek az új helyet, sőt én is meglátogatom, amit eddig nem tettem a lehetetlen belvárosi parkolási lehetőségek miatt. Kíváncsi leszek avítt nézetűek képére, ha a piacozók sikerekről és nagyobb forgalomról számolnak be az új helyen. Vajon szúnyogék mit találnak ki ez ügyben ha megszégyenülten farkukat behúzva kell oldalogniuk?”
 • 7. Révfalui-szúnyog 2011. június 09. 20:13
  „A bukfenc berci nem jár piacra, sőt megveti, gyűlöli a piacot, ezt a környezete jól tudja. Ő egy piacholokausztban gondolkodik, de nem fog neki menni. A kereskedők forgalma a csalánosban biztosan vissza fog esni. És a belváros meghal. Hacsak a mi családunkat veszem, nekünk a piacnap télen-nyáron program volt, utána a belvárosban is szoktunk vásárolni, nézelődni, kocsmázni. Ennek most vége. Majd az asszony reggel elugrik kocsival, gyorsan megveszi, amit kell két családnak, s haza gurul. És nem vagyunk egyedül! Azt meg senki nem tudja, mi lesz a térrel.
  A régészeti feltárás maga is kérdéses, hisz az a rakparton is elmaradt.”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elismerések Győr-Moson-Sopron megye szolgálatáért

Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlése a megye érdekében kiemelkedő munkát végző személyek… Tovább olvasom