Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 30°C Még több cikk.

A Csángálló zenészei és a noyanti fiatalok

Noyant la Gravoyére nevű francia kisvárosban magyar hetet szerveztek, erre hívták meg a győri Richter János Zeneművészeti Szakiskola tanulóiból egy éve alakult Csángálló együttest.

Az együttes tagjai: Csiba Júlia, Sára Csobány, Bősze Tamás Jean-Pierre és Csiba Mátyás.

Az utazással együtt 11 napot töltöttek kint, ez alatt az idő alatt sok koncertet adtak, volt úgy, hogy egy nap háromszor léptek fel. Szerepeltek óvodákban, általános iskolákban, felléptek moziban és klubokban. Zenéjük moldvai-, csángó és cigány dalok. Foyer Laique d’ Education Permanente szervezett fiataljaival ismerkedtek meg és barátkoztak össze.

A Csángálló zenészei és a noyanti fiatalok - Fotó: Szük Ödön


A noyanti fiatalok, akikkel a győriek ott ismerkedtek meg, jelenleg Magyarországon tartózkodnak, az elmúlt napokban jártak Dudaron, Nagyvázsonyban, Debrecenben, ahol előadásokat és közönségtalálkozókat tartottak. A héten Győrben felkeresték a richteres barátaikat, megismerték a várost, este koncerten és táncházban vettek részt, ahol zsonglőr mutatványokat adtak elő. Csütörtökön Bősze Tamás nagymamája kertjében bográcsban főztek, délután részt vettek a Zenei nevelési konferencia nyitó koncertjén a Richter-teremben, majd ellátogattak a pannonhalmi apátság pincéjébe, ahol borkóstolón vettek részt. Mindenhol nagyon kedves fogadtatásban részesültek, ezért remekül érezték magukat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint félmilliárd az idősek lakhatására

Jelentős beruházások zajlanak Győrben azért, hogy javuljon az idősek lakhatási helyzete a városban… Tovább olvasom