Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 24°C Még több cikk.

A boltosok hiányolják a győrszentiváni kereskedőklánt

Levelek társaságában a NAV két adóbevallási csomagját is lengeti a szél Győrszentivánon, az áfacsalással gyanúsított család fejének kapuján.

A városrészben lakók nem tudják, hol van a rokonság többi tagja, amióta 15 ember előzetes letartóztatásban van, csak ritkán lehet látni a családtagokat. A boltosoknak kisebb a bevétele a január 7-i elfogás óta.

Kihaltnak tűnnek a többmilliárdos áfacsalással gyanúsított győrszentiváni színesfém-kereskedő család házai, ahol pedig laknak, riadtan vágják be az ajtót az érdeklődő orra előtt. A szinte egy csokorban lévő házak udvarán nincs ellapátolva a hó, lábbal kitaposott ösvények vezetnek az ajtókig.

Az egyik lakásból gyermeksírás hallik, a kopogásra ajtót nyitó nő gyorsan hátralép, s egy másik váltja fel. Fiatal nő, méretes műszempillákkal, mögötte négy év körüli pucér kisgyerek sír.

– Nem tudok semmit, én csak a barátnője vagyok, én vagyok itthon, meg a takarítónő – adja a választ, s hiába érdeklődünk, hogy a család többi házában otthon vannak-e. Mindenre csak „én nem tudom" a válasz.

Tovább-botorkálva a másik házig, gyanús sérülések láthatók a bejárati ajtón. Egy megviseltnek látszó nő nyit ajtót, amit idegesen bevág, amint kimondjuk, miért is jöttünk, s kit keresünk. Az udvar hátuljában lévő garázs ajtaja felnyitva, autó nem áll benne. A szomszéd telken, ahol egy pazar palota építése maradt félbe, egy értékes, fajtatisztának látszó kutya van láncra verve, körülötte hó. Onnét ugatja a hívatlan látogatót. Etetik, az biztos, legalábbis a hozzá vezető lábnyomok ezt mutatják.

A család fejének a városrész másik területén lévő birtokán nincs mozgás. Ott azonban eltakarították a havat a bejáratnál és a hatalmas udvarban is. A míves kovácsoltvas kapuba leveleket tűzött a postás. Az egyiket a NAV adóigazgatósága küldte: személyi jövedelemadó bevallás csomag...
A kapu mellett halomba rakott fekete szemeteszsákok csúfítják a környéket, igazán el kellene már szállítani. A szomszédok nem tudnak semmit a bent lakókról, nagyon ritkán látnak mozgást, akkor is inkább késő este.

Győrszentivánon nem tudják, hol van a rokonság többi tagja, amióta 15 ember, élén a család feje előzetes letartóztatásban van. Annyit azért elmondtak, ha látják is valamelyik asszonyt, az nem autóval, hanem már gyalog jár vásárolni. „Úgy látszik, már nem telik rá nekik" – mondta egy idős asszony, mire a másik rákontrázott: „Nem féltem én őket, biztosan van támogatójuk."

Egy neve elhallgatását kérő férfitől megtudtuk, hogy a családfő felesége teljesen összeomlott a január 7-i hajnali akció miatt. Nem tudja feldolgozni, ahogyan a kommandósok rájuk törtek. A nő teljesen bezárkózott, nem hajlandó senkivel beszélni.

Vannak, akik „visszasírják" azt az időt, amikor a klán még űzte az ipart. Egy hentes megjegyezte: – Mit csináltak a vámosok? A legjobb vevőimet csukták le. Havonta legalább százezer forintot itt hagytak nálam. A legdrágább áruim, libamáj, kacsa, vadhúsok voltak a kedvenceik. Hát ez bizony hiányzik.
Egy vendéglős is hiányolja a családot, többször belátogattak hozzá, s havonta közel annyit költöttek nála, mint a hentesnél. Az egyik boltos elmondta, ennyit ugyan nem veszített, de úgy negyvenezer forinttal neki is kevesebb most a bevétele.

Olvasóink írták

 • 13. N.R.F. 2013. június 09. 20:34
  „Nem tudom hogy van ez , levelező tagozaton járnak a börtönbe ? két hetente látni lehet szentiváni utcákon az egyik elkövetőt.”
 • 12. Lacika62 2013. február 01. 08:25
  „Én meg a NAV figyelmébe ajánlom a cikket!!! A boltos és a éttermes nyilatkozatát....... Havi 100--100.000 Ft mínusz.. Ha adott blokkot akkor nincs gondja de ha nem akkor itt elismerte a fekete jövedelmet!!!!”
 • 11. DON 2013. január 29. 22:44
  „Szentiván GDP-je most hatalmasat esett...
  Egyébként ez a cikk a nyomtatottban lement már a múlt héten. Téliuborka szezon van?”
 • 10. N.R.F. 2013. január 29. 21:09
  „Most majd a börtön évek alatt sikerül megismerkedni az egészséges életmóddal ( kevesebb lesz a húsféle ) ,és pénzébe sem kerül a tisztelt elkövetőknek, csak nekünk adófizetőknek.”
 • 9. cseri83 2013. január 29. 19:21
  „Nem értem hogy miért a hentest, boltost, meg a vendéglőst szidjátok. Nekik ugyan olyan vásárlók voltak, mint a kis pénzű emberek, csak jó kuncsaftnak számítottak, mert volt miből költeni. Az hogy milyen pénzt költöttek élelmiszerre, az nem a kiskereskedő gondja/ dolga.”
 • 8. acsali 2013. január 29. 14:37
  „A hentesnél, vendéglősnél sosem kaptak, illetve kértek számlát, persze hogy sajnálják őket. Megnézhetné majd az adóhivatal, hogy csökkent-e havi bevételük százezer forinttal. Biztosan nem.”
 • 7. kató11 2013. január 29. 12:09
  „Szegény családtag aki otthon maradt gyalog jár.Menjen el imádkozni a terménytárolóba hisz a hit gyülekezete segítségével építették valószínüleg templomnak.”
 • 6. kató11 2013. január 29. 11:10
  „Jantia jól tudhatod és otthonléte alatt nem tudott takarítani.Te meg munka mellett igen.Az adózásunkból meg segélyt kapni sem rossz.Nemtudom hogy a hentes komolyan gondolta e amit mondott de ha igen megérdemelne egy bojkottot.”
 • 5. Jantia 2013. január 29. 10:04
  „Hú de sajnálom őket, a 2utcával arrébb lévő bolthoz nem tudja elővenni a bmw x6ost, hanem gyalogolnia kell!! tragédia!!! Takarító nőre meg egyebekre telik az alap, de azt is lefogadnám, hogy segély az jár mellé!”
 • 4. Lacika62 2013. január 29. 09:08
  „Hmm... Szegény boltosok..... És a kis pénzű vásárló nem vásárló????? Ők akik csak pár 1000 Ft hagynak nálad az a be vétel nem is tétel????? Szerintem egy kis család 1 év alatt nem költ 100.000 Ft-ot hentesre nem hogy havonta!!!!”
 • 3. fyzg 2013. január 29. 08:28
  „ha jól értem a boltosokat nem érdekli,hogy esetleg bűnözők, csak nála költsenek”
 • 2. N.R.F. 2013. január 28. 21:09
  „Sajnálom a családot, de talán nem így kellett volna jövedelemhez jutni. Aki a bűnözés eme útjára lép számíthat a lebukás lehetőségére is. A hentest is sajnálom, viszont jó hír, hogy a telekárak ugrásszerűen megnőttek. Nem is beszélve a biztonságról, az utakon most talán senki nem megy lakott területen a megengedett sebességnél lényegesen gyorsabban. Kár, hogy csak most sikerült lebuktatni nemzetközi segítséggel a bűnözőket.”
 • 1. kató11 2013. január 28. 19:09
  „Nem dolgozik de még mindig van takarítőnője mintha nem lenne ideje takarítani.Most miből fizet a takarítónak.Mi meg adózunk és segélyt kap.Ezt akarjátok emberek?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rézkábeleket loptak volna Győr-Révfaluban

Az egyik, 21 éves győri férfi ellen a megyei bíróság korábban elfogatóparancsot adott ki. Tovább olvasom